הסיבות שיגרמו לשכר הדירה להמשיך לעלות

כשמחירי הדירות זינקו, שכר הדירה עלה באופן מתון; כשמחירי הדירות יורדים, שכר הדירה מזנק - מה יהיה בחודשים הבאים ועד מתי שכר הדירה יעלה? וגם - איך התחדשות עירונית משפיעה על דמי השכירות באזור?
 | 

שכר הדירה יהיה כנראה הסיבה המרכזית להעלאת הריבית הקרובה. שכר הדירה מהווה רבע ממדד המחירים לצרכן והכלכלנים בבנק ישראל עוקבים, מנתחים ומגיעים למסקנה שלא נאמרת בפה מלא, אבל מתחבאת בנתונים - שכר הדירה ימשיך לעלות. שכר הדירה ברוב הדירות השכורות נמוך משכר הדירה שהמשכירים יכולים לקבל. יש כאן עלייה עתידית שעדיין לא צפה, והיא משמעותית. מדובר בהבדל בין שכר הדירה לשוכרים קיימים לשכר הדירה לשוכרים חדשים. בעלי הדירות בחידוש חוזה לשוכרים קיימים לא מעלים את שכר הדירה לפי המצב בשוק, אלא פחות. זה מתבטא מדי חודש בהבדל בין שני נתונים שהלמ"ס (הלשכה מרכזית לסטטיסטיקה) מפרסמת - שכר דירה לשוכרים חדשים שנע בחודשים האחרונים סביב 9% ושכר דירה לשוכרים קיימים שהוא עד 4%.

דירות להשכרה,  צילום: שלומי יוסף
      דירות להשכרה,  צילום: שלומי יוסף

נתון שלישי של הלמ"ס הוא שכר הדירה בחוזים קיימים שבו נרשמת העלייה הנמוכה ביותר. כשמנתחים את הנתונים עולה התמונה הבאה - בעל הדירה לא מזניק את המחירים לשוכרים הקיימים גם וכנראה בעיקר מכיוון שהוא רוצה שימשיכו. הוא מעלה להם את המחיר ב-4%. אבל אם הם לא ממשיכים או אם הוא לא מתפשר על המחיר, הוא לוקח שוכרים חדשים ומעלה את המחיר ב-9%. כך לפי הלמ"ס, אבל יש שונות גדולה בשטח - שכר הדירה של הדירות הקטנות גם עלה ב-10% ו-15%.

כותרת ראשית

- כל הכותרות

המשמעות היא שיש עלייה עתידית חבויה של 8%-9% במקרה שבעל הבית מחליף שוכר (או עלייה של כ-4%-5% אם בעל הבית חידש לאחרונה חוזה לשוכר קיים). ומכאן שיש סדר גודל של 1.5%-2% של עלייה עתידית במדד המחירים לצרכן דרך העלייה הצפויה בשכר הדירה וזה ישחק תפקיד בהחלטה על עליית הריבית הקרובה. 
 

מה מניע את שכר הדירה למעלה?

הריבית הגבוהה יחד עם מחירי הדירות העולים מקשים על רוכשים ושולחים אותם לחפש דירות להשכרה. אך גם שם הקשיים נערמים. המשקיעים מחפשים לשפר תשואה כשהביקוש על כל דירה גדל והם מעלים את דמי השכירות. 

הקהל שבסופו של דבר נפגע בצורה המשמעותית ביותר הוא כנראה הצעירים, שרובם רוצה לעזוב את הבית של ההורים ולצאת לעצמאות וכיום הם צריכים להוציא את רוב המשכורת שלהם על מגורים, מה שמקטין את יכולת החיסכון והופך את החיים שלהם לפחות ברורים-יציבים. זה גול עצמי למדינה ובכלל לנו כחברה. זה גורם לרבים לחשוב על מעבר למקומות אחרים.

ככל שהזמן חולף ומחירי השכירות נשארים גבוהים ואף צפויים להמשיך לעלות, הם זולגים לפריפריה שבעבר נחשבה מקום המפלט של צעירים עם שכירויות נורמליות יחסית. כיום ניתן למצוא באזורים רחוקים מהמרכז שכירויות במחירים גבוהים. זה עניין של ביקוש והיצע והביקוש גדול, ההיצע לא מספיק.

הנתונים האחרונים מצביעים על עלייה של 3.8% בשכר הדירה עבור מחדשי חוזה ו-8.4% עבור שוכרים חדשים. אלו נתונים על כל הארץ, באזורי הביקוש העלייה גבוהה יותר. בפועל מדד השכירות עולה בקצב של כ-9% וזה ימשיך לעלות. הביקושים עולים וההיצע קטן.

