בצל המלחמה: תע"א עם הרבעון הרווחי בתולדותיה - 159 מיליון דולר

התעשייה האווירית מסכמת רבעון חזק נוסף עם צמיחה של כ-15% בהכנסות שעמדו על 1.42 מיליארד דולר; ה-EBITDA של החברה ברבעון השני הגיע לכ-234 מיליון דולר, גידול של כ-60% בהשוואה לרבעון המקביל אשתקד
 | 
telegram
(4)

התעשייה האווירית רושמת רבעון חזק נוסף עם צמיחה של כ-15% בהכנסות שעמדו על 1.42 מיליארד דולר. בשורה התחתונה נרשם זינוק של 115% שהביא את רווחי החברה לכ-159 מיליון דולר, הסכום הרבעוני הגבוה ביותר אי פעם.

מכירות החברה ברבעון השני של 2024 עמדו על 1.42 מיליארד דולר, גידול של כ-13% בהשוואה לכ-1.26 מיליארד דולר ברבעון המקביל אשתקד.

בשורה התחתונה רשמה החברה גידול של כ-115% ברווח הנקי שעמד על כ-159 מיליון דולר, בהשוואה לכ-74 מיליון דולר ברבעון המקביל אשתקד.

כותרת ראשית

- כל הכותרות

ה-EBITDA של החברה ברבעון השני הגיע לכ-234 מיליון דולר, גידול של כ-60% בהשוואה לכ-146 מיליון דולר ברבעון המקביל אשתקד.

הרווח הגולמי צמח בכ-31% ועמד על לכ-281 מיליון דולר (המהווים כ- 20% מהמכירות), בהשוואה לכ-215 מיליון דולר (המהווים כ- 17% מהמכירות), ברבעון המקביל אשתקד.

הרווח התפעולי עמד על כ-163 מיליון דולר (המהווים כ-11% מהמכירות), בהשוואה לרווח תפעולי של כ-88 מיליון דולר ברבעון המקביל אשתקד (המהווים כ-7% מהמכירות).

יו"ר התעשייה האווירית, עמיר פרץ: "התוצאות העסקיות של התעשייה האווירית הן סיבה לגאווה עבור העובדות והעובדים שלנו, אך גם עבור אזרחי ישראל כולם. אנו ממלאים בחרדת קודש את משימתנו הלאומית, החשובה ביותר, למען ביטחון המדינה יום יום, שעה שעה, ולצד זה מוודאים כי הרצף העסקי לא יפגע והפעילות מול לקוחותינו תישמר ותחזק את מעמדה של ישראל בעולם. המספרים העולים מן הדו״חות החציוניים מספרים סיפור ישראלי על מצוינות ללא פשרות שמביאה כ-150 מדינות בעולם לבחור במערכות התעשייה האווירית, כי הן הכי טובות. התעשייה האווירית על עובדיה ומנהליה משקיעים מעצמם ללא מגבלות 24/7, והמסר שלנו לכל אזרח הוא שיש על מי לסמוך."

מנכ"ל התעשייה האווירית, בועז לוי: "התוצאות הכספיות של החברה נמצאות בשנים האחרונות בעלייה מתמדת והן משקפות את העשייה המשמעותית ורחבת ההיקף גם מול מערכת הביטחון הישראלית וגם מול לקוחותינו בחו"ל, כפי שבא גם לידי ביטוי בחתימה על חוזים רחבי היקף, המגדילים באופן משמעותי את צבר ההזמנות של החברה. התעשייה האווירית רואה ערך עליון בשמירת המובילות הטכנולוגית של מדינת ישראל, ולנוכח נחיצות זו, הגדלנו ברבעון הנוכחי את ההשקעה במחקר ובפיתוח של טכנולוגיות מתקדמות אשר מספקות מענה לדרישות הלוחמים בשטח ולפיתוח מוצרי העתיד של החברה. מאז פרוץ המלחמה, לקחו מערכות החברה חלק משמעותי בפעילות המבצעית בכלל הזירות באוויר, בים, ביבשה ובחלל, וזאת הודות לעובדות ועובדי החברה אשר פועלים בימים אלו ביתר שאת. דווקא בימים מורכבים אלה, אנו גאים בשמירה על מעמדנו עם הדירוג המקסימלי ilAAA שהוענק לנו על ידי חברת מעלות S&P."

עסקת עתק עם מדינה ידידותית

בתחילת השבוע חתמה התעשייה האווירית על הסכם לאספקת מערכות פרי פיתוחה, בהיקף של 1.9 מיליארד דולר. החברה לא מפרסמת מי הלקוחה שרוכשת את המערכות, אך הדבר נעשה באמצעות מערכת הביטחון.

על פי הדיווח, מדובר בעסקת "ממשלה מול ממשלה" (GTG-Government to Goverment), מה שמאפשר לממשלות להאיץ עסקאות מבלי להידרש לרגולציה מורכבת. עסקה מאין זו, התבצעה במסגרת מכירת מערכת ההגנה האווירית חץ 3 לגרמניה תמורת סכום שיא של 3.5 מיליארד דולר. היות והתעשייה האווירית לא חושפת את הלקוח, ייתכן שמדובר בעסקה מול גרמניה או מול מדינה ידידותית נוספת.

מערכות ההגנה האווירית של החברה, זכו לעניין רב במהלך המלחמה במיוחד לאחר המתקפה האיראנית בחודש אפריל. במהלכה הצליחה ישראל יחד עם השותפות שלה להפיל 99% ממעל 330 כטב"מים וטילים ששוגרו מאיראן, בין היתר הודות לשכבה של מערכות הגנה מבית היוצר של התעשייה האווירית, רפאל ואלביט מערכות לצד כמובן - טייסי חיל האוויר והצוותים בקרקע.

