האיום הוסר: נדחתה עתירת הוט נגד מיזם freeTV

בג"ץ דחה את העתירה בעניין המיזן החדש של קשת ו־RGE, שמציע מנוי במחיר מופחת. בג"ץ: "אין לומר בעת הזו כי תהליכי קבלת ההחלטות או תוכנן היו פגומים, באופן שמצדיק את התערבותנו"
 | 
telegram
(2)

האיום הוסר: בג"ץ דחה הבוקר (שלישי) את העתירה של חברת הוט נגד הרשות השנייה, בעניין מיזם הטלוויזיה החדש, FreeTV.

freeTV מנסה להביא לכאן בשורה חדשה עם מנוי בסיסי ב-29.9 שקל, שלטענתה זול משמעותית מהמתחרות, שטוענות לא הביאה כל בשורה - אלא מציעה מנוי עם תוכן רזה במחיר מופחת, אבל לא בהרבה. לכן, בהוט לא עברו לסדר היום. הם פנו לרשות השניה והתלוננו כי מדובר בפרסום שקרי. הטענה: לטענתה, המנוי החליפי שלה נמוך יותר. חשוב לציין כי למרות שהעתירה נמשכה, מיזם Freetv יצא לדרך  ולא המתין לפסיקה.

חברת FreeTV אמנם פועלת בצורה עצמאית, אבל היא נמצאת בבעלות משותפת של שתיים: קשת ו־RGE. אחרי שקיבל את האישורים הרגולטורים, באוגוסט 2022 הוט עתרה לבג"ץ בדרישה לפסול את האישור של הרשות השנייה בטענה שיביא לפגיעה בתחרות. היא ניסתה למנוע את ההשקה ללא הצלחה. ברשות התחרות טענו כי הוט מוכרזת כבעלת מונופול בתחום וכי יש אינטרס להכניס שחקניות נוספות לתחום.

כותרת ראשית

- כל הכותרות

אז מה קבע הבוקר בג"ץ? "אין לומר בעת הזו כי תהליכי קבלת ההחלטות או תוכנן היו פגומים, באופן שמצדיק את התערבותנו. לאחר ששקלנו את מכלול טענות הצדדים הגענו לכלל מסקנה שדין העתירה להידחות. ההיבטים היישומיים הנוגעים להבטחתה של התחרות ולשמירה על הגיוון הם במידה לא מבוטלת תולדה של בחינה מקצועית הנעשית על-ידי הגורמים האמונים על כך".

עוד נכתב בהחלטה כי "לטענתה של הוט, ההחלטה שהתקבלה היא פסולה מטעמים רבים, אך נאמר שבמרכז העתירה עמדו טענות שנסבו על ההשלכות השליליות של המהלך על הריכוזיות בתחום התקשורת. על פי הנטען, הרחבת פעילותה של בעלת רישיון בתחום הטלוויזיה גם לעבר שידורים רב ערוציים תפגע בביזוריות של שוק הדעות באופן חמור. הוט טענה בעתירתה כי יש להתחשב בייחודיות של תחום השידורים הרב ערוציים לעומת שידורי טלוויזיה מסחרית ובהתאם לכך באסדרה השונה הנוגעת להם".

הרשות השנייה בהתייחסות להחלטת בג"צ לדחיית הערעור של הוט על אישור מיזם Free TV: "פסק הדין שדחה את עתירת הוט ואישר את החלטת הרשות השנייה מוכיח כי הרשות פעלה באופן מקצועי כמתחייב על פי הוראות הדין ולמען הציבור הישראלי. כידוע, החלטת הרשות השנייה לאישור המיזם כללה תנאים המגנים על היצע ערוצי הטלוויזיה לציבור, התחרות לציבור הצופים והיצירה הישראלית. בעידן של יוקר המחייה, הגברת התחרות פועלת לטובת הצרכן הישראלי".

תגובות לכתבה(2):

התחבר לאתר

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
  • 2.
    זה זול מאד
    המלש 04/07/2023 17:53
    הגב לתגובה זו
    0 0
    מה באמת מקבלים במחיר המוזל המוצע.
    סגור
  • 1.
    מצחיק ש HOT מתלוננים על אי עמידה מגבלות החוק..נוכלים
    ניר 04/07/2023 14:04
    הגב לתגובה זו
    1 0
    לא מקיימים שום דבר שנופל תחת "מסחר הוגן"
    סגור
חיפוש ני"ע חיפוש כתבות