בגלל הגשמים באפריל: נזק של עשרות מיליוני שקלים לחקלאות

כך מעריכה קרן הביטוח לנזקי חקלאות, קנט, בעקבות סופת הגשמים בישראל ביומיים האחרונים, למאות חקלאים. עיקר הנזק: מטעי פירות בצפון הארץ
 | 
telegram

סופגת גשמים בישראל במהלך חודש אפריל היא אירוע די חריג. כמויות הגשם הגדולות יצרו שיטפונות, כבישים שהוצפו בכל רחבי הארץ וגם חסימה של כבישים וגם לצערנו שני הרוגים מטבריה שנסחפו בשיטפון כשטיילו ליד נחל ציחור בדרום (ומטיילת נוספת שהייתה איתם וניצלה למרות שלדבריה נסחפה מספר קילומטרים). כמויות הגשם שירדו בישראל ביממה האחרונה חריגות לעונה כשבבית דגן ובלוד ירדו יותר מ-50 מ"מ של גשם. בקרית טבעון ירדו יותר מ-70 מ"מ גשם ובכפר גלעדי (ליד קרית שמונה) וגמלא ברמת הגולן ירדו יותר מ-50 מ"מ. בתל אביב ירדו יותר מ-30 מ"מ וכך גם בירושלים.

אבל הגשם משפיע גם על החקלאות. בקרן לביטוח נזקי חקלאות מעריכים היום כי נגרם נזק של עשרות מליוני שקלים לגידולים החקלאיים ביומיים האחרונים, למאות משקים חקלאיים, בעיקר בצפון הארץ, אבל לא רק שם. "את היקף הנזקים הסופי ניתן יהיה לאמוד רק בתום המערכת החורפית" אומרים שם.

על פי קנט, עיקר הנזק נגרם לגידולי הפירות השונים כתוצאה מהברד שירד, בעיקר בצפון הארץ. בין השאר נפגעו גידולי דובדבנים, אפרסק, משמש, תפוח, שזיף ונקטרינה.

כותרת ראשית

- כל הכותרות

שמוליק תורג'מן, מנכ"ל קנט אומר כי "פירות הקיץ נמצאים כעת בשלב של חנטה מתקדמת והברד העז שירד גרם לפציעתם ועלול להביא לפסילתם לשיווק. את היקף הנזק ניתן יהיה לדעת רק בשלב הקטיף. נזקים משמעותיים נגרמו גם מהצפות של שטחי גידול נרחבים, של מאות דונמים בערבה. בכלל זה גידולי אבטיח ופלפל".

הגשמים המאוחרים, יחסית, הביאו לפגיעה גם בגידולי השחת ברחבי הארץ. מדובר בגידולים שנקצרו והמתינו להתייבש בשדות. הרטבת השחתות גורמת, במקרים רבים, לתופעות של עובש ולהשמדת התוצרת.

תגובות לכתבה(0):

התחבר לאתר

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
חיפוש ני"ע חיפוש כתבות