מדריך המילואים המלא – אילו זכויות והטבות מגיעות למשרתים?

הרבה סימני שאלה יש בכל הקשור לשירות מילואים – תשלום, חופשות, מענקים והטבות; מה מגיע לאלו שנותנים יותר לחברה?

 | 
telegram

מבצע נוסף בעזה לצד גיוס מילואים מעלה שוב את סוגיית תנאי השירות של המילואמניקים וההטבות שמגיעות להם. שירות המילואים הוא שירות חובה במדינת ישראל, המוסדר בעיקר בחוק שירות המילואים.

זימון למילואים:
כאשר מדובר במילואים שבשגרה, יקבל המילואימניק התראה של 12 ימים לפחות אם מדובר בקריאה לשירות של עד 3 ימים, או התראה של לפחות 60 ימים אם מדובר בקריאה לשירות של 4 ימים ומעלה. לפי החוק, חייל מילואים לא יבצע מעל 42 ימי מילואים (ימ"מ) בשנה כאשר מספר הימ"מ הרצוף לא יעלה על 36. הוראה זה ניתנת לשינוי באישור של סמכות ממונה. קריאה לשירות מילואים בצו חירום (צו 8) ניתנת בהוראת שר הביטחון ואינה מוגבלת בזמן.

כאשר מדובר בקריאה לשירות מילואים ארוך ורצוף, זכאים המשרתים לקבל ימי חופשה כדלקמן: יום אחד לשירות של 7-14 ימ"מ, יומיים לשירות של 15-21 ימ"מ, 3 ימים לשירות של 22 ימ"מ ומעלה.

כותרת ראשית

- כל הכותרות

החזרי נסיעות:
משרד הביטחון מעניק החזרי נסיעות למשרתים בין אם מדובר בתחבורה ציבורית על ידי טעינת חוזה מילואים בכרטיסי הרב-קו ובין אם מדובר בהחזר הוצאות נסיעה ברכב כפי שמפורט בטבלה הבאה (המחיר הוא לכיוון אחד):

תשלום עבור ימי מילואים:
כל משרת מילואים זכאי לתשלום עבור הימים שביצע כאשר סכום התגמול המינימלי הוא 204.34 שקל ליום ו-6,130 שקל לחודש. מקסימום התגמול עבור יום מילואים הוא 1,502.5 שקל ועבור חודש מילואים - 45,075 שקל. את התשלום עבור שכירים מחשבים כאשר שכר הברוטו החייב בדמי ביטוח ב-3 החודשים שקדמו לחודש שבו החל שירות המילואים, מחולק ב-90, ובכל מקרה לא פחות מהמינימום ולא יותר מהמקסימום. עבור עצמאיים - ההכנסה החייבת בדמי ביטוח ב-3 החודשים שקדמו לחודש שבו החל שירות המילואים, בתוספת 25%, מחולקת ב-90, ובכל מקרה לא פחות מהמינימום ולא יותר מהמקסימום.

על המעסיק לשלם לעובד תשלום בסכום השכר שהיה משולם לו לולא שירת במילואים במאצעות טופס 3010 שיעביר לו העובד מצה"ל. המעסיק יקבל החזר עבור העובד מביטוח לאומי אך אם הסכום שהמוסד לביטוח לאומי העביר למעסיק גבוה מהסכום שהמעסיק שילם לעובד על חשבון התגמול, על המעסיק להעביר לעובד את ההפרש.

חוק שיוויון הזדמנויות מעגן בתוכו את שמירת זכויותיהם הסוציאליות של העובדים גם כאשר הם נקראים לשירות מילואים. לפיכך, משרתי המילואים ימשיכו להינות מהפרשות לפנסיה, גמל והקרנות השונות כפי שהם נהנים בימים שבהם אינם נקראים לשירות.

מענקים:
בנוסף, משרתי המילואים זכאים להטבות כספיות נוספות - מענקים - לפי כמות הימ"מ שביצעו בשנה החולפת באופן הבא: על 10-14.5 ימ"מ יקבלו המשרתים 1,338 שקל, על 15-19.5 ימ"מ יקבלו המשרתים 2,676 שקל, על 20-36.5 ימ"מ יקבלו המשרתים 4,014 שקל ועל 37 ימ"מ ומעלה יקבלו המשרתים 5,352 שקל. נוסף על כך, החל מהימ"מ ה-32 זכאים המשרתים לתשלום של 133 בגין כל ימ"מ. התשלום מועבר ישירות לחשבון הבנק של המשרתים ב-1 במאי בעבור השנה הקלנדרית שקדמה לתאריך זה.

הטבות נוספות:
משרתי המילואים שביצעו למעלה מ-20 ימ"מ בסה"כ בתקופה של עד 3 שנים רצופות זכאים לקבל אישור "משרת מילואים פעיל" - אישור זה מקנה זכאות להיצטרף למועדון "בהצדעה" של משרתי המילואים אשר כולל בתוכו מגוון רחב של הטבות והנחות בבתי עסק שונים ורשתות. בנוסף, משרתי המילואים זכאים למגוון רחב של הטבות והנחות מטעם המדינה והממשלה הטבות ברכישת קרקע, הנחות לסטודנטים, הנחות בשירותים במשרדי הממשלה השונים, כניסה לאתרים, הנחות בארנונה ועוד.

תגובות לכתבה(0):

התחבר לאתר

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
חיפוש ני"ע חיפוש כתבות