הבנקים מוותרים על הריבית למילואימניקים ולאוכלוסייה שקרובה לרצועה - אבל מה זה באמת אומר?

צר לנו - אבל זה לא מספיק. כנראה שזו "יריית הפתיחה" של הבנקים בעזרה לציבור המדמם; חישוב ביזפורטל - הוויתורשל הבנקים לציבור הוא סדר גודל של 5% מהרווח השנתי שלהם
 | 
telegram
(9)

בנק ישראל מפרסם מתווה שלו ביחד עם הבנקים לסיוע ללקוחות בהתמודדות עם השלכות מלחמת "חרבות הברזל". הרבה רעש וצלצולים ויחסי ציבור סביב המתווה, ובאמת זו התחלה של משהו בכיוון הנכון - אבל לא לילד הזה פיללנו. ציפינו ליותר. 

נתחיל ברעש ובצלצולים - על רקע המתווה אמר נגיד בנק ישראל, פרופ' אמיר ירון: "בזמנים קשים אלו על כולנו לתת כתף ולהירתם וחשוב שהבנקים ידעו להמשיך לספק פתרונות לציבור להתמודד עם הקושי הכלכלי שבעקבות המלחמה. כינסנו את ראשי המערכת הבנקאית כדי לגבש מתווה אחיד בדגש לסיוע לאוכלוסייה שנפגעה, לכוחות הביטחון שפועלים ולאלו שנדרשו לפנות את בתיהם והבנקים נרתמו לכך. אני מודה לראשי המערכת הבנקאית וסמוך ובטוח שמתווה זה יסייע לציבור לצלוח את התקופה המאתגרת הזו".

בהמשך הדיון שהתקיים היום ובהמשך להקמת קרנות סיוע של הבנקים וחברות כרטיסי האשראי הולט על הקלה בדחיית הלוואות ומשכנתאות, פטור מעמלות עו"ש, הגדלת מסגרות אשראי ועוד. בנק ישראל ודגש על הפיקוח על הבנקים גיבש מתווה רוחבי להקלה על נטל האשראי והעמלות למשקי הבית והעסקים אשר מתגוררים ופועלים בטווח של 30 ק"מ מרצועת עזה, אזרחים שפונו מביתם על ידי גורם מדינתי רשמי, שגויסו למילואים בצו 8, או שהם בעלי קרבה ראשונה להרוגי המלחמה או לחטופים או לנעדרים (להלן- קבוצת הלקוחות במעגל הראשון) ומתייחס לדחיית תשלומי הלוואות בשלושה מגזרי פעילות (משכנתאות, אשראי צרכני ואשראי עסקי), יתרת חובה בחשבון עו"ש ועמלות. לקבוצה זו ההלוואות יידחו ללא חיוב בריבית וללא חיוב בעמלות.
מתווה הקלות למעגל ראשון
 
מתווה הקלות למעגל שני 

אז מה בעצם מקבלים מילואימניקים ותושבי שגרים עד 30 קילומטר עד גבול הרצועה? הם מקבלים אפשרות לדחות את התשלומים. זה לא יהיה מידי, הבנקים צריכים להיערך לכך וזה ייקח להם עד סוף החודש. הדחייה הזו תהיה במשך 3 חודשים. ועל התשלומים שידחו לא תתבקש ריבית. תראו זה באמת הטבה - זו הקלה תזרימית לבעלי משכנתאות, הם לא יצטרכו להחזיר את המשכנתא במשך 3 חודשים. זה כמובן לא וויתור. הסכום הזה ישולם בהמשך. ההטבה היא תזרימית והיא חשובה, ויש גם הקלה נוספת - התשלומים שידחו יהיו בלי ריבית בהמשך.  הבנק מוחל על הריבית לתשלומים. האמת שזה כסף קטן - כמה ריבית יש על 3 תשלומים? יש כאן ויתור מדוד , יש כאן הטבה של עשרות מיליוני שקלים. לצד הפעילות תרומה שהבנקים הרימו בשבוע האחרון של עד 100 מיליון שקל לבנק, זה מבורך, אבל אנחנו רוצים להזכיר לכם שהבנקים הגדולים מרוויחים 4-5 מיליארד שקל בשנה.  