הביקושים נובעים מצעירים שרוצים לעזוב את הבית, משפחות שצריכות מגורים ואין להן יכולת ורצון לקנות דירה, עלייה גדולה מאז המלחמה באוקראינה, גירושים ועוד; ולצד זה ההיצע מוגבל. אין בניית דירות להשכרה בהיקף גדול, המשקיעים לא רוכשים כעת דירות מכיוון שהתשואה נמוכה על שכר הדירה ביחס לאלטרנטיבות של משקיעים (בשכירות כ-3% בעוד שבאפיקים סולידים בין 4% ל-5%) וזה יוצר שוק של ביקוש שעולה על ההיצע ודוחף את המחירים למעלה.

אחת הדרכים לגרום למחירי השכירות לרדת היא החזרת משקיעים. החזרת המשקיעים פירושה הגדלת היצע הדירות להשכרה, אבל זו אליה וקוץ בה כי הגדלת הדירות למשקיעים משמעה הקטנת הדירות למגורים. דירה היא דירה - ואם היא פונה לשוק השכירות, היא לא פונה לרוכשי דירה לצורך שימוש בה. אז בכלל לא בטוח שהמדינה צריכה לתמרץ את המשקיעים כי זה בא על חשבון רוכשי דירות ראשונות שהם אגב במקרים רבים מתלבטים בין קנייה לבין השכרה. 
 

השכרה לטווח ארוך - הפתרון לא בטווח הקצר

דרך נוספת להוריד את שכר הדירה היא באמצעות דיור להשכרה לטווח ארוך. המדינה עודדה פרויקטים להשכרה ארוכת טווח, אך גם שם קיימים קשיים רבים, כשמכרזים של רמ"י לא מצליחים להיסגר בשנה האחרונה. הקבלנים לא מוכנים לרכוש קרקעות לדיור להשכרה לטווח ארוך, כשאחת הסיבות המרכזיות היא שהתשואה מאוד נמוכה ולא מחזירה את ההשקעה בהינתן הריבית הנוכחית. 

הפתרון של דיור להשכרה ארוכת טווח ודיור ציבורי ידוע כבר הרבה שנים והוא פתרון מקובל בעולם המערבי. הבעיות של ישראל לא ייחודיות, אלו בעיות שפתרו אותן גם בניו יורק וגם בלונדון דרך דיור ציבורי ודיור להשכרה ארוכת טווח. בכל מקרה הפתרון הזה גם אם יגיע הוא לא פתרון לשנים הקרובות. השכרה ארוכת טווח היא הפתרון, אבל לא פתרון לטווח הקצר.
 

אז בהכרח המחירים יעלו?

המחירים נקבעים על ידי ביקוש והיצע. ככל שיהיה היצע קטן יותר של דירות, הביקוש לכל דירה יהיה משמעותי יותר ויגרום למחירים להמשיך ולעלות. צריך גם לזכור שלא בהכרח מדובר על ביקוש קבוע שגדול מההיצע. מה שמשפיע על המחירים יכול להיות פרץ של ביקושים. וזה אופייני לשוק הדירות בכלל - לשכירות ולמגורים. דמיינו שבשכונה מסוימת יש פרויקטי פינוי בינוי ומאות דיירים אמורים לקבל דירה להשכרה באזור. מה יקרה באזור? צפוי גל גדול של ביקושים לדירות להשכרה והמחירים יזנקו. פרץ של ביקושים יזניק את המחיר הרבה מעבר למחירים ההוגנים. אבל ברגע שזה כבר המחיר אף אחד לא יחזור אחורה. זה כבר יהיה "המחיר ההוגן".

עכשיו, תעברו מהדמיון למציאות הקרובה. זה מה שיקרה בהרבה מאוד שכונות במרכז. כולם מדברים על כך שהתחדשות עירונית היא העתיד. אף אחד לא מדבר על איפה האנשים יגורו בינתיים - הם עוזבים מתחמים של מאות דירות ומובטח להם דיור באזור - במקומות שזה כבר היה נרשמו זינוקים במחירי השכירויות. זה מה שיקרה בכל מקום של פרויקט התחדשות עירונית גדול.