חץ 3. קרדיט: התעשייה האווירית.

<

יום לאחר האירוע, התראיין לביזפורטל מנכ"ל התעשייה האווירית, בועז לוי, והעריך "שההצלחה של הכלים של התע"א, מול מתקפה כל כך מורכבת, תגרום ללקוחות שלנו לרצות להצטייד במערכות נוספות שלנו". לדבריו, "מדינת ישראל הפגינה בתקיפה "מערכת הגנה רב גזרתית ורב שכבתית, שמביאה לידי ביטוי את הטכנולוגיה הכי טובה שיש למדינת ישראל.  אנו מאוד גאים להיות חוד החנית של הטכנולוגיה הזו, בדמות המערכת  שנתנה אתמול מענה כנגד איומים בליסטיים (חץ 2 וחץ 3). כשמסתכלים היום על התמונה, מבינים שמדובר בכמויות אדירות מהסוג שטרם נראה, ואני חושב שאף מדינה לא התמודדה עם דבר כזה בעבר, בטח שלא בהצלחה כל כך גדולה".

לקראת הנפקה?

התעשייה האווירית נמצאת בשנים האחרונות בשלבים של רישום מניותיה למסחר בבורסה בתל אביב. בשנת 2020 וועדת השרים לענייני הפרטה הנחתה להנפיק 49% ממניות התעשייה האווירית לציבור. אלא שביצע של ההחלטה נדחה פעם אחר פעם בעקבות התנגדויות של גורמים שונים כולל משרד הביטחון, שלא מעוניינים בחשיפה אליה נדרשת חברה ציבורית.

מנגד, מי שמקדם את המהלך בחודשים האחרונים הוא ינקי קוינט, ממלא מקום מנהל רשות החברות הממשלתיות. במכתב ששלח לשר הביטחון יואב גלנט לפני כחודשיים ביקש קוינט למנות איש קשר מטעמו כדי שיקדם את המהלכים למימוש התוכנית. זאת מכיוון שתקציבי וצורכי הביטחון של ישראל צפויים לצמוח בשנים הקרובות, מה שדרש הזרמה של כסף נוסף לחברה ולקופת המדינה. על אף הבקשה של קוינט, לפחות בשלב זה נדמה שבמשרד הביטחון מעדיפים לחכות עם ההחלטה לתקופה אחרת ולהתמקד בתגרים הביטחוניים עמם מתמודדת המדינה.

בראיון ליבזפורטל, עם פרסום תוצאותיה השנתיות של החברה, שפך לוי אור על ההתקדמות של המהלך - "אנו עושים את כל ההכנות להנפקה. אנו חברה ממשלתית שמפוקחת על ידי שר הבטחון ורשות החברות הממשלתיות (שנמצאת תחת השר דוד אמסלם). מן הסתם הם עסוקים כעת בדברים אחרים, ואני מניח שכשתיגמר המלחמה נעשה את הנדרש להנפקה. החברה בכל אופן מוכנה וערוכה להנפקה".

בינתיים, בצל המלחמה רשמה התעשייה האווירית את הרבעון הרווחי ביותר בתולדות החברה - הרווח עלה ב-48% לסך של כ-135 מיליון דולר. הכנסות החברה עמדו על כ-1.43 מיליארד דולר,  קפיצה של כ-15% ביחס לרבעון המקביל אשתקד. במקביל, צבר ההזמנות של החברה זינק ל-19 מיליארד דולר.

בחודש שעבר רשמה החברה אקזיט קטן בהיקף של 100 מיליון שקל יחד עם חברת פורמולה מערכות, לאחר שהושלם המהלך להנפקת חברת הבת טיאסג'י (TSG) בבורסה בתל אביב. לאחר ההנפקה ירד חלקה של התעשייה האווירית בחברה מכ-50% לשיעור לש כ-39.4%.

תגובות לכתבה(4):

התחבר לאתר

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
  • 4.
    דג שמן
    הפרסים והלבנונים מחכים לראש המוסד דג שמן. בקטר ויע 14/08/2024 23:47
    הגב לתגובה זו
    0 0
    הפרסים והלבנונים מחכים לראש המוסד דג שמן. בקטר ויעשו לו כיפה אדומה. חייבים שאנחנו לא נפול לזה אסור להאמין להם.
    סגור
  • 3.
    כל הכבוד לאנשים בחברה
    שמעון 14/08/2024 23:02
    הגב לתגובה זו
    0 0
    מנהלי החברה חייבים לחיזהר ולא להיסתאב, לא לקחת שכר מופרז.זה יגרום לעזיבה של העובדים הטובים ולמרמור אצל שאר העובדים
    סגור
  • 2.
    חשוב לתגמל את העובדים
    רם 14/08/2024 18:53
    הגב לתגובה זו
    3 0
    חשוב לתגמל את העובדים, בדגש על הטלנטים. אני בדקתי אפשרות להצטרף וויתרתי בשל פער עצום לסניור בתעשיה מול השוק הפרטי. כן יש לקדם הפרטה עם אופציות לעובדים - דגש למהנדסים המוכשרים, דבר שיההוה אטרקציה נוספת להצטרף..
    סגור
  • 1.
    כל הכבוד לתע"א
    מייק1 14/08/2024 18:04
    הגב לתגובה זו
    3 0
    סוף סוף אפשר להתגאות עם התוצאות העסקיות של החברה הנובעת מהתמדה ועבודה של העובדים. חזקו ואמצו.
    סגור
חיפוש ני"ע חיפוש כתבות