מה הם האתגרים העיקריים העומדים בפני שוק הביטוח והחיסכון?

ממלא מקום הממונה על שוק ההון, ביטוח וחיסכון, עמית גל, נשא דברים בערב עיון של חברות הביטוח ובתי ההשקעות והתייחס לתפיסת הרשות בכמה נושאים מרכזיים ולאתגרים העיקריים לשוק הביטוח והחיסכון
 | 
telegram

עמית גל, ממלא ממקום הממונה על שוק ההון התייחס לזהירות הנדרשת בתקופה זו בניהול כספי עמיתים וחוסכים. בהקשר זה הדגיש את החשיבות שבהקפדה על אנליזה, ניתוח מקצועי, ממשל תאגידי, מערכי בקרה ורמת שירות גבוהה. בדבריו ציין ש"רמת שירות גבוהה היא חלק בלתי נפרד מאיכות המוצר הפיננסי וחשובה לשמירה על אמון הציבור במערכת הפיננסית".

עוד התייחס להתנהלות של בעלי שליטה ובעלי שליטה פוטנציאליים והדגיש ש"הרגולטור לא קיים רק למראית עין" ושיש לוודא שפעולות של בעל שליטה הן לטובת החברה ולטובת החוסכים. בדבריו עודד הקמה של חברות חדשות לחיזוק התחרות והגדלת הערך ללקוחות, תוך הקפדה על עמידה בסטנדרט הנדרש מגוף מוסדי. הוא הוסיף שהדרישות מגוף מוסדי עולות כל העת ונדרש לבחון את רמת האיזון של הרגולציה כדי לקדם את התחרות.

בנושא ההפצה והתיווך, ציין ש"לציבור הצרכנים הפיננסיים בישראל מגיע שוק שקוף ומתקדם". בשווקים בהם מתעוררים כשלי שוק וקיימים ניגודי עניינים צריך להתמודד איתם על בסיס נתונים ועבודת מטה. בנוסף, סקר גל ארבעה אתגרים עיקריים בסביבה בה פועלים גופי הביטוח והחיסכון בישראל: עלייה בריבית, שינויים טכנולוגיים, סביבה מאקרו-כלכלית ומשבר האקלים. בנושא סביבת הריבית ציין שאמנם סביבת ריבית נורמלית היא בריאה לחסכון ארוך טווח אך הוסיף שברשות "מצפים מחברות שרושמות שינויים מהותיים ביחסי ההון לבחון מהם תרחישי הסיכון שתואמים את סביבת הריבית הנוכחית".

כותרת ראשית

- כל הכותרות

בנושא השינויים הטכנולוגיים התייחס במיוחד לאיומי הסייבר, המורכבות הטכנולוגית של מערכות המידע והכניסה המהירה של הבינה המלאכותית. בעניין הסביבה המאקרו הכלכלית, ציין את האינפלציה הגבוהה, וגם את ההשפעות הנובעות ממתחים גלובליים שמחדדים את הצורך לשמור על מערכות בקרה וקיום ההוראות בעניין איסור הלבנת הון ומימון טרור.

תגובות לכתבה(0):

התחבר לאתר

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
חיפוש ני"ע חיפוש כתבות