"שיעור האבטלה ירד לשפל באוגוסט, אבל הוא לא משקף את התמונה המלאה"
הלמ"ס פרסמה נתונים מסקר כוח אדם לחודש אוגוסט מהם עולה כי שיעור האבטלה בחודש אוגוסט המשיך לרדת ועמד על 2.6%, זאת בהשוואה ל-2.7% בחודש יולי, כאשר בגילאי 25 עד 64 שיעור האבטלה עמד על 2.5%.
מספר המועסקים בכוח העבודה בקרב בני 15 ומעלה הגיע באוגוסט ל-4.509 מיליון, כאשר מתוכן 4.392 מיליון מועסקים וכ-116 אלף בלתי מועסקים.
עפר קליין, ראש אגף כלכלה ומחקר בהראל ביטוח ופיננסים, מציין כי הירידה בשיעור האבטלה לא מספקת את התמונה המלאה, כאשר גם שיעור ההשתתפות המשיך לרדת ועמד על 62.5% לעומת 62.8% בחודש הקודם.
"למרות התמשכות המלחמה וההאטה בצמיחה, שיעור האבטלה ירד בחודשיים האחרונים לשפל של 2.6%באוגוסט (2.5% בגילאי 25 עד 64). יחד עם זאת המספר לא משקף את התמונה המלאה, כאשר במקביל נמשכה הירידה האיטית בשיעור ההשתתפות (אנשים שיצאו משוק העבודה - אם זה מפונים, מילואימניקים, אנשים שהתייאשו מחיפוש עבודה או מסיבות אחרות". כותב קליין.
עפר קליין, ראש אגף כלכלה ומחקר בהראל ביטוח ופיננסים; קרדיט: יונתן בלום
בענף ההייטק מספר השכירים באוגוסט ירד לכ-438 אלף לעומת 444 אלף בחודש יולי. חלקם של השכירים בתחום ההייטק מכלל השכירים ירד באוגוסט ל-11.4% מ-11.6% בחודש יולי.
"הביקוש לעובדים נותר גבוה גם באוגוסט, אם כי הרמה ירדה בהשוואה לחודשיים הקודמים. כך על פי מספר המשרות הפנויות שירד ל-140 אלף באוגוסט. עיקר הביקוש ממשיך להיות מרוכז בענפי הבנייה, האירוח והתעשייה, כאשר בשאר הענפים נמשכה היציבות היחסית של החודשים האחרונים. כך, הירידה בהיצע העובדים לצד הביקוש הגבוה מותיר את שיעור האבטלה ברמה נמוכה".
עדיין מאמינים בישראל - העודף בחשבון השוטף נותר יציב וההשקעות הזרות עלו ברבעון השני
קליין גם התייחס לעודף החשבון השוטף ברבעון השני שעמד על 5 מיליארד שקל בהשוואה ל-5.6 מיליארד שקל ברבעון הראשון. חשבון ההכנסות הראשוניות נטו בגין השקעות פיננסיות ושכר עבודה, בניכוי השפעת העונתיות, הסתכם בגירעון של 2.1 מיליארד דולר ברבעון השני של 2024. הכנסות תושבי ישראל מהשקעות פיננסיות בחו"ל, בניכוי השפעות העונתיות, הסתכמו ב-3.8 מיליארד דולר ברבעון הראשון של 2024, בהמשך ל-4.3 מיליארד דולר ברבעון הקודם. הכנסות תושבי חו"ל מהשקעותיהם הפיננסיות בישראל, בניכוי השפעת העונתיות, הסתכמו ב-5.1 מיליארד דולר ברבעון השני של 2024.
"העודף בחשבון השוטף של מאזן התשלומים נותר יציב גם ברבעון השני של השנה על כ-5 מיליארד דולר (על פי נתונים מנוכים עונתיות) בדומה לרמה הממוצעת בשנתיים האחרונות (לא כולל הרבעון הרביעי של 2023 שהיה בעודף חריג)", כותב קליין. "הנתונים ממשיכים להוות את העוגן שתומך בחוזקו של השקל. במקביל זרם ההשקעות הישירות בישראל נותר חיובי ועמד על כ-6 מיליארד דולר ברבעון השני (כ-8 מיליארד במחצית הראשונה), הרמה הגבוהה ביותר מאז סוף 2022".
תודה.
לתגובה חדשה
חזור לתגובה