פרץ של ביקושים מתרחש גם בשל העלייה מרוסיה ואוקראינה בעיקר בצל המלחמה. מדובר על 75 אלף איש בשנה שנוספו למדינה וצריך לסדר להם מגורים. חלקם נמצאים אצל קרובי משפחה ועדיין יש כאן ביקוש של לפחות 20 אלף דירות בשנה, רובן להשכרה.

פרץ של ביקושים התרחש בתקופת הקורונה וממשיך עד היום כשאנשים הבינו שאפשר לעבוד מכל מקום בארץ ולא חייבים להגיע מדי יום לעבודה. זה גרם להם לעזוב את הצפיפות של העיר ולחפש איכות חיים במקומות מרוחקים יותר. אלא שהם מגלים שהם לא לבד. גל של ביקושים שוטף את הארץ גם למקומות בערבה וגם בגלילי ובגולן ושם מלאי הדירות קטן, הבנייה איטית ובהתאמה עודפי הביקושים יוצרים עליית מחירים - בשכירות וברכישה.  

הסיבות האלו, הן בצל הריבית. הריבית משפיעה על הביקושים וגם על ההיצעים. עם עליית הריבית ואיתה העלייה בתשלומי המשכנתא, אנשים שרכשו דירה הגיעו למצב שהם מתקשים לשלם את המשכנתא וחלקם החליט למכור את הבתים ולעבור לשכירות. משמע - עלייה בביקוש להשכרה. אבל כאן יש לומר: הדירה הנמכרת היא היצע בשוק הדירות - למגורים או להשכרה כך שבסופו של דבר זו דירה שנמצאת עדיין בשוק, ולכן בנטו אין לזה השפעה על עודף הביקוש-היצע. נדגים - דמיינו שהמשפחה לא יכולה לשלם את המשכנתא אז היא מוכרת לקונה שהופך להיות גם המשכיר. כלומר, הדירה עברה ממצב של שימוש למגורים לשימוש להשכרה, אבל היא פתרון - כי למשפחה יש דיור.

הבעיה בריבית היא יותר בצד ההיצע. כאמור המשקיעים פחות נוטים לרכוש דירות בתקופה שהריבית גבוהה כי אז ההחזרים שלהם (רובם לוקח משכנתא לרכוש דירה נוספת) עולים והכדאיות הכלכלית בספק - התשואה נמוכה מהריבית ומחירי הדירות בירידה. 
 

אבל לא רק המשקיעים לא קונים. לפי נתונים המתפרסמים לאחרונה גם הקבלנים פחות בונים. מכיוון שלוקח מספר שנים לבנות בניין משלב ההיתר ועד האכלוס, אז בעתיד הלא רחוק ייתכן שנראה מחסור בדירות. 

<

מזה מספר חודשים אנו קוראים על השתתפות דלילה במכרזים של רמ"י. במחירי ההכסף של היום, הקבלנים מהססים לקנות קרקע יקרה ולשלם את הריבית הגבוהה על ההלוואה. חותמת נוספת העניקה היום הלמ"ס כאשר פירסמה כי ב-12 החודשים האחרונים, בין יולי 2022 ליוני 2023, החלה בנייתן של כ-57,780 דירות - ירידה של 20.3% לעומת החודשים הקודמים. גם לעומת הרבעון הקודם נרשמה ירידה של כ-9%. 

נחזור לכדאיות של המשקיעים. המפתח לשוק השכירות הוא הכדאיות הכלכלית של המשקיעים. וזה מתישהו יגיע לאיזון כלכלי. ממצב של לכאורה חוסר כדאיות כיום זה יגיע למצב כלכלי ונזכיר שבמשך עשורים רבים זו היתה השקעה מאוד משתלמת. כדי שזה יעבור לכדאיות כלכלית כל מה שצריך להתרחש הוא פשוט - שהכלכלה הישראלית תתקדם לפי הציפיות. הציפיות של בנק ישראל והכלכלנים הן לירידה באינפלציה, עלייה בריבית, אז תוך חצי שנה כבר יהיה אפשר לדבר על ירידה בריבית כשבפועל עוד שנה-שנה וחצי מהיום הריבית תהיה נמוכה בלפחות 1%. 

במצב כזה, דמי השכירות כבר יבטאו כדאיות מול תשואת הפיקדונות או התשואה באפיקים סולידיים. במצב כזה כבר עשויים לחזור הביקושים של משקיעים לדירות ואיתם גם עליית מחירים. ואז משקיעים שהיום ובשנה האחרונה בורחים משוק הנדל"ן עשויים להגיד לעצמם שמעבר לרווח על שכר הדירה גם צפויה עליית מחירים (מחירי הדירות בעבר עלו בממוצע של 4% בשנה) ומכאן ועד ביקושים שיניעו את המחירים הדרך קצרה. במצב הזה כבר פחות יהיה דגש על שכר הדירה. הכדאיות הכלכלית קיימת ולא ילחצו על השוכרים לשלם יותר.

