דלק  לוויתן
צילום: אלבטרוס

"אין סיכוי שיהיה מחסור בגז בישראל"

שר האנרגיה כ"ץ ביקר במאגר לוויתן: "המשך ההכנסות של עשרות מילארדים לקופת המדינה לטובת אזרחי המדינה, לצד התועלת המדינית, בוודאי מצריכים לקבל החלטה להגדיל את ייצוא הגז לפי הכמות הנדרשת"
איציק יצחקי | (4)

שר האנרגיה והתשתיות, ח"כ ישראל כ"ץ, אמר כי לצד ההחלטה בנושא הגדלת ייצוא הגז הטבעי, הבטחת אספקת הגז הטבעי לאזרחי ישראל נמצאת בעדיפות עליונה. הוא הסביר כי "אין סיכוי שיהיה מחסור בגז בישראל".

"תפקידי להבטיח כי אספקת הגז הטבעי, קודם כל לאזרחי ישראל, תישאר איתנה לעשורים הקרובים. לצד זאת, המשך ההכנסות של עשרות מילארדים לקופת המדינה לטובת אזרחי המדינה, לצד התועלת המדינית, בוודאי מצריכים לקבל החלטה להגדיל את ייצוא הגז לפי הכמות הנדרשת", אמר.

כ"ץ, ביקר אתמול באסדת לוויתן, לראשונה מאז החל את תפקידו. הביקור, שנערך במסגרת ציון עשור למהפכת הגז הטבעי בישראל, החל בשיחה עם מנכ"ל "שברון" במזרח הים התיכון, ג'ף יואינג, שעדכן על העבודות באסדה והתוכניות העתידיות. בהמשך, קיבל סקירה ממפעילי האסדה ועובדיה, בין היתר בנושאי ההפקה מהמאגר, ייצוא ובטיחות, וכן ביקר בחדר הבקרה של האסדה. לצד השר, השתתפו בביקור מטעם המשרד גם מנכ"ל משרד האנרגיה והתשתיות, קובי בליטשטיין ומנהל מינהל אוצרות טבע והממונה על הנפט במשרד, חן בר יוסף.

כ"ץ אמר: "הודות למדיניות ראש הממשלה והממשלה להוציא את הגז מהאדמה, בתוך שנים בודדות מדינת ישראל הפכה מיבואנית גז טבעי ליצואנית גז טבעי. הקלף המדיני הכי חזק שיש היום למדינת ישראל זה הגז הטבעי. אנחנו ארץ זבת חלב ודבש - וגז. כולם באזור ובעולם רוצים בקשר עם ישראל בגלל הגז הטבעי. היכולת שלנו לייצא גז טבעי באופן מבוקר מהווה נשק מדיני אדיר שמחזק את מעמדה של מדינת ישראל באזור ובעולם. תפקידי להבטיח כי אספקת הגז הטבעי, קודם כל לאזרחי ישראל, תישאר איתנה לעשורים הקרובים. לצד זאת, המשך ההכנסות של עשרות מילארדים לקופת המדינה לטובת אזרחי המדינה והמאבק ביוקר המחיה, לצד התועלת המדינית לחיזוק מעמדה של ישראל, בוודאי מצריכים לקבל החלטה להגדיל את ייצוא הגז לפי הכמות הנדרשת".

כידוע, מאגר לוויתן הוא מאגר גז טבעי, שאותר במרחק של כ-130 ק"מ מערבית לחיפה בתחום המים הכלכליים של ישראל בים התיכון. השדה התגלה בשנת 2010 והוא אחד משדות הגז הטבעי הגדולים במימי הים התיכון. הבעלות עליו המאגר מתחלקת בין שלושה שותפים: "שברון", ניו-מד אנרג'י ורציו. שטחו של המאגר הוא כ-330 קמ"ר וקידוחו הוא בעומק של כ-1700 מטר מתחת לפני הים. הזרמת הגז הטבעי מהמאגר, דרך אסדת הטיפול, החלה ב-31.12.19. במהלך פיתוח המאגר, נקדחו ארבע בארות הפקה, הונחה צנרת הולכה על קרקעית הים והוקמו מתקני טיפול ייעודיים, בהתאם להנחיות תכנית המתאר הארצית.

תגובות לכתבה(4):

הגב לכתבה

השדות המסומנים ב-* הם שדות חובה
  • 2.
    רציו כסף על הרצפה (ל"ת)
    רציו 02/08/2023 08:35
    הגב לתגובה זו
  • המלש 02/08/2023 10:27
    הגב לתגובה זו
    אבוי לנו ששר כזה מבטיח הבטחות שהכסף ישמש את כלל העם. הכסף ישמש את הישיבות וצעירים שמגיעים מחוץ לארץ ומקבלים כסף ששייך לנו החיים בישראל.
  • 1.
    ליויתן 02/08/2023 08:19
    הגב לתגובה זו
    יאלה רציו לשער 350.. המנייה נמוכה 47 אחוז מהשיא שלה מלפניי 8 שנים..מטורףףף
  • סווינגר 02/08/2023 08:50
    הגב לתגובה זו
    מניה שדואגים לדכא כל פעם מחדש. עדיף כבר להשקיע בנחת יחסית בניו-מד, דלק קבוצה ואנרג'יאן. לא המלצה, אבל הכל נראה בביצועים בשילוב מסויים של דוחות