שנת שיא בייצוא הבטחוני: חוזים בהיקף של מעל 12.5 מיליארד דולר

שנת 2022 הייתה שנת שיא נוספת עבור התעשייה הביטחונית בישראל, שחתמה על 120 חוזים בהיקפם שונים; בראש הרשימה ייצוא למדינות אסיה והפסיפיק,  ומל"טים ורחפנים; "השינויים העולמיים יצרו ביקוש רב לטכנולוגיות הישראליות"
 | 
telegram

משרד הביטחון ואגף היצוא הביטחוני 'סיבט' מדווחים על שיא חדש בהיקף היצוא הביטחוני לשנת 2022, במהלכה נחתמו חוזים בהיקף של כ-12.55 מיליארד דולר. הנתונים הוצגו בכנס בכירי התעשיות הביטחוניות, בראשות שר הביטחון, יואב גלנט, שנערך במשרד הביטחון, בקריה בתל אביב ת"א.

על פי הנתונים שהוצגו בכנס, נרשם שיא בהיקף היצוא הביטחוני של מל"טים ורחפנים, שהיו לנדבך המשמעותי ביותר (25%) ביצוא הביטחוני במהלך שנת 2022. מאחוריהם, טילים, רקטות, ומערכות הגנה אווירית (19%), מערכות מכ"ם ול"א (13%), כלי טיס מאוישים ואוויוניקה (5%), תצפית ואופטרוניקה (10%), אמצעי ירי ושיגור (5%), כלי רכב ורק"מ (5%), מערכות תקשוב וקשר (6%), מודיעין מידע וסייבר (6%), תחמושת וחימוש (4%), מערכות ימיות (1%), שירות לקוחות ושונות (1%).

שיעור חוזי היצוא בין מדינות (GTG) שחתם משרד הביטחון זינק גם הוא לשיא כל הזמנים, עם למעלה מ-4 מיליארד דולר, לעומת 412 מיליון דולר בשנת 2018. מגמה זו משקפת עלייה של פי 10 בתוך 5 שנים. מבחינת פילוח גיאוגרפי, מדינות אסיה והפסיפיק ניצבו בראש הרשימה (30%), ואחריהם אירופה (29%), מדינות הסכמי אברהם (24%), צפון אמריקה (11%), אפריקה (3%), ואמריקה הלטינית (3%).

כותרת ראשית

- כל הכותרות

שר הביטחון, יואב גלנט: ״הנתונים חסרי התקדים אותם מציגה מערכת הביטחון - ובמרכזם שיא חדש בהיקפי הייצוא הביטחוני - משקפים בצורה הבולטת ביותר את עוצמתה הביטחונית ועליונותה הטכנולוגית של מדינת ישראל. בזכות היצירתיות והחדשנות של אנשי התעשיות הביטחוניות ומשרד הביטחון, אנחנו מצליחים להקדים את אויבינו ולשמר את היתרון האיכותי למולם. לאזרחי ישראל יש היום סיבה גדולה לגאווה - גם בנתונים יוצאי-הדופן ובעיקר במי שניצבים מאחוריהם. השינויים העולמיים יצרו ביקוש רב לטכנולוגיות הישראליות שהפכו לשם דבר בעולם, ואנו צופים כי מגמה זו תמשיך ותתעצם גם בשנה הקרובה".

מנכ"ל משרד הביטחון, אלוף (מיל') אייל זמיר: "לייצוא הביטחוני יש תרומה חיונית לביטחון המדינה, לצמיחת הכלכלה שלה ולחיזוק החוסן הלאומי. החיבור הייחודי בין יצירתיות וכושר ההמצאה של התעשיות הביטחוניות, הניסיון המבצעי של צה"ל והקשרים הביטחוניים של משרד הביטחון, מעצים את הנכסיות של ישראל בעולם. התעשיות הביטחוניות מפרנסות קרוב ל-100 אלף בתי אב באופן ישיר ועקיף, כאשר רכיב משמעותי מכך באזורי הפריפריה. המובילות הזאת תמשיך להיות אבן דרך בחיזוק הביטחון הלאומי ובפיתוח הכלכלה הישראלית".

ראש 'סיבט' במשרד הביטחון, תא"ל (מיל') יאיר קולס: "משרד הביטחון והתעשיות הביטחוניות מסכמים היום ציון דרך היסטורי. היצוא הביטחוני חוצה בפעם השנייה ברציפות את הרף לנתון יצוא דו-ספרתי ומשלים זינוק של כ- 65% בתוך חמש שנים, בראש ובראשונה, בזכות הטכנולוגיות של התעשיות הביטחוניות הישראליות. הביקוש למוצרי התעשיות הביטחוניות הישראליות התעצם בשנה החולפת ואחד הביטויים לכך הוא הזינוק החד בעסקאות בין משרדי ההגנה (GTG). במבט קדימה, השינויים הגיאואסטרטגיים באירופה ובאסיה לצד הסכמי אברהם, יוצרים ביקוש גבוה למערכות ישראליות בקצה הטכנולוגיה".

תגובות לכתבה(0):

התחבר לאתר

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
חיפוש ני"ע חיפוש כתבות