המסקנה היא שלמרות שזה לכאורה סותר העובדה היא שכאשר מחירי השכירויות עולים (כמו בשנה האחרונה) מחירי הדירות יורדים וזה אחרי שנים רבות שהיה אבסורד הפוך - מחירי הדירות זינקו ושכר הדירה עלה במתינות. זה מלמד שמה שקובע את דמי השכירות הוא הכדאיות הכלכלית של המשכירים שברגע שהם נהנים מעליית ערך פחות לוחצים על השוכרים. ואם כך - אז ייתכן מאוד שכאשר המחירים יחזרו לעלות, אז גם שכר הדירה יתחיל להירגע.

תגובות לכתבה(38):

התחבר לאתר

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
  • 20.
    החרדים הורסים את המדינה
    אבנר 20/09/2023 12:36
    הגב לתגובה זו
    3 3
    בוזזים את הקופה הציבורית
    סגור
  • 19.
    המזימה של האוצר להכביד את נטל המיסים ולהגדיל את הקופה הציבורית ע"י הפחתת תקציבים לעיריות והעברת הנטל לתושבים
    מוטי 20/09/2023 10:37
    הגב לתגובה זו
    5 0
    האוצר רוצה לקטין את הסבסוד של הרשויות המקומיות וכך להגדיל את הקופה הציבורית ואת העודף התקציבי הוא יוכל לחלק לחרדים ולכל מה שהממשלה תחליט.האוצר גונב מהציבור במשך שנים ומונע שיפור ברמת החיים כמו שיש המדינות אחרות.ושלא יגידו לנו ההורים שלכם לא יכלו לקנות פחות ככרות לחם בהכנסה שלהם!אנשים לא גרים בככרות לחם ולא נוסעים בזה לעבודה!!!
    סגור
  • 18.
    מי שאשם באינפלציה זה האוצר והממשלה! העלו את הארנונה בצורה מטורפת! (ל"ת)
    אמנון 20/09/2023 10:31
    הגב לתגובה זו
    6 0
    סגור
  • 17.
    ברגע שהמדינה תדאג לדיור ציבורי
    הטיול 20/09/2023 10:28
    הגב לתגובה זו
    3 0
    השוק יחזור לשפיות כמה אלפי דירות להשכרה ציבורית במרכז ונגמר הסיפור
    סגור
  • 16.
    שכר הדירה
    לרון 20/09/2023 10:26
    הגב לתגובה זו
    5 1
    לא יעלה,לאנשים אין כסף
    סגור
  • טען עוד
  • תתפלא
    פעמונים 20/09/2023 18:35
    הגב לתגובה זו
    1 1
    מה שכן יצמצמו נסיעות לחול, להחליף את האוטו, לחגוג במסעדות ובתי מלון. אתה יודע שלא חייבים לנסוע לנופש. אפשר לא לצאת לנופש ולשלם יותר על הדיור. רכב פרטי בישראל זו משרפת כספים. כל מי שמחזיק רכב שני אשכרה מתנדב לשלם יותר מיסים, לכן אפשר להתייעל ולעבור להעזר גם בתח"צ. ב 200 שקל לחודש נוסעים כמה שמתחשק. בלי ירידת ערך, בלי מוסך, בלי דלק, בלי טסט, בלי ביטוח.
    סגור
  • אפשר למצוא דירה קטנה יותר (ל"ת)
    ענבלים 20/09/2023 19:17
    הגב לתגובה זו
    1 0
    סגור
  • 15.
    אין שום היתכנות כלכלית בהשקעה בדירה להשכרה
    רחל 20/09/2023 10:23
    הגב לתגובה זו
    3 0
    שהמס רכישה הוא 8 אחוז - כמו שתפקיד 2 מיליון שקל בבנק ותישאר עם 1.94 מיליון ברגע ההפקדה . ככה מי שקונה דירה מפסיד במיידית 4 שנות השכרה (בהנחה שהדירה הושכרה והדייר משלם ולא היו תיקנים והוצאות עו"ד או שמאי לא כולל מס 10% מההשכרה) רק בשביל לכסות את המס, שלא לדבר על מס 10% מהשכירות ומס שבח במכירה של 25%. פשוט עבדות מודרנית
    סגור
  • 1.84 מליון (ל"ת)
    אלי 20/09/2023 20:08
