איך העלאת הריבית השפיעה על המשכנתאות של לווים ממעמדות שונים?

בנק ישראל פרסם נתונים המצביעים על השוני בפירעון המשכנתאות של לווים ממעמד סוציו-אקונומי גבוה לאלה ממעמד נמוך, והפערים גדולים
 | 
telegram

העלאות הריבית של בנק ישראל החל מאפריל 2022 העלו גם את החזרי המשכנתא של הלווים, וכעת בנק ישראל מפרסם את הפערים בהחזרים בין לווים ממעמד סוציו-אקונומי גבוה לאלה ממעמד נמוך. לפי בנק ישראל, לווים המתגוררים ביישובים המדורגים במדד כלכלי-חברתי גבוה פרעו חלקים מהמשכנתה שלהם, ובפרט את החלק שבמסלול הפריים, בשכיחות גבוהה יותר מאשר בעלי משכנתאות המתגוררים ביישובים המדורגים במדד כלכלי-חברתי נמוך.

באותה התקופה בעלי הלוואות צרכניות המתגוררים ביישובים המדורגים במדד כלכלי- חברתי גבוה נטו בשכיחות גבוהה יותר להימנע מנטילת חוב חדש ולפרוע חובות קיימים, בעוד שאלו המתגוררים ביישובים המדורגים במדד כלכלי-חברתי נמוך נטלו חוב נוסף.

בנק ישראל מציין כי באפריל 2022 לכ-62% מהאנשים הרשומים במאגר נתוני האשראי היה חוב (משכתנא, הלוואה צרכנית, ניצול מסגרת ומשיכת יתר בעו"ש). עד ספטמבר 2023 במקביל לעליית הריבית, ירד שיעור  בעלי החוב הצרכני בכ-3 נקודות אחוז, ושיעור בעלי המשכנתאות ירד בכנקודת אחוז. 

כותרת ראשית

- כל הכותרות

בחינת הדירוג הכלכלי-חברתי של מגורי הפרט מעלה כי הנטייה ליטול חוב צרכני או לנקוט משיכת יתר פוחתת ככל שהדירוג הכלכלי-חברתי של מגורי הלווה עולה. הבדלים אלו ניכרים הן באפריל 2022 והן בעת התמורות שחלו עד ספטמבר 2023. לעומת זאת משקל הלווים בעלי משכנתה ומשקל האנשים שאינם בעלי חוב עולה עם הדירוג הכלכלי-חברתי של מגורי הלווה.

תגובות לכתבה(0):

התחבר לאתר

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
חיפוש ני"ע חיפוש כתבות