בצל המלחמה: חשיבות אבטחת בתים פרטיים ויישובים

עשרות אלפי מפונים בצפון חווים מקרי ביזה בבתים שננטשו וזקוקים להגנה. כך גם היישובים בכל חלקי הארץ שנערכים להגנתם בעזרת אמצעי הבטחה שונים. כל מה שרציתם לדעת על אבטחה בתקופת חירום

?

 | 
telegram

בצל המלחמה המתמשכת ופינוי עשרות אלפי תושבים בצפון ובדרום, ובצל החשש ביישובי הקו הירוק מאפשרות חדירת מחבלים גם אליהם, התקופה הנוכחית יודעת חוסר ביטחון הנוגע גם לגל הפריצות והבזיזות בבתים שננטשו לאורך גבול הצפון.

אבטלה מתגברת וסגירת מקומות עבודה, לצד התרחקות של המפונים ממקומות העבודה הקבועים שלהם ומבתיהם, מעצימות את מקרי הגניבה והבזיזה. רבים מנצלים את המצב, אך גם רוצים להבטיח לעצמם ביטחון תזונתי והכנסה מכל הבא ליד – כולל מכירת מוצרים שנגנבו מבתי המפונים.

חוסר הביטחון האישי, המשפחתי והיישובי מתעצם לרמות שלא הכרנו בעבר על רקע אי-הוודאות הכוללת והמצב המורכב מאוד, ומעצים את הצורך להגן על המרחב הפרטי שלנו בכל דרך אפשרית.

כותרת ראשית

- כל הכותרות

אז מה הם הפתרונות האבטחתיים שניתן להשתמש בהם בתקופה קשה זו? מומחי חברת מ.א.ד אל-רם בע"מ – המתמחה בהתקנת שערים חשמליים ומחסומים אוטומטיים – עונים בשורות הבאות על כל מה שצריך לדעת על שערים וביטחון יישובי.

אבטחה בתקופת חירום
אבטחת בתים ויישובים כוללת רמות שונות של הגנה, שאותן נציג בשורות הבאות.

שערים חשמליים: סמל חוסן
זו שכבת ההגנה הראשונה, המהווה לא רק גורם מרתיע מפני פריצה וכניסה לא מורשית לתחום הפרט, אלא גם סמל חוסן שמרתיע מפני כניסת אנשים לא מורשים. מחבלי 7 באוקטובר אמנם השתמשו במטעני נפץ ופצצות אר.פי.ג'י כדי לפרוץ את שערי הכניסה החשמליים ליישובי העוטף, אולם במקרים של פורצים "רגילים", או כאלה שמטרתם בזיזת תכולת בתים שפונו מיושביהם, השער החשמלי הוא אלמנט מרתיע המשמש ברוב רובם של המקרים כקו הגנה מכריע. ודאי כך על רכושם של המפונים.  


צילום: מ.א.ד אלרם

סוגי שערי אבטחה
שערי אבטחה מגיעים בצורות שונות, כאשר כל אחד מהם מספק מענה לצרכים ספציפיים, בהתאם לאופי האיום על הפרט/הקהילה.
שערים אוטומטיים - מספקים קלות גישה לתושבים תוך שמירה על אבטחה הדוקה.
שערים מחוזקים - מיועדים לעמידות מוגברת.
שערים מנוטרים מרחוק - מציעים יתרונות מעקב בזמן אמת.

עבור כניסות ראשיות ליישובים - אנו מייצרים שערי ביטחון שהוגדרו לפני שנים אחדות על ידי פיקוד העורף, בדגמים שונים העונים על תקן הבטיחות הישראלי 900.21.03, המבוסס על התקן האירופי. על פי חוקי מדינת ישראל כל יצרן או מתקין שערים מחויב לעמוד בדרישות תקן זה. שערים אלו נותנים מענה לניסיון התפרצות של רכב. ניתן להתקין עליהם אמצעי ניטור והרשאות לפתיחת השער, אפשרות השבתת השער מרחוק בזמן חירום, ועוד. שערים אלו הינם קונזוליים (מרחפים), ללא מגע של כנף השער עם פני הכביש – כדי לנטרל את השפעת תנודות הקרקע על מבנה השער ומערכותיו.

