מתווה הפיצויים: מה השיפוי עבור חיילי מילואים ואיך ניתן לקבל פיצוי?

מיכאל אוסדצ'י שותף מיסים KPMG ישראל בשיחה על מתווה הפיצויים, מעסיקים שלא היו מודעים לזכאותם לפיצוי - בעלי סניפים, עונתיות, הכנסות חד פעמיות ומה ניתן לעשות במקרה של דחיית התביעה על ידי רשות המיסים
 | 
telegram
(2)

המדינה הבטיחה פיצויים, אבל לא כולם מקבלים, יש דחיות של בקשות, יש תשלומים חלקיים. עסקים רבים לא מודעים לזכותם לקבל פיצוי בגין החודשים הראשונים של המלחמה בכל הארץ ולאורכה של המלחמה באזורי העימות. הפיצוי מתייחס לאיבוד הכנסות וגם בגין הוצאות סוציאליות עבור המילואימניקים שהעסק משלם. מיכאל אוסדצ'י שותף מיסים KPMG ישראל התארח באולפן ביזפורטל כדי הסביר מה עסקים צרייכם לעשות כדי לקבל את הפיצויים שמגיעים להם

איך המדינה משפה את המעסיקים עבור חיילי המילואים?
"במסגרת הוראת שעה נקבע שמעסיקים שהיה להם עובדים במילואים יקבלו שיפוי בגין ההוצאות הסוציאליות שהמעסיקים שילמו עבור העובדים בגובה 20% מסך ההכנסה היומית של העובד כפול ימי המילואים, הפיצוי יינתן רטרואקטיבית מהשבעה באוקטובר".
 
אלו סוגיות אתם רואים בשטח והאם יש ניזוקים שלא היו מודעים לפיצויים שמגיעים להם?
"יש את הנושא של הסניפים, לפי הפסיקה בנושא והוראות של רשות המיסים. סניף מייצר אבחנה בין עוסק שעושה עסקים עם האזור המיוחד לבין עוסק שמנהל עסקים בתוך האזור המיוחד. חברות גדולות שחשבו שהן לא זכאיות לפיצוי ואחרי בחינה של כל הפעילות קיימת זכאות לגבי אותה פעילות שהם מנהלים באזור המיוחד וניתן להגיש תביעות נפרדות לסניף.

"דבר נוסף זה ניזוק חוץ, יש עוסקים שלא זכאים לפיצוי אבל הם יכולים לדרוש פיצוי עבור אותם העובדים שנמצאים באזור המיוחד או ביישובים שפונו. העוסק צריך לבחון את מצבת העובדים והאם יש עובדים שנעדרו בגלל המלחמה וייתכן שבגינם יקבל פיצוי.

"ויש מקרים של עוסקים שעפ"י הקריטריונים לא זכאים לפיצוי אבל במהות יש להם נזק אמיתי. למשל במצבים של עונתיות או עסקאות חד פעמיות. במקרים אלו ייתכן וניתן להגיע לפיצוי בתהליך מיוחד מול רשות המיסים".
 
יש דרך לשלב בין המסלולים או לעבור מסלול בין הגשת תביעה?
"ניתן לעבור בין המסלולים השונים בין התקופות העוקבות. ככל והתביעה טרם נבדקה ושולמה ניתן לבטל ולהגיש מחדש. במסלול האדום פורסמה הנחיה וניתן להגיש תביעה למרות שהוגשו קודם לכן תביעות במסלולים האחרים. ההמלצה לעשות אופטימיזציה בין המסלולים לפני שמגישים את התביעה".
 
מה עושים במקרה של דחיית תביעה?
"במקרה שמתקבלת ההחלטה יש לניזוק 60 יום זכאות להשגה. אם המעסיק קיבל מקדמה רשות המיסים מבקשת החזר בתוספת ריבית והצמדה".
 

מהם העדכונים האחרונים של רשות המיסים ומה חשוב לעשות לפני הגשה תביעה בראיון המלא:

תגובות לכתבה(2):

התחבר לאתר

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
  • 2.
    למה לא משלמים פנסיה למילואימניקים שלא מקבלים שכר דרך מעסיק ?
    אנשים שנמצאים במילואים מעל חצי שנה חייבים לקבל הפר 04/06/2024 09:21
    הגב לתגובה זו
    0 0
    אנשים שנמצאים במילואים מעל חצי שנה חייבים לקבל הפרשה לפנסיה וזה לא קורה לחיילי מילואים , למה ? שכחו אותם או את החוק ?
    סגור
  • 1.
    לשפות רק את האברכים בישיבות
    אבריימל 04/06/2024 07:55
    הגב לתגובה זו
    0 0
    לומדים תורה יום ולילה
    סגור
חיפוש ני"ע חיפוש כתבות