בנימין נתניהו: "פתחנו את הברזים ודאגנו כלכלית לכולם"
"יש לנו אתגרים, אבל כיוון שבנינו כאן כלכלה חזקה, אנחנו מסוגלים לעשות את מה שאנחנו עושים היום - העברת תקציב של כשלושים מיליארד שקל - גם לצרכים הצבאיים, גם לצרכים האזרחיים והחברתיים וכמובן ניערך גם בהמשך בתקציב נוסף. כרגע, זה הצעד הנדרש. אני בטוח שכולם גם יגבו את ההחלטה לגבי מינוי הנגיד. זה שדר לשווקים שבסך הכל מגיבים בצורה מיטבית למצב המלחמה שבו אנחנו נמצאים״.
"הדבר הזה, והחלטנו עליו כולנו פה ביחד בשבוע הראשון של המלחמה, הדבר הזה דורש מדיניות כלכלית מרחיבה. אגב, לא היה מוסכם מקצועית וזה בסדר, אבל ההחלטה שקיבלנו ראש הממשלה ואני וכולכם, שאנחנו הולכים על מדיניות כלכלית מרחיבה. כך עשינו במתווה הסיוע לעסקים, שאמנם לא נמצא כאן מכיוון שהוא מתוקצב מקרן מס רכוש, הוא מרחיב מאוד פי כמה וכמה מהקורונה, כך עשינו בכך שכל המפונים נמצאים בבתי מלון שלא כמו התוכניות שנכתבו לחירום, אנשים היו צריכים לישון במתנ"סים ובכיתות לימוד על מזרונים ולהתקלח במקלחות של אולמות ספורט.
"זה נכון לגבי מענקים למפונים, לניצולים, ללוחמי המילואים. זה נכון לגבי הצרכים של המשרדים; הבריאות, החינוך, הרווחה, כדי לתת מענה לאזרחי מדינת ישראל. המדיניות המרחיבה הזאת דורשת את מה שאנחנו נעשה היום - הרחבה של התקציב ושל הגירעון. אתם תראו פה תכף בסקירה של הכלכלן הראשי של אגף התקציבים - הרבה פחות גרוע ממה שיכולנו או מה שאפילו צפו לנו סוכניות הדירוג בתקופת מלחמה. אני חושב שמצאנו את האיזון הנכון במדיניות אחראית ולא פופוליסטית מוגזמת, אבל מרחיבה שנותנת רשת ביטחון לאזרחי מדינת ישראל, כי עורף חזק זאת חזית חזקה.
"אני אומר מילה אחת לכולם: אני חושב שעל 99% מהתקציב הזה כולנו מסכימים - גם במקורות וגם בשימושים, ויכול להיות שיש פה כאלה שסעיף כזה לא נוח להם, שרים שהיו רוצים במשרד שלהם קצת יותר כי הם חושבים שבאמת צריך, זה בסדר. אבל בסוף, אני חושב שזה חשוב מאוד לתחושת האחדות והלכידות שכולנו נציג כאן כלפי אזרחי מדינת ישראל. מי שכופר בכלל בתקציב הזה וחושב שהוא לא נכון, ושהמפונים צריכים לשבת באוהלים של גאידמק כמו בלבנון השנייה, ושצריך פה להיות קמצנים בתקציב אז שיצביע נגד.
"מותר לאנשים לחשוב שהמדיניות הכלכלית שאנחנו מובילים לא נכונה. מי שחושב שהמדיניות הזאת נכונה, אז מותר לנו לוותר אחד לשני על אחוז, על שניים, על ניואנס פה, על ניואנס שם, כדי לשמור על הביחד הזה. אני חושב שזה נכון תמיד וזה נכון בעיקר עכשיו בתקופת המלחמה.