תשואת יתר על ארה"ב, תשואת חסר על סין: מה יקרה ב-2024?

ארה"ב תמשיך לצמוח, בדרום קוריאה תירשם התאוששות ומה יקרה באירופה ובסין? רבקה אלגריסי, מנהלת אגף ייעוץ ומחקר בבנק הפועלים, עם תחזית ל-2024
 | 
telegram
(8)

השווקים הפיננסים היו טובים למשקיעים בשנה שעברה והבורסה האמריקאית ממשיכה את המומנטום גם בינואר. כשאנחנו בוחנים את השווקים על פי גישת ה-TOP-DOWN (מלמעלה למטה) שבה ממליצים קודם על האזורים הגיאוגרפים ואחר כך על הסקטורים המומלצים ולסוף על המניות הספציפיות, אנחנו מקבלים בדומה לעבר שהשוק המעניין הוא ארה"ב. ברמה הגיאוגרפית אנו ממשיכים להמליץ ב"תשואת יתר" על ארה"ב שבה צריכים המשקיעים לדעתנו להשקיע את רוב התיק שלהם.

אנו צופים "נחיתה רכה" של הכלכלה האמריקאית, כלומר המשך צמיחה גם אם בקצב איטי יחסית, תוך המשך התמתנות בלחצים האינפלציוניים. תרחיש זה תומך בתחילתה של מגמת הורדת ריבית בארה"ב ומהווה גורם תמיכה לשוקי המניות. עם זאת, מאחר ושוקי המניות מושפעים בעיקר מצפיות, אופטימיות היתר של המשקיעים הצופים כ-6 הפחתות ריבית בשנת 2024 לעומת 3 הפחתות בלבד ע"פ הפד, מהווה להערכתנו גורם סיכון לשוקי המניות בעיקר בטווח הקצר.  

רבקה אלגריסי, לצד מומחי השקעות ומנכ"לים של חברות בורסאיות יופיעו בוועידת ההשקעות של ביזפורטל ב-13 בפברואר

כותרת ראשית

- כל הכותרות


אנו ממליצים לגוון את החשיפה לארה"ב בהשקעה באסיה ללא סין, ובעיקר הודו דרום קוריאה וטאיוון. נציין שאנו ממליצים על חשיפה ברכיב נמוך על רקע הסיכון הגבוה יחסית שאנו מייחסים להשקעה זו. 


רבקה אלגריסי, מנהלת אגף ייעוץ ומחקר פועלים  (צילום ענבל מרמרי)

 

האם להשקיע בהודו?

הודו – הכלכלה מוטת הייצוא צפויה ליהנות מרמות צמיחה גלובאליות גבוהות, הצטרפות למדד החוב של JPMORGAN יקל על גיוס הון, התמתנות האינפלציה תאפשר מדיניות מוניטרית מרחיבה יותר, בעוד רמות הייצוא ממשיכות לצמוח בקצב דו ספרתי ולתמוך בצמיחה.

דרום קוריאה וטאיוואן - מצב כלכלי פנימי איתן, שקט בגזרה הגיאופוליטית מול סין, תחזית לשיפור בתעשיית המוליכים למחצה, המהווה חלק ניכר במדדים המובילים ב-2 המדינות, בתמיכת הטמעת פתרונות AI והתאוששות שוק ה-PC צפויה לתמוך במדדים. 

לגבי אירופה אנחנו בהמלצת "תשואת שוק" בעיקר על רקע קצב הצמיחה האיטי הצפוי גם בשנה הנוכחית, אינפלציה שאומנת מתמתנת אולם עדיין גבוהה, הגמישות המוניטארית הנמוכה כתוצאה ממבנה הגוש, חוסר העצמאות האנרגטית והתלות הגבוהה במחירי הנפט והגז כתוצאה מכך והמצב הגיאופוליטי המאתגר הכולל את המשך המלחמה בין רוסיה לאוקראינה. עם זאת נציין את רמת התמחור הנוחה יחסית של המדדים האירופאים. 

סין מומלצת ב"תשואת חסר" בעיקר כתוצאה מצפי לצמיחה איטית יחסית לכלכלה מתפתחת וחששות לגלישה להאטה כלכלית משמעותית, צעדים מוניטריים ופיסקליים שטרם נשאו פרי, ובדגש על חששות מהתממשות משבר אשראי בסקטור הנדל"ן במדינה, מה שעלול לטלטל את הכלכלה הסינית ואת הכלכלה העולמית.

ברמה הסקטוריאלית בארה"ב, אנו ממליצים על סקטור הטכנולוגיה, התקשורת והתעשייה. 

 

מניות הטכנולוגיה - לאן?