כותרת ראשית

- כל הכותרות

בואו נראה כמה הטבה הם נותנים לכם, הטבה אמיתית - חיסכון בכסף, לא בתזרים. נניח שההטבה הזו תהיה וזה מוגזם ל-350 אלף משפחות. נניח שהם יוותרו על תשלום של 6 אלף שקל בחודש (וזה גם מוגזם) ונניח שיהיו 3 תשלומים כאלו. נניח שהתשלומים ישולמו אחרי 3-4 שנים. הדחייה הכוללת היא של 6 מיליארד שקל. קחו על זה ריבית שנתית (עלות הריבית של הבנקים) - ותקבלו שהם מותרים על 200-250 מיליון שקל בשנה. הבנקים הגדולים - פועלים ולאומי יוותרו על 50 מיליון שקל בערך מדי שנה במשך 3 שנים. זה המקסימום, קחו את כל הוויתור-חיסכון וקחו את התמיכה הכספית שלהם-תרומות וכו', ותקבלו במקרה הטוב 5% מהרווח הנקי שלהם. 

אבל, צריםך לזכור - בנקים הם גוף עסקי שמנותב למקסימום רווח, כך שמצד אחד נכון שהרווחים שלהם הם ההפסדים שלנו, והנה הגיע הזמן שהם יתנו לקהילה, אבל מצד שני - יש להם בעלי מניות שרוצים לראות רווחים.  


ליתר לקוחות הבנקים (קבוצת הלקוחות במעגל השני), תינתן האפשרות לדחות את ההלוואות למשך 3 חודשים, כאשר התשלומים הנדחים יישאו ריבית שלא תעלה על שיעור הריבית בחוזה ההלוואה והתשלומים יתווספו בסוף תקופת ההלוואה. הדחייה תבוצע ללא חיוב בעמלות. יובהר, כי המתווה שגובש מציג את תנאי המינימום בדחיית ההלוואות וכל בנק רשאי להרחיבו לטובת לקוחותיו ולבקשתם.

על רקע המתווה, אמר המפקח על הבנקים, דני חחיאשווילי: "חוסנם של הבנקים הישראלים נבנה לאורך שנים ארוכות ומטרתו לשמש עתה גב תומך לאוכלוסייה בישראל ובפרט לסייע לאלו שנפגעו מהמלחמה. המתווה איתו יצאנו היום הוא צעד חשוב נוסף בעשייה שלנו ונותן מענה בתחומי אשראי ועמלות הן למשקי הבית והן לעסקים, ומקל באופן משמעותי על תזרים המזומנים שלהם בתקופה הקרובה. אני מברך את הבנקים על היוזמות שנקטו בהן מאז פרוץ המלחמה ועל הצטרפותם למתווה שגובש, במטרה לסייע ללקוחות לצלוח את התקופה המורכבת הזו".

תגובות לכתבה(9):

התחבר לאתר

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
  • 7.
    הרווח של הבנקים הוא הרווח שלנו
    אלעד 16/10/2023 13:03
    הגב לתגובה זו
    1 0
    אנחנו חלק מבעלי מניות הבנקים ואנחנו מושקעים בהם דרך קרנות הפנסיה שלנו
    סגור
  • 6.
    איזה וותרנים הבנקים!!!!!! אבל כנראה יורידו ריבית לפיקדו
    ישראל 16/10/2023 12:03
    הגב לתגובה זו
    0 1
    כך עשו כשננתנו כביכל הטבות . פשוט אין לבנקים בושה ,רווחיםשל מיליארדים.
    סגור
  • הרווח בסוף עובר לפנסיה שלך
    23 17/10/2023 14:02
    הגב לתגובה זו
    1 0
    אז תחשוב שוב מה עדיף
    סגור
  • 5.
    הטבה
    א 16/10/2023 10:08
    הגב לתגובה זו
    1 0
    העזרה צריכה להגיע בעיקר מהממשלה,הסקטור הציבורי צריך לתרום והרבה אבל את עיקר העבודה המדינה צריכה לעשות.
    סגור
  • 4.
    פגיעה כפולה
    גולדפימגר 16/10/2023 09:25
    הגב לתגובה זו
    0 0
    מי שפינה את עצמו יפגע פעמיים. גם משלם מכיסו על הפינוי, וגם לא יזכה להקלה.
    סגור
  • טען עוד
  • 3.
    גורביץ מטעה שכח שהצדדים עלו (ל"ת)
    רוני 16/10/2023 08:03
    הגב לתגובה זו
    0 0
    סגור
  • 2.
    לדעתי זה לקחת מבעלי המניות. עדיף להטיל מס. זו הלאמה (ל"ת)
    אנונימי 16/10/2023 06:00
    הגב לתגובה זו
    4 0
    סגור
  • 1.
    ומה עם מילואימניק ששוכר דירה?
    שוכר 15/10/2023 23:01
    הגב לתגובה זו
    1 1
    לא מגיע לו?
    סגור
  • בעל הבית שמתפרנס, אינו בנק
    לא בנק 16/10/2023 10:16
    הגב לתגובה זו
    0 1
    בעל הבית מתפרנס,אינו בנק, ויש לו משכנתא וחובות לשלם.
    סגור
חיפוש ני"ע חיפוש כתבות