רשות שוק ההון תעלה את האגרות לחברות הביטוח והמוסדיים - מה המשמעות?
רשות שוק ההון תעלה בקרוב את האגרות שמשלמות חברות הביטוח והגופים המוסדיים. לפי הטיוטה המעודכנת של תקציב 2024, בשנת 2022 גבתה הרשות כ-20 מיליון שקל, כשלאחר העדכון צפויות אותן חברות לשלם בסך הכל כ-70-80 מיליון שקל.
המדינה לא מסתפקת רק בעליית האגרות, אלא תפחית את התקציב לרשות החל מעוד שנתיים. לשם השוואה, האגרות שגובה הרשות לניירות ערך מהגופים שבפיקוח, כך לפי דו"ח המבקר, עומדות על 190 מיליון שקל.
עוד עולה, כי סוכנויות הביטוח משלמות קרוב ל-90% מהסכום, ואת השאר, כ-3 מיליון שקל, משלמות חברות הביטוח והגופים המוסדיים הגדולים. בדומה לתשלום מסים קבועים אחרים (מע"מ לדוגמא), כל גוף משלם סכום שווה, ללא קשר לשאלה האם מדובר בגוף גדול או קטן.
כך יוצא שחברות הביטוח ומנהלי קופות הגמל שילמו סכומים נמוכים. ברשות לניירות ערך, לעומת זאת, כן גובים את האגרות בהתאם לגודל החברה. בהתאם לכך, בדוח הוצע לשנות את מודל האגרות ברשות שוק ההון בהתאם למה שעושים ברשות לניירות ערך, אך מצד שני הם יקטינו את התקציב שלה. חשוב לציין כי רק 15% מתקציב הרשות, שעומד על כ-140 מיליון שקל, מגיע מאגרות.
השבוע דיווחנו כאן שעובדים ברשות שוק ההון והביטוח מרוויחים חצי מהשכר בבנק ישראל והרבה פחות גם ביחס לעובדי הרשות לניירות ערך. נתוני השכר שנחשפו בדו"ח המבקר מלמדים על פערי שכר גדולים בין בנק ישראל (ממוצע ברוטו של 36 אלף שקל) לרשות שוק ההון והביטוח (17 אלף שקל). המבקר סבור שזו אחת הסיבות לשירות בינוני. השכר הממוצע ברשות ניירות ערך - 29 אלף שקל. המבקר המליץ לשנת את מרכיב השכר ברשות, שלא מצליחה לגייס עובדים.
תודה.
לתגובה חדשה
חזור לתגובה
-
1.יש להטיל מס על הכנסות של ישיבות והתנחלות (ל"ת)ילדי ישראל 15/01/2024 08:43הגב לתגובה זו0 0סגור