היום שאחרי בחינוך: 48,024 תלמידים מפונים: 8,000 ללא מסגרת חינוכית, 2,000 בחו"ל
כמעט שלושה חודשים לאחר פרוץ המלחמה, כאשר בממשלה ובצבא מתחילים לדון בחזרת חלק מתושבי הדרום לביתם וזוכים להתנגדות חריפה של התושבים, וועדת החינוך, התרבות והספורט דנה היום בחינוך ילדי המפונים. לפי נתונים שהוצגו לראשונה היום על ידי משרד החינוך, יש 48,024 תלמידים בגילאי לידה עד כיתה י"ב שפונו מביתם מהצפון והדרום עפ"י החלטת ממשלה.
16% מילדי המפונים לא נמצאים בשום מסגרת
לפי הנתונים שהוצגו בוועדה, על 84% מהם (40,119 תלמידים) יש למשרד החינוך את המידע היכן הם שוהים. אך על היתר לא. נציגת משרד החינוך אמרה בדיון בוועדה כי "יש לנו פער של 8,000 תלמידים, כאשר 4,000 מהם ילדים בגילאי לידה עד גיל 6 שההורים בוחרים שלא לשלוח למסגרות, ועוד 1,000 תלמידים המוגדרים נוער בסיכון. באשר ל-3,000 התלמידים האחרים אנחנו יודעים איפה הם, אבל הם לא מדווחים במצבת, כי ברמה הטכנית לא הצליחו להקליד את כולם בשל התזוזות והמעברים של המשפחות".
מלחמה בחזית ובעורף. צילום דובר צהל
2,000 תלמידים נמצאים בחו"ל
יו"ר הוועדה ח"כ יוסף טייב אמר בדיון כי הוועדה דורשת מהמשרד החינוך לקבל נתונים מדויקים על כמה תלמידים מפונים, "כמה מהם מקבלים מענה, כמה לא מקבלים מענה ומדוע. בנתונים יש לכלול גם את התקציבים שהוקצו ועבור אילו שירותים וכן נרצה לדעת כמה מתוך זה מומש וכמה טרם התקבל. לא ברור האם התקציב נלקח מהשוטף או מחירום. בנוסף, הוועדה מבקשת ממשרד החינוך לקדם תכנית לתלמידים שאמורים להיות משולבים למסגרות הרגילות. הם נופלים בין הכיסאות ובהרבה מקרים לא מקבלים את הסל המגיע להם".
מנתונים שנמסרו על ידי משרד החינוך לבקשת מרכז המחקר והמידע של הכנסת עולה כי מבין התלמידים המפונים: 21,111 שוהים במלונות ובמרכזי קליטה-מרכזי יחד, לגבי 17,119 יש כתובת בקהילה או שיבוץ במוסד חינוכי בקהילה ו-1,889 נמצאים בחו"ל.
300 אלף שקל לשעה
נציגת משרד החינוך אתי סאסי סקרה את המענים שנתן המשרד מאז פרוץ המלחמה: "משרד החינוך התגייס לתת מסגרות חינוכיות חדשות מ-א' עד ת' לילדים שפונו מביתם. כיום ישנם 315 מרכזי 'יחד' הפעילים ברחבי הארץ ובהם לומדים 1,370 תלמידים בכיתות א'-י"ב. 4,057 תלמידים לומדים ב-45 מוסדות זמניים שהקמנו ו-8,165 לומדים ב-1,100 בתי ספר ברשויות מקומיות שקלטו אותם. נוסף על כך ניתן מענה במרכזי היחד לגיל הרך באמצעות מעונות יום וגני ילדים".
סאסי ציינה כי "לא הכל פועל באופן מושלם אבל אנחנו תמיד מטייבים. יש לנו נתונים על כל אחד ואחת ברמה מקומית. ברמת משרד יש לנו נתונים כמעט על כל תלמידים, אבל לא על כולם. צריך להבין שיש דינמיות. אנחנו כל הזמן מחזיקים כדורים באוויר." הנציגה דיברה גם על ההיבט הרגשי: "בשלושת השבועות הראשונים היו 1,000 פסיכולוגים שנתנו טיפול ל-40,000 ילדים, הורים וצוותי חינוך. 40% מהפסיכולוגים הללו הובאו מבחוץ עם התחייבות ל-8 שבועות על מנת ליצור רצף טיפולי אצל הזקוקים לכך ושכרם היה לפי סטטוס מקצועי ועמד על כ-300 שקל לשעה".
בדיון קודם הבוקר שעסק בחינוך המיוחד, אמרה מנהלת אגף החינוך המיוחד במשרד החינוך תמי אומנסקי: "מבין המפונים, יש כ-5,000 תלמידים בחינוך המיוחד ואנחנו יודעים בדיוק היכן הם ולמה זקוק כל אחד מהם. הפער הוא בכוח אדם. היה פער לפני המלחמה והוא מתעצם עתה. הפער עומד על אלף מטפלים שחסרים מידי שנה ויצאנו עם קמפיין גיוס".
תודה.
לתגובה חדשה
חזור לתגובה
-
1.העיקר שיש כסף ללימודי כלום בישיבותחרדים לגנבה 01/01/2024 20:43הגב לתגובה זו0 0לא עושים צבאלא תורמים לכלכלהלכוצלעזה ותניחו לנוסגור