סימנט נכנסת לשוק הצבע - טמבור ונירלט עלולות להיפגע
חברת סימנט בבעלות מספנות ישראל +0.42% מספנות ישראל 7,483 +0.42% בסיס:7,452 פתיחה:7,452 גבוה:7,525 נמוך:7,438 תמורה:437,006 לעמוד ציטוט חדשות גרפים פרופיל חברה המלצות כתבות נוספות בנושא: ממשיכה להרחיב את פעילותה בתחום הבנייה בישראל ונכנסת גם לתחום הצבע. תעשיות מספנות ישראל, בשליטת שלומי פוגל, משפחת שמלצר וסמי קצב ובניהולו של צביקה שכטרמן, רוכשת דרך החברה הבת סימנט את חברת נדיר, המתמחה בתחום צבעי הפרימיום. סימנט תרכוש בשלב הראשון 70% מהחברה ויש לה אופציה לרכוש בהמשך את יתר המניות. בנוסף, סימנט הודיעה כי היא מנהלת מו"מ עם יצרן מוצרי צבע בינלאומי על הסכם זכיינות במסגרתו יוענק לנדיר זיכיון בלעדי לייבוא, שיווק ומכירה של מוצרי צבע שונים בישראל.
שוק הצבעים הנשלט ע"י טמבור ונירלט
שוק הצבע בישראל נאמד בכ-1.2 מיליארד שקל בשנה. השוק נשלט ע"י דואופול החולש על כ-70% מהתחום: טמבור, ונירלט. על פי ההערכות, היקף הפעילות של כל אחת מהחברות נאמד בכ-400 מיליון שקל בשנה. השאר נחלק בין כ-20 שחקנים קטנים.
בניגוד לענפים אחרים בתחום הבניה, נכון להיום אין אף חברה בינ"ל הפועלת בתחום הצבעים בישראל. כניסת גורם חזק ובעל יכולות פיננסיות ולוגיסטיות כמו סימנט לפעילות בתחום הריכוזי של הצבעים, בשילוב הכניסה המתוכננת לפעילות בישראל של חברה בינ"ל שסמינט תייצג אותה, עשויה לפתוח את השוק לתחרות.
חברת נדיר, בשליטת עופר בן יעקב מנכ"ל החברה, נוסדה בשנת 1990. החברה מתמחה בייצור ושיווק חומרי צבע וגמר איכותיים: שליכט צבעוני לסוגיו, אקרילי, מינרלי סיליקוני, ועוד צבעים על בסיס אקרילי לשימוש חיצוני ופנימי.
סימנט, בניהולו של איל הכט, החלה לפעול בשנת 2016 על רקע החלטת ממשלת ישראל לפתוח את שוק המלט לתחרות, אחרי עשרות שנים של שליטה של נשר. הקמתה של סימנט הובילה לירידת מחירי מלט ובטון בשיעור של עשרות אחוזים. החברה מחזיקה כיום בנתח של למעלה מ-15% משוק המלט בישראל העומד על כ-10 מיליון טונות בשנה.
במהלך השנתיים האחרונות סימנט הרחיבה את פעילותה ונכנסה לפעילות אסטרטגית גם בתחום חומרי הבניה המשלימים. החברה הקימה, יחד עם הסטארט־אפ Beyon3D, מפעל הראשון מסוגו לייצור מוצרי בטון, אריחים וחיפויים על ידי רובוט חדשני. בנוסף, החברה רכשה את פעילות חברת קשת פרימה, מהיצרניות הפרטיות הגדולות בישראל של חומרי גמר, דבקים ואבקות בתחום הבניה. עסקה נוספת עליה דיווחה החברה לאחרונה היא רכישת פעילות יבואנית לוחות הגבס הגדולה בישראל, אונת פאן. מדובר בענפים המגלגלים, יחד, כ-3 מיליארד שקל בשנה. זאת בנוסף לתחום המלט בו פועלת סימנט המגלגל אף הוא כ-3 מיליארד שקל בשנה.
על פי נתוני הרבעון השלישי שפרסמה לאחרונה תעשיות מספנות ישראל, הכנסות החברה ממגזר חומרי הבניה צמחו בכ-49.7% בתשעת החודשים הראשונים של 2022 לכ-488.8 מיליון שקל, לעומת התקופה המקבילה אשתקד. רווחי המגזר עלו באותה תקופה בכ-30% לכ-46.6 מיליון ששקל.
"נהפוך לשחקן מרכזי בתחום הצבע"
לדברי איל הכט, מנכ"ל סימנט, "בהתאם לאסטרטגיה העסקית של החברה, אנו ממשיכים כל העת להרחיב את הפעילות ולהיכנס לתחומים נוספים בתחום מוצרי הבניה. רכישת נדיר תאפשר לחברה להשלים את סל המוצרים אותו היא מציעה ללקוחותיה: מלט לסוגיו, טיח, מוצרי גמר וגבס, מוצרי בידוד וכעת גם ייצור ושיווק מוצרים בתחום הצבע והחיפויים, זאת תוך ניצול היתרונות הטמונים בנמל מספנות ישראל ובצי האוניות של החברה, בשילוב עם היכולות הלוגיסטיות והגב הכלכלי של הקבוצה". לדבריו, היכולת להציע לקבלנים סל מוצרים שלם לאתרי הבניה תאפשר לסימנט להרחיב משמעותית את פעילות נדיר ולהפוך לשחקן מרכזי בתחום הצבעים בישראל.
תודה.
לתגובה חדשה
חזור לתגובה