סקטור הטכנולוגיה -  שנת 2023 הייתה שנתן של חברות הטכנולוגיה הגדולות. מספר מועט של חברות טכנולוגיות המתאפיינות בשווי שוק גבוה ושמניותיהן רשמו עליות נאות בשנת 2023, הובילו את העליות בשוקי המניות בארה"ב. אנו צופים שהמגמה החיובית תימשך גם בשנת 2024, אם כי יתכן ובעוצמות נמוכות יחסית לאלה של 2023,  בהתבסס על ההערכה שיישום פתרונות AI, שתופס תאוצה מאז תחילת 2023, שדרוג מכשור מיושן, מעבר לרשתות תקשורת מתקדמות, יישום פתרונות AI, AR, VR, רכב אוטונומי וחשמלי, טלפונים חדשניים וענן, יוסיפו לתמוך בחברות הטכנולוגיה בכלל ובתעשיית המוליכים למחצה בפרט. ההערכות ל"נחיתה רכה" של הכלכלה האמריקאי תומכות אף הן. מבחינת תמחור, הסקטור נסחר כעת במחיר גבוה יחסית, במכפיל 33, לעומת 26.4 - ממוצע היסטורי ב- 5 שנים אחרונות. תשואת הסקטור ב-2023 הייתה 56.4%. 

סקטור התקשורת - סקטור התקשורת מומלץ ב"תשואת יתר" על רקע תמחור נוח יחסית (מכפיל 20.1, מעט גבוה מהממוצע ב-5 השנים האחרונות). צפי לצמיחה גבוהה יחסית ברווחיות החברות והנטייה של חברות הסקטור לחדשנות. ראוי לציין את אופיו הריכוזי של הסקטור.

סקטור התעשייה - סקטור מגוון מאוד המתאפיין בשונות גבוהה. מבין תתי הסקטורים נעדיף את התעופה והביטחון הנהנים מגידול בתקציבי ביטחון, חברות התעופה הנהנות מהגידול בביקושים והחזרה לשגרה ברחבי העולם, וביקוש לכלים כבדים מתעשיית הכרייה והבניין. הסקטור נסחר במחיר נוח ומתחת למכפיל הממוצע ב-5 השנים האחרונות (21.7 לעומת 23.4).   

מאחר ושלושת הסקטורים מתאפיינים בתנודתיות גבוהה מהממוצע, אנו ממליצים לשלב בתיקי ההשקעות מניות ספציפיות מסקטורים מגוונים המתאפיינות בתנודתיות נמוכה יחסית, זאת על מנת לאזן את רמת התנודתיות בתיק ההשקעות. 

בנוסף, אנו ממליצים על שילוב מניות QUALITY  המתאפיינות במינוף נמוך, מאזן איתן, נזילות גבוהה, מדיניות החזר השקעה (דיבידנד/רכישה חוזרת) עקבית למשקיעים, תזרים מזומנים חופשי גבוה וצמיחה איכותית ועקבית בתוצאות הפיננסיות.

רבקה אלגריסי היא מנהלת אגף ייעוץ ומחקר בבנק הפועלים.

מסמך זה אינו מהווה תחליף לייעוץ המתחשב בנתונים ובצרכים המיוחדים של כל אדם.


תגובות לכתבה(8):

התחבר לאתר

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
  • 7.
    פומפומון?
    מה? 19/02/2024 07:05
    הגב לתגובה זו
    4 0
    האם גם אתם מרגישים כבר כמה פעמים שהבורסה עולה מלאכותית למרות חדשות לא טובות? האם הפרוגרס דואג למכור ביוקר לקטנים, לפני נפילות דרסטיות כשהוא מבין שבבחירות הקרובות הוא מפנה את הכסא? איני יודע, לכן שואל מה דעתכם...
    סגור
  • 6.
    היא מצוינת, לעומת כל האחרים (ל"ת)
    דני 08/02/2024 10:15
    הגב לתגובה זו
    0 0
    סגור
  • 5.
    חלש חלש
    לוצי 28/01/2024 22:57
    הגב לתגובה זו
    2 1
    הכי קל זה להמליץ על ארה'ב , לדעתי השוק שם יקר
    סגור
  • 4.
    תקנו מניות ביוקר היום תמכרו בזול מחר
    מביך 28/01/2024 19:57
    הגב לתגובה זו
    2 0
    שיטה מצויינת להפסיד את המכנסים אג"ח אמרקאי ל 10 שנים בתשואה טובה יותר מהמניות ונגלה עוד מעט שאחרי העליות...הפתעה באות הירידות או פיצוץ הבועה
    סגור
  • ואחרי הירידות יש עליות יותר גדולות
    מגיב 28/01/2024 20:51
    הגב לתגובה זו
    0 2
    ככה זה אמריקה ב150 שנה האחרונות
    סגור
  • טען עוד
  • 3.
    תעשה הפוך מהמלצות ותרוויח
    גילי 28/01/2024 18:29
    הגב לתגובה זו
    1 0
    את הבועה האמריקאית מזמן היה צריך לזרוק לתהומות הנשיה
    סגור
  • 2.
    החוכמה האמיתית והיחידה היא לדעת שאתה לא יודע כלום (ל"ת)
    סוקרטס 28/01/2024 14:56
    הגב לתגובה זו
    4 0
    סגור
  • 1.
    מקצוענית אמיתית ובלי נפיחות עצמית (ל"ת)
    דניאל 28/01/2024 14:15
    הגב לתגובה זו
    3 1
    סגור
חיפוש ני"ע חיפוש כתבות