דופק שוק העבודה: ירידה של 1.5% במספר דורשי העבודה ביוני
שירות התעסוקה מפרסם את דופק שוק העבודה, המסכם את התנועות והמגמות התעסוקתיות שאפיינו את חודש יוני. מהדוח עולה, כי מספר דורשי העבודה ירד במהלך חודש יוני בכ- 2.1 אלף המהווים ירידה בשיעור של 1.5% בהשוואה לחודש מאי.
מדובר במגמה הפוכה לזו שנרשמה בחודש מאי, בו נודעה עלייה של כחמשת אלפים דורשי עבודה המהווים עלייה בשיעור של 3.7% בהשוואה לחודש אפריל. עם זאת, מסייגים בשירות התעסוקה את הירידה שנרשמה ביוני בכך שייתכן ונוכח השפעות העונתיות, ובכלל זה פיטורי קיץ, ישפיעו על תנודתיות המשק לרבות עלייה אפשרית במספר דורשי העבודה במהלך הקיץ.
עוד עולה מהדוח, כי במהלך חודש יוני הצטרפו כ-27.7 אלף דורשי עבודה חדשים, נתון גבוה במקצת ממספר המצטרפים החדשים בחודש מאי (26.7 אלף), כאשר 115.4 אלף מסך דורשי העבודה שהיו רשומים בשירות התעסוקה בחודש יוני הם כאלה שהיו רשומים גם בחודש מאי. עיקר הירידה במספר דורשי העבודה בחודש יוני נודעה בקרב תובעי הבטחת ההכנסה (1.6 אלף מתוך 2.1 אלך), ירידה קלה במספר דורשי העבודה שאינם תובעים כל קצבה (0.5 אלף), זאת שעה שבמספר תובעי האבטלה שלא היו בחל"ת כמעט ולא חל שינוי מזה שנרשם בחודש אפריל האחרון.
בחודש יוני מספר תובעי האבטלה עמד על 75.8 אלף, מספר תובעי הבטחת ההכנסה עמד על 61.6 אלף, הנמוך ביותר מאז פרוץ משבר הקורונה וקרוב מאוד למספר שנרשם ערב פרוץ המשבר, ואילו מספרם של דורשי העבודה שאינם תובעים עמד על 5.7 אלף.
פערי היצע וביקוש בחודש יוני - על כל 10 משרות פנויות מתמודדים 9 דורשי עבודה
מאז היציאה מהסגר השלישי, ומאז תום תקופת הזכאויות לדמי אבטלה לדורשי עבודה שנפלטו ממעגל העבודה במהלך משבר הקורונה, נרשמה ירידה עקבית ביחס שבין מספר המשרות הפנויות במשק למספר דורשי העבודה. היחס בין ההיצע (מס' דורשי העבודה) לביקוש (מס' המשרות הפנויות במשק) מלמד על ההזדמנויות התעסוקתיות העומדות בפני דורשי העבודה, וממילא על סיכויי החזרה למעגל העבודה. ערב המשבר (פברואר 2020) היחס עמד על 1.7, כלומר על כל 10 משרות פנויות התמודדות 17 דורשי עבודה. בחודש יוני 2022 היחס עמד על 0.9, כלומר יש יותר משרות פנויות מאשר דורשי עבודה כאשר על כל 10 משרות פנויות מתמודדים 9 דורשי עבודה. נזכיר, כי בשיא המשבר (בעיצומו של הסגר הראשון, אפריל 2020) היחס עמד על 31 (כלומר, על משרה פנויה 1 התמודדו 31 דורשי עבודה).
התפלגות לפי קבוצות גיל - שיעור דורשי העבודה הצעירים נותר גבוה
ככלל, נרשמה ירידה במספר דורשי העבודה בכל קבוצות הגיל העיקריות, אך הירידה הבולטת ביותר נרשמה בקרב דורשי העבודה מגילאי הביניים (35-54) שעמדה על 2.2%, לעומת זאת בקרב הצעירים (עד גיל 34) נרשמה ירידה של 1.5% ואילו בקרב המבוגרים (55 ומעלה) ירידה קלה של 0.7%. ההתפלגות הגילאית של דורשי העבודה די יציבה בהשוואה לחודשים האחרונים אך שונה מזו שנרשמה קודם למשבר כפי שניתן לראות בתרשים 3, כאשר יש לשים שהשינוי המשמעותי ביותר חל בקרב צעירים ששיעורם עמד על 28.6% ביוני 2022 לעומת 24.4% בחודש יוני 2019.
בנוגע שיעור דורשי העבודה בערים מעל 40 אלף תושבים, לראשונה מאז פרוץ המשבר, אין אף עיר עם שיעור דורשי עבודה הגבוה מ- 10%. אולם, גם בחודש יוני, הערים בהן שיעור דורשי העבודה הוא הגבוה ביותר הן ערים ערביות או מעורבות – כאשר בדומה למאי, אום אל פחם מוסיפה להוביל את הרשימה עם 9.1% ואחריה רהט עם 8.8%. עם זאת, ב- 15 מבין הערים המובילות, 8 הן יהודיות, 5 ערביות ו- 2 מעורבות.
תודה.
לתגובה חדשה
חזור לתגובה