בנק ישראל: יעד האינפלציה הנוכחי נשאר על כנו

לאחר בחינה מעמיקה, בנק ישראל החליט להותיר את יעד האינפלציה בשיעור שנתי של 1%-3%, כשהדו"ח המסכם מדגיש את תרומתו ליציבות המחירים לאורך שני עשורים
 | 
telegram

בנק ישראל פרסם היום דו"ח מקיף המסכם תהליך ארוך ומעמיק של בחינה מחודשת של יעד האינפלציה, שהוגדר לפני כ-20 שנה. לאחר ניתוחים מעמיקים והשוואה עם בנקים מרכזיים בעולם, הוחלט לשמר את יעד האינפלציה הנוכחי, המגדיר יציבות מחירים בטווח של 1–3 אחוזים בשנה.

נגיד בנק ישראל; קרדיט: ליאת מנדל
פרופסור אמיר ירון נגיד בנק ישראל; קרדיט: ליאת מנדל

שני עשורים של יציבות אינפלציונית

מאז שהיעד הנוכחי נכנס לתוקף בשנת 2003, הצליח בנק ישראל לשמור על יציבות מחירים משמעותית. האינפלציה השנתית הממוצעת לאורך התקופה עומדת על 1.5%, כאשר הציפיות לטווח הבינוני (3–5 שנים) ממוצעות קרוב ל-2%, מרכז יעד האינפלציה. בנוסף, הציפיות לטווח הארוך (10 שנים) נותרו מעוגנות בטווח היעד, דבר שמעיד על אמון הציבור והמגזר העסקי במדיניות הכלכלית של בנק ישראל. במסגרת הבחינה המחודשת, בנק ישראל שקל יתרונות וחסרונות בשינוי יעד האינפלציה. הניתוחים התמקדו בהשוואה בינלאומית, התייעצות עם בנקים מרכזיים מובילים, ושיח עם מומחים בארץ ובעולם. מהדו"ח עולה כי שמירה על היעד הנוכחי מייצרת תנאים כלכליים יציבים, תומכת בצמיחה כלכלית, ומשמרת את רמת האמון במערכת הפיננסית.


בנק ישראל כלל בדו"ח ארבעה ניירות מחקר שנכתבו על ידי חטיבת המחקר שלו. מסמכים אלו מתארים כיצד המדיניות הנוכחית השפיעה על הכלכלה הישראלית בהשוואה למדינות אחרות. בין היתר, נמצא כי יעד אינפלציה נמוך מדי עלול להגביל את יכולת המדיניות המוניטרית להגיב למשברים כלכליים, בעוד יעד גבוה מדי עלול לפגוע ביציבות הפיננסית ובכוח הקנייה של הציבור. הדו"ח מדגיש כי היצמדות ליעד האינפלציה הנוכחי תאפשר לבנק ישראל להתמודד ביעילות עם אתגרים כלכליים עולמיים ומקומיים. עם זאת, בנק ישראל ימשיך לעקוב אחרי ההתפתחויות הכלכליות בעולם, ובמידת הצורך יבחן את יעד האינפלציה מחדש כדי להבטיח מדיניות שמשרתת את המשק בצורה מיטבית.

כותרת ראשית

- כל הכותרות

החלטה זו ממצבת את בנק ישראל כחלק מקבוצה מצומצמת של בנקים מרכזיים השומרים על יציבות אינפלציונית ארוכת טווח, ומספקת למגזר העסקי ולמשקי הבית ביטחון כלכלי בסביבה משתנה.


נגיד בנק ישראל, פרופ' אמיר ירון: "במסגרת התכנית האסטרטגית של בנק ישראל, ובדומה לבנקים מרכזיים אחרים, הוחלט על בחינה מחדש של מסגרת המדיניות המוניטרית ובפרט של יעד האינפלציה. בנק ישראל ימשיך לנהל את המדיניות המוניטרית במטרה לשמור על יציבות המחירים, תוך תמיכה בצמיחה בת-קיימא של המשק ושמירה על היציבות הפיננסית. חתירה להשגה ולשמירה על יעד האינפלציה – 1 עד 3 אחוזים תמשיך להנחות את בנק ישראל בעיצוב המדיניות המוניטרית בשנים הבאות. אני מודה לחטיבת המחקר ולגורמי המקצוע השונים בבנק שביצעו עבודה חשובה ומקיפה זו."

תגובות לכתבה(0):

התחבר לאתר

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
חיפוש ני"ע חיפוש כתבות