מפתיע: האבטלה חזרה לרדת ל-3.7% בלבד בחודש פברואר - צפו לעוד העלאת ריבית. השאלה רק בכמה
אחרי שאחוזי האבטלה זינקו בחודשים האחרונים והגיעו ל-4.3%, ושמרו על יציבות יחסית בחודשים הללו, כעת הם חוזרים לרדת. אחוז האבטלה בישראל בחודש פברואר עמד על 3.7% בלבד, ירידה מרמה של 4.1% בחודש ינואר ו-4.3% קודם לכן. במספרים מדובר על 167 אלף מובטלים בפברואר, לעומת 181 אלף בחודש ינואר. מנגד, שיעור התעסוקה עלה ל-61.7% לעומת 61.4% בחודש הקודם.
לכאורה מדובר בנתון טוב, אבטלה נמוכה, אנשים שמחפשים עבודה יכולים למצוא, לעבוד ולהרוויח כסף. כך זה ברוב השנים. אבל כעת, כשבנק ישראל מעלה את הריבית כדי להילחם בריבית ולנסות לעצור אותה, המשמעות היא ששוק העבודה בישראל עדיין לא מתקרר מספיק. הנתון הזה יכול לאפשר לבנק ישראל 'לנשום לרווחה' בבואו לקבל את החלטת הריבית הבאה שלו בעוד שבועיים, יום שני ה-3 באפריל - הוא יכול להעלות את הריבית פעם נוספת עם חשש אחד פחות - האבטלה.
וזה רק מצטרף לנתון נוסף - האינפלציה בישראל עדיין גבוהה מדי, ועומדת על קצב שנתי של 5.2% (אמנם ירידה מ-5.4%) וזאת כאשר בחודש פברואר המדד עלה ב-0.5% ובחודשים הבאים הכלכלנים צופים עלייה של 0.5-0.7% בכל חודש. כלומר, הצפי הוא להמשך מדדים גבוהים ואינפלציה גבוהה בחודשים הבאים, גם בגלל היחלשות השקל שהגיע היום לרגע ל-3.71 שקלים לדולר.
כדאי גם לציין שמספר המשרות הפנויות בהייטק נפל ב-55% בשנה, בשאר המשק מספר המשרות ירד ב-15%. אז כן, ההאטה הכלכלית עוד לא ממש מורגשת בשוק העבודה. האבטלה היא לא שיחת היום כשאחוז האבטלה נמוך כל כך. השוק חזק אבל השאלה כמה זמן זה יימשך כשהריבית רק הולכת ועולה (להרחבה).
בשבוע שעבר נגיד בנק ישראל פרופ' אמיר ירון סיפק רמז עבה לגבי החלטת הריבית הקרובה: "יהיה כואב להחזיר האינפלציה ליעדה" אמר בראיון ל-CNN. "אנחנו חוזים שמסביב לעולם הריבית תמשיך לעלות, ותישאר גבוהה זמן רב יותר" הוסיף ירון (להרחבה לחצו כאן)
תודה.
לתגובה חדשה
חזור לתגובה
-
1.תכנית חירום לדיור !!!עומרי 20/03/2023 17:01הגב לתגובה זו6 0להעלןת את ריבית בנק ישראל ל 5.75%. באותה נשימה , להכריז על תכנית חירום לשוק הדיור : בניה עי קבלני ביצוע !!! לא עי יזמים חזירים !!! 300,000 דירות תוך 5 שנים. הדירות יימכרו למחוסרי דיור במחיר עלות הבניה בלבד !!! 300,000 שוכרים ייצאו משוק השכירות , כך יירד הביקוש לשכיקות , ויחד עם ירחדת המחירים של השכירות ושוק הדיור , הריבית "תכאיב" פחות לנוטלי המשכנתאות , ובמקביל הריבית תקטין את הצריכה ותוריד את האינפלציה. ריבית גבוהה זה מעולה !!!סגור