150 עובדים יפוטרו מפסגות קרנות נאמנות

קסם ואי.בי.אי רוכשות את פעילות הקרנות ורוב העובדים בסכנת פיטורים; מה קרה ברכישות קודמות ומה יקרה הפעם?
 | 
telegram

בתי ההשקעות נמצאים בקונסולידציה מתמדת. מאז ועדת בכר שהוציאה את תחום ניהול קופות הגמל והחיסכון ארוך הטווח מהבנקים והעבירה אותו לחברות הביטוח ובתי השקעות פרטיים, שם המשחק בענף הוא מיזוגים ורכישות. 

על פי הערכות של בכירים בענף כמות מנהלי ההשקעות בתחום ירדה בחצי בתקופה הזו, כאשר כיום יש במקרה הטוב מאות רבות, בעוד שבעבר היו אלפים. כל זה קורה למרות הגידול המתמיד בהיקף הנכסים המנוהל וגידול ברווחים וברווחיות בתחום. הגידול הזה נובע מהיתרון לגודל שנובע מהרכישות והוא מנוגד למגמה אארוכת הטווח של ירידה בדמי הניהול. בשוק הזה - בדומה לשווקים רבים - הגדולים מרוויחים הרבה, הקטנים מתקשים לשרוד, אלא אם יש להם ערך מוסף בניהול השקעות.

הרכישות בשוק נמשכות והיום הושלמה רכישת פעילות הקרנות נאמנות של פסגות על ידי שני גופים - קסם של הפניקס ואי.בי.אי. הגופים הרוכשים מקבלים היקף נכסים מרשים שעם הפלטפורמה הקיימת שלהם, יגדיל משמעותית את הרווח. על הדרך ונכון מבחינה עסקית - יפוטרו רוב העובדים. 

כותרת ראשית

- כל הכותרות

קסם של בית השקעות הפניקס רוכשת את פעילות הקרנות האקטיביות שמנהלת כ-22 מיליארד שקל ובית ההשקעות קולט את קרן הגידור קומפס בתמורה לכ-150 מיליון שקל.  במקביל אי.בי.אי רוכשת את פעילות הקרנות הפאסיביות שמנהלת כ-18.5 מיליארד שקל  בתמורה ל-147 מיליון שקל. קסם שהחלה בתור גוף של ניהול כספים פאסיבי ועל זה היא התבססה, הפכה בשנים האחרונות לגוף קרנות שמציע הכל - גם קרנות אקטיביות כשבמקביל היא תהיה גוף הקרנות הגדול בתעשייה.

המימושים האלו יחזירו את ההשקעה לרני צים שרכש את הפעילות מקבוצת אלטשולר שחם שרכשה מאיפקס את פסגות על כל שלוחותיו -  גמל והשתלמות וקרנות נאמנות.אבל זו היתה הרפתקה מסוכנת בשל המימון שנלקח בקבוצה.
 

פיטורים נרחבים בפסגות קרנות

פסגות קרנות נאמנות מעסיקה בקרנות הנאמנות, בבית ההשקעות בטרייד ובברוקראז' כ-250 עובדים, כשעל פי הידוע כ-200 עובדים מועסקים בקרנות הנאמנות. מדובר על עובדים במספר גדול של תחומים - ניהול השקעות, מוקד שירות, שיווק ומכירות, בק-אופיס ותפעול, מטה ועוד. 

רוב העובדים האלו לא נדרשים בקבוצות הרוכשות - הפניקס ואי.בי.אי. הרוכשות צפויות להשאיר את העובדים החשובים, ההכרחיים, והם ינצלו את כוח האדם שנמצא שם לשם מילוי מכסות במידה ונדרש בשאר החלקים של הבית, אבל בסופו של יום - כמות העובדים שתפוטר תהיה 150 איש ואפילו יותר.

בתחום הבק-אופיס יש גידול מתמיד וביקו גם מצד הבקים, כך שנראה שאנשי התפעול והתמיכה ימצאו עבודה יחסית במהירות. אנשי ההשקעות נמצאים במצב מעניין - מצד אחד, אין לכאורה צורך בכמות גדולה של אנשי השקעות, אבל מצד שני, בגופים הגדולים מתלוננים בשנתיים האחרונות על קושי לגייס אנשי השקעות טובים.

בשורה התחתונה - מי שטוב, ימצא עבודה. 

עם המכירה פסגות שהיה הגוף הגדול ביותר בתחום ההשקעות בארץ כמעט ונעלם. יישאר הטרייד והברוקראז' שגם הוא צפוי להימכר. אם הרוכש ישנה את השם, אז נגמר המותג שהתחיל בתוך בנק לאומי והנרכש על ידי קרן יורק וממנה על ידי קרן איפקס ואז לאלטשולר שחם. בדרך אגב, הבית דימם בעיקר בתחום קופות הגמל והפנסיה בשל תשואות מאכזבות מאוד. זה אומר הרבה על חשיבות הבעלים והזיקה שלהם לשוק ההון. בבתי השקעות שהבעלים הם גם מנהלי השקעות התשואות לרוב טובות יותר מהממוצע. 

תגובות לכתבה(0):

התחבר לאתר

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
חיפוש ני"ע חיפוש כתבות