במבה אסם
צילום: יחצ

אסם, שסטוביץ שטראוס ואחרות ישלמו רק 23 מיליון שקל קנס על וימשיכו לצחוק על הציבור

החברות אפילו לא יצטרכו להודות בכך שהפרו את חוק המזון. כשהאכיפה כל כך חלשה למה שהם לא ימשיכו בכך?
נתנאל אריאל |

 

הספקים הגדולים בישראל הגיעו להסדר עם רשות התחרות שהם ישלמו קנס עלוב למדי של 23 מיליון שקל על החשד להפרת חוק המזון ובכך יסתיים ההליך כנגדן. כשזה גובה הקנס, ואחרי שהחברות ייצרו מכך המון כסף לאורך השנים, למה שהן יפסיקו? החברות יכולות לשלם את הקנס ולהמשיך לצחוק על הציבור. 
מדובר על החברות ש. שסטוביץ, ליימן שליסל, שטראוס, תנובה, אנג'ל, יוניליוור ואסם. הממונה על התחרות פרסמה היום להערות הציבור "הודעות מוסכמות" על כוונות חיוב. אסם תשלם 8.19 מיליון שקל, שסטוביץ תשלם 6.58 מיליון שקל, יוניליוור 4.3 מיליון שקל, תנובה 1.67 מיליון שקל, ליימן שליסל 1.18 מיליון שקל, שטראוס 785 אלף שקל, אנג'ל 571 אלף שקל - והחברות אפילו לא יצטרכו להודות 

הסיפור החל כאשר לפני שנה וחצי בדקה הממונה על התחרות את ההסכמות הקיימות בין ספקי המזון הגדולים לקמעונאי המזון הגדולים (ספקים וקמעונאים גדולים). ברשות ניסו לבחון את התנהגות הספקים והיחסים המסחריים בין הספקים הגדולים לבין הקמעונאים הגדולים ואת עמידתם בהוראות חוק המזון.

לדברי הרשות, במסגרת הבדיקה נבחנו על ידי רשות התחרות אלפי ראיות, וחלקן העלו חשש להפרת הוראות חוק המזון. הרשות ערכה שיחות עם הספקים והגורמים הרלוונטיים בחברות, הציגה בפניהם את הראיות והחששות שעלו להפרות החוק ושמעה את התייחסותם. נוכח העובדה שהחוק כולל איסורים מפורטים כך שלא נדרשה בדיקה של השפעת ההפרות שנמצאו על התחרות, והיתרון שמייחסת הממונה להפסקתן המהירה תוך חסכון בזמן ומשאבים, פעלה הרשות להידברות עם ספקי המזון על מנת לבחון את האפשרות להגיע להסכמות שיבטיחו את הציות לחוק וייתרו הליכי אכיפה ארוכים ועתירי משאבים.  

הגב לכתבה

השדות המסומנים ב-* הם שדות חובה