    הגב לתגובה זו
    1 0
    סגור
  • 14.
    קישקוש - יחס ישר בין מחיר הנכס לשכ"ד. שלום כיתה א'.
    כלכלן בכיר 20/09/2023 10:22
    הגב לתגובה זו
    2 0
    אם מחיר הנכס יורד ושכ"ד עולה => התשואה על דירה להשקעה (משלמת שכ"ד) עולה - ואת זה מבין כל ילד בכיתה א'. חבל שביזפורטל מעסיקים WANNABES ומהנדסי-תודעה.
    סגור
  • 13.
    כשמשרד השיכון לא מתפקד כבר כמעט 15 שנה, אתם מתפלאים? (ל"ת)
    אבישי 20/09/2023 10:20
    הגב לתגובה זו
    2 0
    סגור
  • 12.
    די כבר לנסות לייצר מציאות
    תנוחו 20/09/2023 09:45
    הגב לתגובה זו
    5 3
    לאנשים נגמר הכסף, אז די עם האיומים. תפסיקו לשרת את האינטרסנטים הלחוצים. באופן טבעי, המחירים בדרך לחזור למחירם הטבעי. הן לקנייה והן לשכירות. בשל חוקי כלכלה פשוטים.
    סגור
  • תתפלא
    פעמונים 20/09/2023 18:38
    הגב לתגובה זו
    1 0
    לאנשים יש כסף, רק שחלקו מבוזבז כרגע על מכוניות, נופש בבתי מלון, יציאה למסעדות. שליחי וולט נופלים מהרגליים וחסרים שליחים. אתה יודע שיותר זול להכין אוכל בבית מלהזמין אוכל ממסעדה, נכון?
    סגור
  • אתה יודע שאפשר גם לעבור לדירה אחרת
    ענבלים 20/09/2023 19:18
    הגב לתגובה זו
    0 0
    קטנה יותר
    סגור
  • 11.
    נדרשת רפורמה "חוק הגבלת הילודה"
    זליג 20/09/2023 08:43
    הגב לתגובה זו
    6 4
    סנקציות חברתיות וכלכליות על משפחות מרובות ילדים.
    סגור
  • עיקור שמאלניות (סירוס שמאלנים לא יעזור, אימפוטנטים) (ל"ת)
    ביולוג 20/09/2023 10:54
    הגב לתגובה זו
    2 2
    סגור
  • סירוס שמאלנים (לא די) ועיקור שמאלניות (מקבלות מסודנים). (ל"ת)
    דוקטור 20/09/2023 10:24
    הגב לתגובה זו
    2 1
    סגור
  • פרעה קם לתחייה... אולי גם לזרוק לים תינוקות יהודים?... (ל"ת)
    אורנה 20/09/2023 09:33
    הגב לתגובה זו
    1 0
    סגור
  • לא, אבל באמת שאין סיבה לסבסד ילד 3 ומעלה
    צפוף 20/09/2023 18:38
    הגב לתגובה זו
    1 0
    הנורמה במערב היא ילד 1 או 2, וזהו. מי שרוצה להביא ילד 3 ומעלה? בבקשה, אבל על חשבונו ולא על חשבון משלם המיסים.
    סגור
  • 10.
    המחירים כבר לא יחזרו לעלות (ל"ת)
    תתקדם 20/09/2023 08:30
    הגב לתגובה זו
    6 4
    סגור
  • לא הפסקתי לצחוק מהאמירה הילדותית הזו... (ל"ת)
    אורי 20/09/2023 09:34
    הגב לתגובה זו
    1 3
    סגור
  • 9.
    ארוך ומייגע
    כתבה ארוכה מידי; הכותב חוזר שלוש פעמים על אותם טיע 20/09/2023 08:23
    הגב לתגובה זו
    5 1
    כתבה ארוכה מידי; הכותב חוזר שלוש פעמים על אותם טיעונים... דבר אחד חסר; הוא לא הזכיר את העובדה שמשקיעים משלמים למדינה מס רכישה גבוה, 8%, וגם זה מונע מהם לרכוש דירות להשכרה
    סגור
  • 8.
    המדינה צריכה לבנות דיור ציוברי
    אריק 20/09/2023 08:19
    הגב לתגובה זו
    7 0
