ישראל חתמה על הסכם סחר חופשי עם דרום קוריאה; יכנס לתוקף בסוף השנה

משרד הכלכלה והתעשייה מודיע היום על אישור ההסכם אל מול הדרום קוריאנים ומעריך את התועלת למשק בכ-500 מיליון שקל לשנה. הוזלה משמעותית צפויה במחירי רכבים מדגמי קיה ויונדאי, משחקים וצעצועים, קונוסולות למשחקי וידאו, רוטב סויה ועוד
 | 
telegram
(3)

ביום שלישי אישרר הפרלמנט הקוריאני את הסכם הסחר עם ישראל והוא צפוי להכנס לתוקף בחודש דצמבר. זהו הסכם אזור הסחר החופשי הראשון של מדינת ישראל עם מדינה באסיה. עם כניסתו של ההסכם לתוקף, עתידות לחול הפחתות מכסים הדדיות על מוצרים מיובאים ומיוצאים, לצד שיפור והקלת הסחר במגוון תחומים נוספים כגון שירותים, השקעות, ותקינה. ההסכם יעניק יתרון תחרותי לחברות ישראליות בשוק הקוריאני וצפוי להגדיל ולגוון את היצוא הישראלי לקוריאה, וכן לעודד משיכת השקעות קוריאניות בשוק הישראלי.

שרת הכלכלה והתעשייה, אורנה ברביבאי מסרה: "זוהי בשורה משמעותית ליחסי ישראל וקוריאה, שהיא אחת מכלכלות העולם המובילות ושותפת סחר חשובה של ישראל. היצואנים הישראלים ייהנו מהקלות הסחר ההדדיות ומיתרון תחרותי, ואני צופה כי יבואנים נוספים יזהו את הפוטנציאל ויגבירו את היקף היבוא ומגוון המוצרים לארץ ובכך יאפשרו הוזלה משמעותית לצרכן הישראלי במגוון רחב של מוצרים הכלולים בהסכם. אני מברכת את מינהל סחר חוץ על עבודה מקצועית ומתמשכת בגיבוש ההסכם״.

מינהל סחר חוץ במשרד הכלכלה והתעשייה הוביל את המשא ומתן על ההסכם בשיתוף משרדי החוץ, האוצר, החקלאות, התקשורת והמשפטים וכן רשות האוכלוסין וההגירה, מינהל המכס ורשות התחרות. באוגוסט 2019 הכריזו המדינות על סיום המו"מ על ההסכם ובמאי 2021 נחתם ההסכם בטקס חגיגי בסיאול, בירת קוריאה הדרומית. כעת, לאחר אשרור ההסכם, הוא צפוי להיכנס לתוקפו באופן רשמי ב-1 בדצמבר 2022.

כותרת ראשית

- כל הכותרות

כתוצאה מכניסתו של ההסכם לתוקף, מעל ל- 95% מהייצוא הישראלי לקוריאה יהיה פטור ממכס, מהלך אשר צפוי להוביל להגדלת התחרותיות של חברות ישראליות המייצאות לקוריאה. ברשימת המוצרים עליהם תינתן הטבה במכס בייצוא מישראל לקוריאה ניתן למנות מכונות וציוד חשמלי, מכונות ומכשירים מכניים, דשנים, ציוד רפואי, קוסמטיקה, פלסטיק ומוצריו, מתכות  וכן מיצי פירות ויין. מן העבר השני ירדו מכסים על מוצרים המיובאים מקוריאה הדרומית לישראל ובהם ניתן למנות: מכוניות וחלקיהן, מקררים לתעשייה, ציוד רפואי, רכיבים אלקטרוניים, צעצועים ומשחקים, פלסטיק ומוצריו וכימיקלים.

היקף הסחר בסחורות ובשירותים בין המדינות בשנת 2021 עמד על כ-3.5 מיליארד דולר, גידול של כ- 35% בהשוואה לשנת 2020. מתוך נתון זה, ייצוא הסחורות והשירותים מישראל לקוריאה הדרומית בשנת 2021 הגיע למעל 1.5 מיליארד דולר, גידול של כ-42% בהשוואה לשנת 2020. לקוריאה הדרומית יש כיום 18 הסכמי סחר בתוקף עם מדינות וגושי סחר שונים, בראשם ארה"ב, האיחוד האירופי, הודו וסין. ההסכם בין ישראל לקוריאה יסייע להשוות את תנאי הסחר של ישראל למדינות אלה - ועם כניסתו של הסכם זה לתוקף, ייהנו החברות הישראליות מתנאי סחר ותחרות דומים בשוק הקוריאני.

תגובות לכתבה(3):

התחבר לאתר

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
  • 3.
    יבואן בלעדי זו המצאה נפלאה ! אין לי מתחרים
    קק 05/12/2022 23:12
    הגב לתגובה זו
    0 0
    לא צריך להעביר את ההנחה לצרכנים. תודה ליברמן עזרת לי מאוד
    סגור
  • 2.
    אף אחד לא יוריד מחיר - היבואנים ישלשלו את ההפרש לכיסם- (ל"ת)
    אשליות- 28/09/2022 13:09
    הגב לתגובה זו
    2 1
    סגור
  • 1.
    המקורבים ירוויחו אבל אנחנו לא נוכל לקנות ללא מס
    מבין2 28/09/2022 10:44
    הגב לתגובה זו
    3 1
    כרגיל
    סגור
חיפוש ני"ע חיפוש כתבות