האבטלה בדרך לקאמבק?

שירות התעסוקה: בחודש מאי נרשמה עלייה של 3.7% במספר דורשי העבודה, עם זאת עוד מוקדם להעריך האם מדובר במגמה או בעלייה נקודתית

 | 
telegram

לצד הבחירות עליהן נתבשרנו, האינפלציה והירידות בבורסות ברחבי העולם, ייתכן כי ישנו דבר נוסף שעלול להעיב על האווירה. שירות התעסוקה מפרסם את נתוני שוק העבודה לחודש מאי מהם עולה כי בהשוואה לחודש אפריל, עלה מספר דורשי העבודה בחודש מאי בכ-5,000 דורשי עבודה, כאשר במהלך החודש הצטרפו  26,453 דורשי עבודה חדשים.

נתונים אלה מגיעים לאחר ירידה עקבית במספר דורשי העבודה אשר החלה עם היציאה מהסגר השלישי, הואצה עם תום תקופת הזכאות לדמי אבטלה למי שנרשם כדורש עבודה במהלך הקורונה ונמשכה גם בשלישון הראשון של 2022. עם זאת, בשירות התעסוקה מבהירים כי עוד מוקדם להעריך האם העלייה במספר דורשי העבודה במהלך מאי מלמדת על תחילתה של מגמת עלייה שתאפיין את החודשים הקרובים, ומזכירים כי חודשי הקיץ מאופיינים מידי שנה בעלייה בדורשי העבודה נוכח פיטורים עונתיים, בין היתר של עובדי הוראה.

במהלך מאי האחרון עמד מספר דורשי העבודה על 145.4 אלף, עלייה של 3.7% לעומת 140 אלף בחודש אפריל. למול זאת, מבקשים בשירות התעסוקה להדגיש כי מספר דורשי העבודה במאי עודנו נמוך מזה שעמו נכנסה ישראל למשבר הקורונה (מרץ 2020) אשר עמד על כ- 154.3 אלף. יצוין, כי עיקרה של העלייה במספר דורשי העבודה בחודש מאי נרשמה בעיקר בקרב תובעי האבטלה, לצד עלייה גם במספר דורשי העבודה שאינם תובעים. באשר לתובעי הבטחת ההכנסה, כאן לא נרשמה עלייה אלא האטה בקצב הירידה במספרם.

כותרת ראשית

- כל הכותרות

עלייה של כ-8.5% במספר הצעירים בהשוואה לחודש אפריל
העלייה הבולטת ביותר נרשמה בקרב דורשי עבודה צעירים שמספרם עלה ב-3,000 בהשוואה לאפריל, שהם כ- 8.5% יותר. ככלל, שיעורם של הצעירים מסך העלייה במספר דורשי העבודה במהלך מאי עומד על כ-60%. עלייה משמעותית זו במספר דורשי העבודה הצעירים הביאה לעליית שיעורם בקרב כלל דורשי העבודה שעמד בחודש מאי על 26.6%.
בשירות התעסוקה מציינים כי העלייה בשיעור הצעירים מסך דורשי העבודה החלה עוד קודם למשבר, ובמהלכו עלה מספרם דרמטית וזאת כתוצאה מהזכאות הגורפת לדמי אבטלה וכמו גם מהעובדה שהענפים שנפגעו יותר מהסגרים אופיינו בשיעור גבוה של עובדים צעירים. כך או כך, שיעורם במאי (26.6%) גבוה משמעותית משיעורם קודם למשבר, שעה שבמאי 2019 עמד על 18.8%.

עלייה במספר דורשות העבודה והחרדים
ככלל, נשים מהוות רוב מסך דורשי העבודה; במהלך היציאה לסגרים שיעורן עלה משמעותית. במהלך חודש מאי האחרון, הן מספר דורשי העבודה והן מספר דורשות העבודה עלה, אך בעצימות שונה – מספר הגברים עלה בכ-1,700 ואילו מספר הנשים עלה בכ-3,300, דבר שהוביל לעלייה בשיעורן ל-53.6% במאי. עלייה של כ-500 אנשים נרשמה בקרב יהודים חרדים.

בערבים הערביות והמעורבות המצוקה גדולה יותר

למרות שבמהלך חודש מאי ירד מספר דורשי העבודה הערבים בכ-150 בהשוואה למספרם בחודש אפריל, הערים הערביות והמעורבות בראש רשימת דורשי העבודה. בשתי ערים בלבד עמד במאי שיעור דורשי העבודה על 10% ומעלה – אום אל פחם (10.7%) ורהט (10%), כאשר אחריהן ברשימה סכנין (8.2), עכו (עיר מעורבת, 7.2%) ודימונה, העיר היהודית בעלת שיעור דורשי העבודה הגבוה ביותר, סוגרת את החמישייה הראשונה עם 7.2%.

יצוין, כי בכל הערים בעלות 40 אלף התושבים ומעלה נרשמה עלייה במספר דורשי העבודה, לבד מארבע ערים בהן נרשמה ירידה וכולן ערביות – טיבה (0.8%-), שפרעם (0.8%-), סכנין (1.6%-) ותמרה (3.1%-). הערים בהן נרשמו העליות המשמעותיות ביותר הן רמת השרון (21.3%), בית שמש (16.9%), נתיבות (15.4%) ואלעד (13.7%).

תגובות לכתבה(0):

התחבר לאתר

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
חיפוש ני"ע חיפוש כתבות