    זה הפתרון, פינוי בינוי לכל דירות האמידר הישנות, ולטוסים אלפי דירות לדיור ציבורי, לפרסם מכרז בנייה, המדינה תשלם ןתוריד את הלחץ על השכירות ע'י אלו שממתינים לדיור ציבורי שנים. זה פותר את אי הכדאיות לפינוי בינוי בפריפריה.אפשר חלק מהדירות להעביר לדיור טווח ארוך.
    סגור
  • 7.
    תגידו תודה לביבי שאחרי מחאת האוהלים "הבטיח" להוריד יוקר
    יותם 20/09/2023 08:18
    הגב לתגובה זו
    10 1
    המחייה
    סגור
  • ואיפה ממשלת השמאלנים, למה הם לא הורידו את יוקר המחייה? (ל"ת)
    מבין2 20/09/2023 10:24
    הגב לתגובה זו
    1 2
    סגור
  • 6.
    הכל מכוון על ידי הממשלה כבר 15 שנה, יוקר מחייה הזוי (ל"ת)
    יוני 20/09/2023 08:17
    הגב לתגובה זו
    8 0
    סגור
  • העבודה / מר"צ התנגדו למיסוי בעלי 3+ דירות (ל"ת)
    רציתם, קיבלתם 20/09/2023 10:53
    הגב לתגובה זו
    1 0
    סגור
  • 5.
    הלחץ של הקבלנים על המדינה כדי לעודד רכישת בתים.
    קשקש 20/09/2023 08:09
    הגב לתגובה זו
    6 1
    אני עוקב אחרי מחירי הבתים ויש ירידה של 15/20% וזה לא יעצור למרות הפרסומים היזומים של חב' הבנייה כדי להחזיר את הקונים .למה לא לרכוש ? כי התשואה בתוכנית החסכון כפולות מהתשואה על הנכסים הקבלנים רוצים תמיד להרוויח כאשר מחירי הדירות היו ב-$ הם הפכו אותם בש"ח עכשיו ש-$ טוב יותר הם ירצו להפוך את ההצמדה ל-$ .תשכחו מזה המטרה להוריד את מחירי הנכסים.
    סגור
  • 4.
    אבסורד
    קפלן 20/09/2023 08:06
    הגב לתגובה זו
    4 1
    25 מטר תלאביב 6500שח לחודש
    סגור
  • הגזמת, בקלות אפשר למצוא 50 מ"ר בתקציב 6500 (ל"ת)
    תל אביבי 2 20/09/2023 18:40
    הגב לתגובה זו
    0 0
    סגור
  • 3.
    1929 כאן !!! הכל עומד לקרוס !!! (ל"ת)
    דן 20/09/2023 07:35
    הגב לתגובה זו
    6 4
    סגור
  • מר"צ כבר קרסה ...העבודה בדרך אחריה ...לפיד 1/2כוח (ל"ת)
    אדריכל הקריסה 20/09/2023 10:52
    הגב לתגובה זו
    0 1
    סגור
  • 2.
    מחירי השכירות גם הם תלויים בביקוש שלעת עתה לא מגיע
    אא 20/09/2023 07:33
    הגב לתגובה זו
    9 4
    ויש הרבה דירות שמוצעות להשכרה ואין שוכרים.
    סגור
  • על כול דירה שמתפרסמת יש תור של מאות שלא לומר אלפי שוכרי
    אתה אמיתי? 20/09/2023 09:45
    הגב לתגובה זו
    0 0
    שתוך יומיים שלושה נסגר הנושא, ובאזורי ביקוש גם עם מתנת עידוד מהשוכר להבטחת השכירות עבורו.
    סגור
  • 1.
    המסקנה: תתחילו לקנות דירות! יש ביקוש כבוש ומחסור (ל"ת)
    מתווך בחיר 20/09/2023 07:31
    הגב לתגובה זו
    5 12
    סגור
  • צודק - יש מחסור חריף בפראיירים חדשים !!! (ל"ת)
    דן 20/09/2023 08:50
    הגב לתגובה זו
    5 2
    סגור
  • אפשר למכור כליות לקבלן (ל"ת)
    חוות 20/09/2023 10:30
    הגב לתגובה זו
    1 0
    סגור
  • מצד שני יש עודף דירות למכירה
    אריק 20/09/2023 08:20
    הגב לתגובה זו
    2 0
    הבעיה היא מחירי הדירות הגבוהים, יש מספיק דירות, פשוט השוק לא מאוזן עדין מבחינת מחיר.
    סגור
חיפוש ני"ע חיפוש כתבות