
עסקת ענק לתעשייה האווירית: תספק מערכות בהיקף של 1.9 מיליארד דולר
על פי הדיווח, מדובר בעסקת "ממשלה מול ממשלה" (GTG-Government to Goverment), מה שמאפשר לממשלות להאיץ עסקאות מבלי להידרש לרגולציה מורכבת. עסקה מאין זו, התבצעה במסגרת מכירת מערכת ההגנה האווירית חץ 3 לגרמניה תמורת סכום שיא של 3.5 מיליארד דולר. היות והתעשייה האווירית לא חושפת את הלקוח, ייתכן שמדובר בעסקה מול גרמניה או מול מדינה ידידותית נוספת.
מערכות ההגנה האווירית של החברה, זכו לעניין רב במהלך המלחמה במיוחד לאחר המתקפה האיראנית בחודש אפריל. במהלכה הצליחה ישראל יחד עם השותפות שלה להפיל 99% ממעל 330 כטב"מים וטילים ששוגרו מאיראן, בין היתר הודות לשכבה של מערכות הגנה מבית היוצר של התעשייה האווירית, רפאל ואלביט מערכות לצד כמובן - טייסי חיל האוויר והצוותים בקרקע.
חץ 3. קרדיט: התעשייה האווירית.
לקראת הנפקה?
התעשייה האווירית נמצאת בשנים האחרונות בשלבים של רישום מניותיה למסחר בבורסה בתל אביב. בשנת 2020 וועדת השרים לענייני הפרטה הנחתה להנפיק 49% ממניות התעשייה האווירית לציבור. אלא שביצע של ההחלטה נדחה פעם אחר פעם בעקבות התנגדויות של גורמים שונים כולל משרד הביטחון, שלא מעוניינים בחשיפה אליה נדרשת חברה ציבורית.מנגד, מי שמקדם את המהלך בחודשים האחרונים הוא ינקי קוינט, ממלא מקום מנהל רשות החברות הממשלתיות. במכתב ששלח לשר הביטחון יואב גלנט לפני כחודשיים ביקש קוינט למנות איש קשר מטעמו כדי שיקדם את המהלכים למימוש התוכנית. זאת מכיוון שתקציבי וצורכי הביטחון של ישראל צפויים לצמוח בשנים הקרובות, מה שדרש הזרמה של כסף נוסף לחברה ולקופת המדינה. על אף הבקשה של קוינט, לפחות בשלב זה נדמה שבמשרד הביטחון מעדיפים לחכות עם ההחלטה לתקופה אחרת ולהתמקד בתגרים הביטחוניים עמם מתמודדת המדינה.
בראיון ליבזפורטל, עם פרסום תוצאותיה השנתיות של החברה, שפך לוי אור על ההתקדמות של המהלך - "אנו עושים את כל ההכנות להנפקה. אנו חברה ממשלתית שמפוקחת על ידי שר הבטחון ורשות החברות הממשלתיות (שנמצאת תחת השר דוד אמסלם). מן הסתם הם עסוקים כעת בדברים אחרים, ואני מניח שכשתיגמר המלחמה נעשה את הנדרש להנפקה. החברה בכל אופן מוכנה וערוכה להנפקה".
בינתיים, בצל המלחמה רשמה התעשייה האווירית את הרבעון הרווחי ביותר בתולדות החברה - הרווח עלה ב-48% לסך של כ-135 מיליון דולר. הכנסות החברה עמדו על כ-1.43 מיליארד דולר, קפיצה של כ-15% ביחס לרבעון המקביל אשתקד. במקביל, צבר ההזמנות של החברה זינק ל-19 מיליארד דולר.
- השכר הממוצע בהייטק עלה ב-4.6% - 31.3 אלף שקל
- איך ישראל תושפע מהמכסים של טראמפ? לא בטוח שזה יהיה רע
- תוכן שיווקי "הקרנות הפאסיביות מהוות 60% מהענף"
בחודש שעבר רשמה החברה אקזיט קטן בהיקף של 100 מיליון שקל יחד עם חברת פורמולה מערכות, לאחר שהושלם המהלך להנפקת חברת הבת טיאסג'י (TSG) בבורסה בתל אביב. לאחר ההנפקה ירד חלקה של התעשייה האווירית בחברה מכ-50% לשיעור לש כ-39.4%.
- 3.אריק 08/08/2024 19:46הגב לתגובה זושהשמלאנים מהייטק לא יאיימו עלינו שיעזבו את הארץ תעשיית הנשק תכניס הרבה כסף למשק
- ברכה 09/08/2024 10:03הגב לתגובה זומוביל גם ובעיקר את התעשיות הביטחוניות . אסור להפריד ביניהם .
- 2.ההכנסות של טבע פי 10 (ל"ת)דוד 08/08/2024 15:12הגב לתגובה זו
- נו,אז מה? (ל"ת)מרק 08/08/2024 20:16הגב לתגובה זו
- 1.ג'ק 08/08/2024 14:20הגב לתגובה זובימי חיים כץ כיו"ר הועד הכול היה מושחת והתעשייה האווירית הייתה על הפנים . השחיתות מתה והרווחים בשמים .המדינה תחת ביבי מושחתת ואין פלא שאנחנו על הפנים . השינוי חייב לבוא אחרת נתרסק .
- גמלאי של התעשייה 09/08/2024 10:06הגב לתגובה זוחיים כץ קדם למירי רקב . הוא אסף מתפקדים והפך את אנשי התעשייה האווירית ליהלומים של הליכוד . . הכול הסריח בתקופתו .