לבתים פרטיים - כאשר הבית מגודר וסגור עם שער אוטומטי תחושת הביטחון של הדיירים גדלה, והסיכוי לפריצה ולגניבה מהבית וסביבתו קטן בצורה משמעותית. הדגם הנפוץ ביותר הינו שערים נגררים על מסילה בקרקע או שערי כנף. אלה מיוצרים מאלומיניום או מפלדה בהתאם לדרישת הלקוח.


 צילום: מ.א.ד אלרם​

שילוב שערים עם מערכות מעקב ואזעקה
מעבר להגנה הפיזית שמבטיחים שערים אלה, ניתן לשלב אותם עם מערכות אבטחה מקיפות יותר - מצלמות מעקב, מערכות אזעקה מתקדמות, ועוד. קהילות יכולות להקים רשת אבטחה מקיפה. שילוב זה לא רק משפר את ההגנה אלא גם יוצר מנגנון תגובה מתואם במקרה של הפרות אבטחה ומבטיח זמן תגובה הולם לפני הפריצה.

ההשפעה הפסיכולוגית של אבטחת הבית והיישוב
נוכחותם של שערים וגבולות מאובטחים היא יותר מרק שמירה על הביטחון הגופני - היא ממלאת תפקיד חיוני בכל הנוגע לתחושה הנפשית והפסיכולוגית של התושבים. באזורים שבהם יש חששות ביטחוניים, השערים מספקים תחושת נורמליות ויציבות, ומאפשרים לתושבים לשמור על השגרה היומית שלהם תוך הפחתת תחושת הפחד וחוסר הביטחון. בנוסף, מערכי אבטחה משוכללים מבטיחים מבחינת התושבים כי במקרה של ניסיון חדירה – יש להם די אמצעים לדעת על כך מבעוד מועד ויכולת ולהזעיק את הרשויות, עוד לפני מקרה הפריצה. עובדה זו תורמת באופן משמעותי לתחושת הביטחון האישי ולשליטה בפחדים שמתעוררים עקב מצב ביטחוני רעוע.

האתגרים שבהתקנת מערכות אבטחה והשיקולים שמאחורי התקנתם
למרות ההגנה שאמצעי האבטחה מספקים לנו – עדיין יש אתגרים שעלינו להתמודד איתם בהפעלת אמצעי האבטחה הללו. למשל: אילוצים פיננסיים, מכשולים לוגיסטיים והצורך בקונצנזוס קהילתי שיכולים להוות מכשולים משמעותיים בדרך להתקנת השערים ואמצעי ההגנה. הפתרונות, במצבים שכאלה, כוללים בקשת סיוע ממשלתי, גיוס כספים לקהילה ודיאלוגים פתוחים בין התושבים כדי להתמודד בצורה ראויה עם הדאגות שלהם בדרך למציאת בסיס הסכמה משותף.

בבתים פרטיים ההיבטים הכלכלי והלוגיסטי משחקים תפקיד מרכזי בהחלטה האם להתקין את אמצעי ההגנה הנדרשים. בסופו של דבר, הביטחון האישי והמשפחתי הוא בראש סדר העדיפויות.

קריאה לפעולה למנהיגי הרשות של הקהילות
בתקופה מתוחה ובעייתית כמו זו שאנו חיים בה, אנו קוראים למנהיגי הקהילה ולקובעי המדיניות לתעדף את ההשקעה בתשתיות אבטחה. המדובר לא רק בהשקעה בבטיחות, אלא בהבטחת רווחתה של הקהילה ולעיתים גם הבטחת המשכיותה (למשל, כאשר עשרות אלפים מפונים מבתיהם וחוששים לחזור אליהם). זה הזמן להציב את הביטחון בראש סדר העדיפויות של כל בית, קהילה ויישוב.

וככל שקהילות בצפון הארץ שפונו מתמודדות עם אתגרי הביטחון שלהן, כך מתעצמת חשיבותן של מערכות הגנה, החל בשערים מאובטחים וכלה באמצעי הגנה אחרים ומתקדמים. אמנם לא מדובר בפתרון אבסולוטי, אולם שערים אלה הם מרכיבים אינטגרליים באסטרטגיית ביטחון רחבה יותר שמטרתה לשמור על התושבים מפני גניבות, בזיזות וכניסה של אנשים לא רצויים לבתיהם וליישוב שלהם, ולא פחות חשוב – להגן על נפשם.

תגובות לכתבה(0):

התחבר לאתר

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
חיפוש ני"ע חיפוש כתבות