כמה ירדו ההוצאות בכרטיסי אשראי מאז תחילת הלחימה?

חברת שבא, המפתחת ומנהלת מערכת התשלומים הלאומית בכרטיסי אשראי מפרסמת נתונים על היקפי ההוצאות באשראי של הישראלים מאז תחילת הלחימה; כמה השפיעה המלחמה על המשק?
 | 
telegram
(2)

זו לא הפתעה שבזמן המלחמה האזרחים מבזבזים פחות - חלק גדול סגור במרחבים המוגנים, ומי שלא מרבה לא לצאת מהבית וגם מי שכן יוצא כנראה לא עובד ולכן גם מבזבז פחות. הישראלים מבינים שאנו במצב חירום ולכן מהדקים את החגורה, שכבר הייתה מהודקת גם כך בגלל יוקר המחיה, ומבזבזים פחות.

מנתוני חברת שבא עולה כי ב-5 הימים הראשונים של מלחמת "חרבות ברזל" חלה ירידה של 33% בהיקף ההוצאות של הציבור הישראלי בכרטיסי אשראי לעומת הסכום הממוצע שהישראלים מוציאים בימים אלו מאז חודש יוני 2023. 

בין הימים שבת עד רביעי (ה-7 עד ה-11 באוקטובר 2023) היקף ההוצאות של הישראלים בכרטיסי אשראי הגיעו ללמעלה מ-4.424 מיליארד ש"ח, לעומת סכום ממוצע של למעלה מ-6.592 מיליארד ש"ח בימים ראשון עד רביעי שהוציא הציבור הישראלי מאז תחילת חודש יוני 2023. 

כותרת ראשית

- כל הכותרות

עוד עולה מנתוני חברת שבא כי רק ב-4 ענפים במשק חלה עליה בהוצאות לעומת סכום הרכישות הממוצע בהם בימים ראשון עד רביעי בתקופה האחרונה.  מדובר על עלייה בהוצאות בענף התעופה (84%), רשתות המזון (69%), חנויות ציוד לחיות (23%) ורשתות פארמה ובתי מרקחת (4%). ענפים בולטים בהם נרשמו ירידות חדות בהיקף ההוצאות בהשוואה לממוצע הן ביגוד והנעלה (80% ירידה), חשמל ואלקטרוניקה (-47%), חנויות ספרים וצעצועים (-64) בידור ופנאי (-73%), מסעדות  ובתי קפה (-60%).

הירידה בהוצאות רק תכביד על הוצאות המלחמה הגבוהות גם ככה מצד המדינה. בנוסף לעלויות הקשות מנשוא בגוף ובנפש, הסבבים הקודמים מלמדים שעלות המלחמה נעה סביב 150-250 מיליון שקל ביום. על פי הערכות, סבב הלחימה הנוכחי עולה למשק 4 מיליארד שקל בשבוע, כלומר יותר מכפול, בגלל הפסדים שקשורים לאיבוד התיירות, פיצויים (כמו מס רכוש), וכמובן - תשלום לחיילי מילואים, הפסדים מהשבתת המשק, תשלומי ביטוח לאומי. אין ספק, הנזק כאן הוא בהקפים הרבה יותר גדולים ממערכות קודמות.

תגובות לכתבה(2):

התחבר לאתר

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
  • 2.
    לא הבנתי איך הגיוני להשוות לחודש יוני
    המגיב 14/10/2023 21:00
    הגב לתגובה זו
    0 0
    הרי ביוני מבצעים קניות עבור החופש הגדול המתקרב. צריך להשוות לחודש מאי, או לאוקטובר בשנה שעברה.
    סגור
  • 1.
    אתם משווים מול חודש יוני ?
    המגיב 12/10/2023 23:54
    הגב לתגובה זו
    0 0
    חודש שבו רוב הישראלים מתחילים לקנות ולהזמין דברים שקשורים לחופש הגדול ???? נראה מאוד לא מקצועי. צריך להשוות למאי, או לאוקטובר בשנה שעברה.
    סגור
חיפוש ני"ע חיפוש כתבות