בנק ONE ZERO רוצה שתסחרו אצלו - אבל האם הוא זול יותר? בערך
יותר מ-90% עדיין מנהלים את הכסף שלהם דרך הבנק (למרות שזה לא הגיוני - דמי הניהול גבוהים פי 5-10 מאשר בבתי ההשקעות הפרטיים). כעת הבנק הדיגיטלי החדש, וואן זירו, מנסה למשוך לקוחות גם באמצעות השקת מסלולי מסחר בשוק ההון. המטרה הלא מוצהרת היא להביא לקוחות חדשים. איך עושים את זה? מציעים תנאים טובים לעומת הבנקים ותנאים שהם תחרותיים גם ביחס לבתי ההשקעות - אבל תיהנו מאותם תנאים תחרותיים רק בהתקיים שני תנאים מצטברים: הראשון הוא שתעבירו את חשבון הבנק שלכם לוואן זירו, והשני הוא שתעשו הרבה פעולות מסחר בכל חודש. זה כביכול לא רשמי, אבל זו ההצעה של וואן זירו בפועל.
הבנק מציע חבילת מסחר בני"ע זרים של עד 10 פעולות בחודש, עד 120 פעולות בשנה בעלות חודשית של 119 שקל; הפער בין עלות מסלול One ל-One+ עומד על 70 שקלים, כך שעבור סוחרים פעילים העלות לפעולה "יכולה לרדת ל-7 שקלים בלבד". למה יכולה? כי צריך לעשות הרבה פעולות בשביל זה. כלומר - אם אתם סוחרים לטווח קצר, קונים ומוכרים כל הזמן - אולי זה משתלם. אבל אם אתם מחפשים חשיפה ישירה לשוק ההון במטרה לחסוך לטווח ארוך ומבלי לבצע שינויים תכופים בתיק ההשקעות - במקרה כזה, המחירים של וואן זירו הם רק סבירים. אם לא תעבירו את חשבון הבנק שלכם לוואן זירו - כבר לא מדובר בתנאים אטרקטיביים ביחס לבתי ההשקעות (אבל כן ביחס לבנקים).
על פי בנק ONE ZERO, במסלול הפרימיום One+ פלטפורמת המסחר מוטמעת בתוך אפליקציית הבנק ומאפשרת לסחור עצמאית בבורסה האמריקאית ב"תמחור האטרקטיבי ביותר במערכת הפיננסית" - אבל זה כאמור לא מדויק.
כן צריך לומר שוואן זירו לא ייקח לכם 'דמי משמרת' - עמלה שערורייתית שנשארה מהתקופה שהבנקים אשכרה היו צריכים לשמור את ניירות הערך בבנק. זו עמלה שהבנקים גובים סתם כי הם יכולים וכי בינתיים הציבור ממילא נשאר אצלם, אז למה להם לוותר עליה? זה כסף נקי מבחינתם. בוואן זירו אומרים שהעמלות שלהם יהיו ללא קשר לגובה פעולת הקניה/מכירה, ללא עמלות קניה/מכירה וללא עמלות מינימום.
אז כמה עמלות תשלמו בפועל? - כאן תקבלו השוואה מלאה של כל הגופים בישראל
תוספת התשלום עבור חבילת המסחר למול מסלול הבסיס, One, עומדת על 70 שקלים בחודש. אם ורק אם תשתמשו כל חודש ב-10 פעולות כל פעולה תעלה לכם בפועל 7 שקלים. אבל אם לא ביצעתם את זה? תשלמו בעצם הרבה יותר, 17.5 שקל לפעולה, אם תבצעו 4 פעולות. כלומר החיסכון הוא רק אם אתם מתכוונים לבצע הרבה פעולות.
צריך לומר - מדובר בדמי ניהול טובים מאשר במערכת הבנקאית, שם ייקחו לכם בין 10 ל-20 דולר (35-70 שקל) עמלת מינימום לפעולת קניה/מכירה של ני"ע זרים. זאת בנוסף לדמי ניהול חשבון ני"ע זרים על עצם החזקת תיק השקעות שנעים בין 0.8%-0.4% בשנה. כך, תיק השקעות בגובה של 250 אלף שקל סופג בבנק מסורתי עמלה של 1,000-2,000 שקלים בשנה גם אם אין בו פעילות כלל ואם מתבצעות פעולות בודדות. בבנק החדש הלקוחות גם לא ישלמו עמלות תעריפון ובכלל זה מ-0% עמלות על המרת מט"ח בכרטיס, ומפטור מעמלות המרת מט"ח לחשבון.
בבתי ההשקעות השונים עמלת המינימום נעה בין 5-8 דולר לפעולה (17.5-28 שקל), כך שמסלול One+ הוא חלופה סבירה למי שעושים הרבה פעולות קניה/מכירה בחודש. רק הנה הק'אץ' - בשביל ליהנות מהעמלות הזולות הללו תהיו חייבים להעביר את חשבון הבנק שלכם לוואן זירו. בלי זה, העמלה שלכם על 4 פעולות לחודש תהיה כמעט 30 שקלים (בבתי ההשקעות תוכלו לקבל מחיר זול משמעותית. ראו טבלה). אם תעשו 5 פעולות מדובר על מחיר של 23.8 שקל לפעולה, גם כאן - מחיר גבוה מרוב בתי ההשקעות. רק אם תעשו 10 פעולות תקבלו מחיר זול יותר של 11.9 שקל - אבל כזכור, אתם כבר שילמתם הכל מראש. כלומר בפועל אתם משלמים לא משנה אם באמת ביצעתם החודש פעולות או לא.
צריך גם לומר - בבנק הדיגיטלי טוענים שבבתי ההשקעות גובים עמלות המרת מט"ח, אבל לא מסובך לבדוק ולראות שבתי ההשקעות בפועל לא גובים את זה, בוודאי אם תריבו איתם על זה קצת.
המסחר מתאפשר במעל אלף מניות ו-ETFs (תעודות סל) בבורסה האמריקאית (בורסת ניו יורק והנאסד"ק) ואת הרכישה ניתן לבצע הן מחשבון המט"ח והן מהחשבון השקלי ללא עמלות המרת מט"ח שמגיעות היום במערכת הבנקאית לעד כ-1% מהסכום לכל כיוון (המרה משקל לדולר ולהיפך).
גל בר דעה, מנכ"ל ONE ZERO: "השקת פלטפורמת המסחר בזמן שיא, תוך חודשים ספורים ממועד ההשקה, משתלבת עם תפיסת העולם שלנו לאפשר ללקוחות הבנק לרכז את כל הפעילות הפיננסית שלהם במקום אחד בתמחור המשתלם ביותר, החל מפעילות העו"ש, הכרטיס, המט"ח, האשראי, החסכונות, ני"ע ובקרוב גם הפנסיה והביטוחים".
תודה.
לתגובה חדשה
חזור לתגובה