המגמה נמשכת: סחר היהלומים בישראל בירידה

בתקופה האחרונה, ענף היהלומים בישראל מתמודד עם אתגרים משמעותיים, כשהמגמה של ירידה בסחר נמשכת. נתונים עדכניים מצביעים על ירידות חדות ביבוא וביצוא של יהלומים, מה שמוביל לירידה במכירות ובתחושת חוסר וודאות בקרב העוסקים בתחום. המצב הנוכחי מציב את התעשייה בפני שאלות קשות לגבי העתיד שלה
 | 
telegram

במהלך תשעת החודשים הראשונים של שנת 2024, היבוא לישראל חווה ירידה משמעותית של 14.2% ביבוא יהלומי הגלם, לצד ירידה חדה של 37% ביבוא יהלומים המלוטשים לעומת אותה תקופה בשנת 2023. ירידות אלו משקפות את הקשיים המתמשכים שעומדים בפני ענף היהלומים, כולל אתגרים כלכליים וגיאופוליטיים, ומצביעות על צורך דחוף עבור השחקנים בשוק למצוא פתרונות חדשים כדי להתמודד עם המצב.
 

יצוא מישראל


במקביל לירידות ביבוא, גם היצוא מישראל חווה ירידות משמעותיות במהלך תשעת החודשים הראשונים של 2024. יצוא יהלומים מלוטשים ירד בחדות של 87% לעומת התקופה המקבילה אשתקד, מה שמצביע על פגיעה קשה בענף.

לעומתו, יצוא יהלומי הגלם עמד על ירידה של 6.2% לעומת התקופה המקבילה אשתקד. הנתונים הללו מדגישים את האתגרים ההולכים ומתרקמים בשוק היהלומים הישראלי, ומעלים שאלות לגבי היכולת של התעשייה לשוב למסלול צמיחה.
 

המצב בעולם


בשוק היהלומים העולמי נרקמים שינויים משמעותיים, כאשר איחוד האמירויות, ובפרט דובאי, הופכות למרכז סחר מרכזי בתחום. המדינה מציעה תנאים כלכליים נוחים, כמו מסים נמוכים ותמריצים כלכליים, אשר מושכים סוחרי יהלומים להשקיע שם. כמו כן, הגידול בביקוש ליהלומים באסיה, במיוחד במדינות כמו הודו וסין, מקנה לדובאי יתרון נוסף כמרכז לוגיסטי אסטרטגי.

השקעות ניכרות בתשתיות ובמערכות לוגיסטיות מתקדמות מאפשרות לזרז את תהליכי הסחר והחלפת הסחורות. כתוצאה מכך, אנטוורפן שבבלגיה וישראל, שהיו בעבר אזורים מרכזיים בתחום, מתמודדות עם ירידה בנפח המסחר וביקוש לשירותיהם, כאשר יותר סוחרים מעדיפים לפנות לאמירויות בשל מחירים תחרותיים ושירותים נוספים כגון עיבוד ואריזת יהלומים.
 

נתוני החודש האחרון של השנה


בספטמבר 2024, נתוני הסחר ביהלומים בישראל משקפים תמונה מעורבת, עם ירידות ועליות בקטגוריות שונות. יבוא יהלומי הגלם חווה ירידה חדה של 62% לעומת ספטמבר 2023, דבר המצביע על קושי מתמשך בענף. מנגד, יבוא יהלומים מלוטשים עלה ב-22%, מה שמרמז על התעוררות מסוימת בשוק המלוטש.

כותרת ראשית

- כל הכותרות

אך כאשר מתבוננים על היצוא, התמונה פחות מעודדת: יצוא יהלומים מלוטשים צנח ב-87%, מה שמעיד על ירידה דרמטית בביקוש בשוק הבינלאומי. גם יצוא יהלומי הגלם רשם ירידה אך מתונה יותר, של 6%. דקלה גרשוני, סגנית המפקח על היהלומים במשרד הכלכלה והתעשייה: "תעשיית היהלומים העולמית טרם יצאה מהמשבר הנוכחי, על אף זאת אנו רואים עליה החודש ביבוא יהלומים מלוטשים לישראל, דבר שעשוי להצביע על התעוררות בענף".

תגובות לכתבה(0):

התחבר לאתר

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
חיפוש ני"ע חיפוש כתבות