אורי וטרמן מנכל שופרסל
צילום: אלעד גוטמן

רשת שופרסל ממשיכה להתרחב - משקיעה בזכיין של רשת SPAR ההולנדית

עמית זאב ינהל את הרשת החדשה. הכוונה לפתוח 10 סניפים בשלוש השנים הקרובות
נושאים בכתבה עמית זאב שופרסל

שופרסל שופרסל -1.62% ועמית זאב חתמו על מזכר הבנות להקמת רשת SPAR הסופרים ההולנדית בישראל בהשקעה של עשרות מיליוני שקלים. שופרסל תצטרף כבעלת מניות לתאגיד בשליטת עמית זאב, אשר יתקשר עם SPAR בהסכם רישיון, שיכלול בין היתר את הזכות להקים חנויות SPAR בישראל וכן את הזכות לייבא ולשווק מוצרים תחת המותג הפרטי SPAR.

על פי מזכר ההבנות – הכוונה היא לפתוח בישראל לפחות 10 סניפים בשלוש השנים הקרובות וימכרו מוצרי SPAR  בבלעדיות בחנויות שופרסל בפורמטים השונים בנוסף למכירתם ברשת SPAR החדשה העצמאית. עמית זאב ישמש כמנכ"ל החברה המשותפת. ההסכם כפוף לאישור SPAR העולמית ואישור רשות התחרות

>>> השווקים לאן? - מה יקרה בבורסה המקומית, מה יקרה בוול סטריט ואיפה יהיה הדולר בעוד שנה? - סקר גולשים אורי וטרמן מנכ"ל קבוצת שופרסל: " שופרסל בוחנת ומקדמת מספר מנועי צמיחה, אשר אחד מהם הוא שיתוף פעולה עם רשת בינלאומית. מוצרי SPAR העולמית ישווקו במחירים הוגנים ונמוכים משמעותית מהנהוג בישראל ובכך יתרמו להוזלת יוקר המחייה בישראל".

על פי מזכר ההבנות, הקבוצה מתעתדת להקים חברה משותפת עם עמית זאב, המייצג את הרשת הבינלאומית SPAR שבסיסה בהולנד, וישמש כמנכ"ל החברה. לחברה המשותפת תהיה הזכות לייבא למעלה מ-10,000 מוצרי המותג SPAR  המשווקים ב-48 מדינות ברחבי העולם, לפתח מגוון מוצרי מותג פרטי מקומי תחת SPAR העומדים בסטנדרטים של המותג ותהיה לה הזכות לסחור במוצרים שפיתחה עם שאר שותפי SPAR בעולם.   כל זאת, בנוסף למותג הפרטי של שופרסל שמונה כ-5,900 מוצרים. מכירות המותג הפרטי של שופרסל מהווה כ-26.7% מסך מכירות קמעונאות המזון (נכון לרבעון השלישי של שנת 2022).   עמית זאב מסר: "בחודשים האחרונים עסקתי בגיבוש הרכב השותפים אשר יחד יקימו את רשת SPAR בישראל. ניהלתי מו"מ עם מספר רשתות קמעונאיות בישראל ושופרסל היא הגדולה והמקצועית ביותר ואני שמח וגאה בשותפות. אני סמוך ובטוח שיחד נוכל להביא לשינוי אמיתי, לתת ללקוח חווית קניה חדשה הכוללת את איכות המוצרים והשירות שכולנו מכירים מאירופה לצד מחירים שמפתיעים כל ישראלי בביקורו בסופרמרקט ברחבי היבשת.   SPAR היא רשת קמעונאות בינלאומית שמקורה בהולנד הפועלת ב-48 מדינות ברחבי העולם. השקת הרשת בישראל תוקם תחת הסכם זיכיון והסכם ההבנות עם שופרסל תאפשר לה לפתוח בארץ סניפים ולרכוש אלפי מוצרים של המותג הפרטי SPAR.   הרשת פועלת במודל של שותפים מקומיים, ב-13,623 חנויות ברחבי העולם המשרתות 14.5 מיליון לקוחות מדי יום, עם מחזור מכירות שנתי ב-2021 שעמד על כ- 41.2 מיליארד אירו. קצב הצמיחה השנתי שלה עומד בממוצע של כ-5.1% ועל פי התחזיות של SPAR העולמית, הרשת צפויה להגיע למחזור מכירות של 50 מיליארד אירו בשנת 2025.

השבוע דיווחה שופרסל כי רכשה 25% נוספים והגיעה ל-100% בסיטונאית המזון אמיגה. הנהלת שופרסל מנסה לאתר מנועי צמיחה ומגדירים את המכירה הסיטונאית כמנוע צמיחה משמעותי. רכישת השליטה באמיגה היתה לפני שנתיים אז רכשה שופרסל 75% מהמניות תמורת 23.5 מיליון שקל, והקימה חברה בת, שופרסל אמיגה, בה החזיק המייסד גילי אמיגה 25% מהמניות. אמיגה, אחראית לאספקת כ־60% מהמזון לשוק המוסדי באזור גוש דן  והיא מפיצה מזון לחברות קייטרינג, מסעדות, מלונות, גני אירועים משרדי ממשלה וארגונים גדולים.

לפני ארבעה חודשים שופרסל רכשה את חברת ההפצה של יוסי ישראלי, שפעילה בצפון הארץ. הפעילות סינרגטית לחלוטין לפעילות של אמיגה ובכוונת שופרסל להקים זרוע מוסדית - שופרסל עסקים שתרכז את כל הפעילות. על פי ההערכות היקף הפעילות של שופרסל עסקים מגיע לכמה מאות מיליוני שקלים.

כל הכותרות

המנוע צמיחה החדש נחוץ בהינתן הקושי בשוק הרשתות - עליות המחירים בחומרי הגלם מביאים את הספקים להעלות את מחירי המוצרים כשהרשתות לא יכולות לגלגל באופן דומה את עליית המחירים על הצרכן. הרווחיות כתוצאה מכך נשחקת.  שופרסל על רקע הירידה ברווחיות וההאטה במשק החלה במהלך רה ארגון לצורך חיסכון של מעל 200 מיליון שקל בשנה.  

קיראו עוד ב"בארץ"

תגובות לכתבה(1):

הגב לכתבה

השדות המסומנים ב-* הם שדות חובה
  • 1.
    דרור 28/12/2022 16:29
    הגב לתגובה זו
    התחרות גורמת לשופרסל להזיע . ככל שיכנסו לשוק עוד שחקנים ענקיים הקונים יחסכו וירוויחו . זה אמור לקרות בכל הענפים כולם .