החתן שקיבל 50 מיליון שקל ולא החזיר; הבן שהשלים עם האב אבל לא קיבל ירושה
העברת כספים בתוך המשפחה היא עניין שיכול להיות מורכב. העברתם כסף והתחרטתם – מה עושים? יש בכלל מה לעשות? העברתם כסף והוא נעלם, בוזבז, יש לכם למי לבוא לטענות? נתתם כסף לבת, והחתן בזבז אותו. מה עושים? ומה עושים אם הבת והחתן נפרדו?
כאן מדובר על מתנות עוד בזמן שהמעניקים בחיים. אחרת זה ייכנס לצוואה-ירושה. צוואות זה נושא אפילו מורכב יותר ממתנות. איך ולמי להוריד וכמה להוריש? ומה קורה אם שכחו לעדכן צוואה? האם הולכים למצב הסביר או שלצוואה האחרונה שנעשתה?
הנה שני מקרים על העברות כספים בתוך המשפחה שמראות כמה חשוב להסדיר צוואה ולדאוג שהיא תהיה מעודכנת וכמה חשוב להגדיר בדיוק למי נותנים ולאיזה שימוש. נתחיל עם הצוואה של הטייס.
בן חזר לקשר עם האב אחרי שנים, האם מגיעה לו ירושה? בית המשפט העליון קבע שלא. בית המשפט העליון דחה החלטה של בית המשפט המחוזי בתל אביב כי ניתן לבטל צוואה לאחר שהמחוזי טען ש"המציאות השתנתה ללא היכר".
האבא הטייס בהיותו מועסק בשירותי הביטחון בתפקיד רגיש כתב צוואה בגיל 45, אז היה בקשר עם חמישה אחיו, אך לא היה בקשר עם בנו - קטין שהתגורר עם אמו. לאחר מכן חזרו השניים לקשר והיו ביחסים טובים עד יום פטירתו של האב, עשרות שנים לאחר שכתב האב את הצוואה, ולכן כנראה לא זכר לשנות אותה.
בנו הגיש תביעה לבית המשפט המחוזי בטענה כי המציאות השתנתה ללא היכר מאז נכתבה הצוואה וביקש לבטל את הצוואה. נשמע הגיוני, נכון? המחוזי אכן ביטל אותה, אך בית המשפט העליון דחה את הערעור בטענה כי לא תמיד ניתן להפגיש משפט וצדק, וכי החלטתו של בית המשפט המחוזי התבססה על טענה משפטית שאינה קבילה – "צוואה שנשתכחה".
והנה עוד מקרה "פנים משפחתי" - איש אמיד העביר לחשבון של חתנו עשרות מיליוני שקלים. אבל כאשר האישה ובעלה החליטו לפרק את החבילה החתן דרש להשאיר אצלו את הכסף. מדובר על סכסוך משפטי בן 4 שנים, כאשר לאחרונה בית המשפט המחוזי בתל אביב קיבל את הערעור של החתן.
תחילה, הכריע בית המשפט לטובת האב, אם כי כאשר ערער החתן – ההחלטה בוטלה. בית המשפט קבע כי החתן יוכל להשאיר בחזקתו 50 מיליון שקל וכי בית הדין הרבני יחליט כיצד יחלקו בני הזוג את הסכום. עו"ד של האב כבר הודיעו כי יגישו ערעור לבית המשפט העליון.
תמצית הסיפור - האב הודיע לבני הזוג ויתר ילדיו כי יפקיד עשרות מיליוני דולרים בחשבונותיהם של כל אחד מצאצאיו. כספים אלו נוהלו על ידי אחיה של בתו - אבל אלה ספגו פגיעה קשה בעקבות הונאת מיידוף. האב המשיך להזרים כספים והפעם לחשבונות ישירים של ילדיו ובניהולם. .
בני הזוג ביקשו להמשיך לנהל את הכספים באופן ישיר ואלו הועברו לחשבון תחת שמו של החתן. בחשבון נותרה יתרה שלילית של יותר מ-2.5 מיליון דולר, סכום אותו חויב החתן להשיב לאביה של כלתו. בערעור קבע בית הדין כי אותם סכומים שהועברו לניהולו של החתן חרגו מתחום המתנות המקובל. כלומר - את ה-50 מיליון שקל שניתנו לזוג, כן יוכל החתן יחד עם גרושתו להמשיך ולהחזיק, אבל את החריגה של ה-2.5 מיליון דולר עליו להחזיר. עדיין - בהחלט מתנה שווה.
החתן הגיש בקשה להתגרש מאשתו ב-2016 וטען כי אותם כספים ניתנו לו במתנה על ידי חמו ושהוא רשאי להמשיך להחזיק בהם, טענה אותה כאמור ביטל בהתחלה בית המשפט כאשר קבע כי אותם כספים הוחזקו על ידי אביה של הכלה, ושהוא מעולם לא נתן לבתו ו/או לחתנה את הזכות לשלוט בפעולות בו. בסופו של דבר בערעור התקבל ערעורו של החתן, אך נראה שהתיק יגיע לבית המשפט העליון.
תודה.
לתגובה חדשה
חזור לתגובה
-
1.בטח רוסיםאורי 01/11/2022 11:19הגב לתגובה זו0 0האוליגרחים ששדדו את ברית המועצות של אז מסתובבים במדינות המערב ומעבירים את הונם אליהם וזה עדיף על פליטים עניים שמציעים אותםסגור