
צילום: אלכסנדר כץ
הכנסת אישרה בקריאה טרומית: תקציב תאגיד השידור הציבורי יעבור לשליטת הממשלה
?הצעת החוק של ח"כ אביחי בוארון, שנועדה להעביר את תקציב התאגיד לאישור ממשלתי שנתי, מעוררת מחלוקת בין מצדדי הפיקוח התקציבי ובין מתנגדים החוששים מהשפעה פוליטית על השידור הציבורי.
שינוי במעמד התקציב של התאגיד
מליאת הכנסת אישרה בקריאה טרומית הצעת חוק שתעביר את תקציב תאגיד השידור הציבורי לשליטת הממשלה, כך שייאושר במסגרת תקציב המדינה מדי שנה ויהיה נתון לקיצוץ אפשרי. החוק, שיזם ח"כ אביחי בוארון, מבקש לשים קץ למה שהוא מכנה "מציאות מקולקלת", שבה תקציב התאגיד נפרד מהתקציב הכללי של המדינה ולא נתון לפיקוח. לדבריו, "לא יכול להיות שתקציב התאגיד יהווה בן חורג של התקציב הלאומי. אין כוונה להתערב בתכנים, אך יש צורך בפיקוח על הכספים".מצדדי החוק, בהם שר התקשורת שלמה קרעי, טוענים כי תקציב התאגיד מוגזם ביחס לתרומתו ובתנאי המשק הנוכחיים יש מקום לבחון את ההשקעות הציבוריות בתקשורת. קרעי הדגיש את הקצאת המשאבים לתאגיד שמסתכמת ב-800 מיליון שקל בשנה, וציין כי סכום כזה אינו מוצדק בעיניו: "איך אפשר שלא לבדוק את התקציב של התאגיד? האם נדרש כל כך הרבה כסף לשידור ציבורי?".
החשש לפגיעה בחופש העיתונות
מנגד, מתנגדי החוק טוענים כי הוא מהווה ניסיון להפעיל לחץ פוליטי ישיר על תאגיד השידור הציבורי ופגיעה בחופש העיתונות. ח"כ קארין אלהרר ממפלגת "יש עתיד" תקפה את קרעי והאשימה כי החוק נועד לסכל את פעילות התקשורת החופשית. "כל מה שקרעי רוצה זה להשתלט על התקשורת ולהוריד אותה על הברכיים," אמרה אלהרר. "מי שלא יעמוד באותו קו מחשבה - לא יזכה לתקציב. החוק הוא חלק מהתהליך הרחב של הפיכת התקשורת למכשיר בידי השלטון".
התאגיד מגיב: איום על העצמאות התקציבית
מבחינת תאגיד השידור עצמו, הדאגה המרכזית היא אובדן העצמאות והאיום שבמניעת תקציב מספק לפעילותו, מה שעשוי לגרום להפסדים כלכליים כבדים ולפגיעה במאות עובדים המועסקים בעבודה על תכני השידור. "משמעות הצעת החוק היא חיסול השידור הציבורי בישראל והשתלטות פוליטית על תוכניו," נמסר מהתאגיד. לדבריהם, "החוק אינו מבקש לסייע למשק בשעת מלחמה באמצעות קיצוצים, אלא לאיים על השידור הציבורי כך שישדר לפי רצונות הממשלה."היועצת המשפטית לממשלה, גלי בהרב-מיארה, ויועציה המשפטיים, הדגישו כי החוק יפגע קשות בחופש הביטוי ובחופש העיתונות. "הצעת החוק נותנת בידי הממשלה שליטה ישירה בכלי תקשורת מרכזי, ויוצרת תשתית להשפעה פוליטית ישירה על התכנים שישודרו," ציינו יועציה.
- הפרטת תאגיד השידור הציבורי: היועמ"שית מתנגדת, הממשלה מתקדמת
- היועמ"שית נגד חוק הפגיעה בתאגיד השידור: "שליטה פוליטית על התכנים"
- 4.יהווית 10/11/2024 09:36הגב לתגובה זומתעלמים מהסחטנות וההשתמטות החרדית משירות צבאי ולא מסקרים אותה.
- 3.קול 07/11/2024 19:29הגב לתגובה זולא רק שהעובדים ("הטאלנטים" בעיקר) מקבלים משכורת הזויה פי כמה מהסקטור הפרטי במדיה הם גם משתמשים בה להפצת פייקים ועמדות פוליטיות אישיות של השדרנים ומפיקים (רמז לא אוהדי טרמפ....) אז יאללה לסגור את התאגיד וגלי צהל ושאר השידור הציבורי שחיים כמו טפילים על חשבוננו
- 2.לאון 07/11/2024 00:36הגב לתגובה זוורובו ככולו משדר מסרים של המיעוט השמאלני קיצוני והערבי.
- 1.אלה שחוששים לחופש העיתונות פעלו לסגור את ערוץ 14 (ל"ת)מנכ"ל הייטק 06/11/2024 22:45הגב לתגובה זו
- הליברטריאן 09/11/2024 20:55הגב לתגובה זוכמעט והצליחו לסגור את עיתון הימין היחיד ואת ערוץ הטלויזיה היחיד
- כי 14 עסוקים בפייק והאדרת המנהיג צ.קוריאה סטייל (ל"ת)מה זהה חשוב 07/11/2024 00:09הגב לתגובה זו