מבקר המדינה מזהיר: "האינפלציה מזנקת ומשפחות יתקשו לשלם ארנונה"

המבקר אומר את המובן מאליו - כשהכל מתייקר יהיה לאנשים פחות כסף פנוי, אבל בכל זאת - המדינה צריכה להילחם ביוקר המחיה, למשל באמצעות פתיחת השוק לייבוא חופשי. המבקר הזהיר את גזברי הרשויות המקומיות: "התייקרות ההלואות שהרשויות לקחו ולוקחות ומניעת השחיקה של כספי הרשות. הריבית עולה הרבה יותר ויש לזה הרבה מאוד השלכות"
 | 
telegram
(1)

סביר להניח שלא תראו מופתעים אחרי הדברים האלה - מבקר המדינה, מתניה אנגלמן אומר את המובן מאליו: כשהמחירים עולים יש לאנשים פחות כסף פנוי לתשלומים. ובכל זאת, הוא מזהיר כי המצב הכלכלי עומד להשפיע לרעה על משקי הבית בישראל. "בעקבות הזינוק באינפלציה", הוא מסביר. "משפחות יתקשו לשלם ארנונה".

"אנו בודקים ברמת המדינה את ההיערכות לעליית האינפלציה", סיפר. "אנשים משלמים יותר משכנתאות, יותר שכר דירה ויהיו הרבה יותר קשיים בגביית מיסי ארנונה, לאוכלוסיות רבות יהיו קשיים. חייבים לעשות סוויץ', להיערך לנושא של קשיים בגביית ארנונה, התקשרויות עם ספקים שזכו במכרזים ומחירי התשומות עלו, התייקרות ההלואות שהרשויות לקחו ולוקחות ומניעת השחיקה של כספי הרשות. הריבית עולה הרבה יותר ויש לזה הרבה מאוד השלכות".

אנגלמן פנה לגזברי הרשויות במסגרת הוועידה המרכזית של איגוד הגזברים ברשויות המקומיות, שמתקיימת באילת. הוא דיבר על חשיבות עצמאותם בשנת הבחירות ברשות המקומית וטען כי "בשנת הבחירות הגרעונות הזמניים קופצים במליארד שקלים".

כותרת ראשית

- כל הכותרות

"בדוח שפרסמנו, מצאנו שבשנת בחירות הרשויות נכנסים לגירעונות גדולים. בשנת 2018 הגירעונות הזמניים בתקציבי הפיתוח עלו במליארד ש"ח יותר מהשנה שלפניה. אני רואה בגזברים שומרי סף חשובים ביותר בפרט בשנת בחירות, כדי לשמור על מינהל תקין וטוהר המידות ולמנוע כניסת הרשויות לגירעון. בכוונתנו לעקוב אחרי הפעילות בשנת הבחירות המוניציפליות הנוכחית (2023)", הוסיף.

תגובות לכתבה(1):

התחבר לאתר

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
  • 1.
    הפתרון הינו שיווק מסיבי של קרקעות לבניה הן צמודת קרקע
    מנש 28/02/2023 14:14
    הגב לתגובה זו
    0 0
    והן בניה רוויה לפרטיים ולא למתחמים ולא ליזמים כדי שיבנו מידית ולא יספסרו בקרקע וכדי המחירים יהיו נמוכים בלפחות 30 אחוז כדי לגרום למשבר מהיר וכדי לחזור לצמיחה. ככל שיהיה עיכוב בירידת מחירים כך המשבר יהיה ארוך ועמוק יותר.
    סגור
חיפוש ני"ע חיפוש כתבות