"44% מהארגונים בישראל חוו עלייה בתקיפות סייבר מאז תחילת המלחמה"

מסקר של יוניקורן הסייבר פנטרה עולה כי כמעט מחצית מהארגונים הישראלים חוו עלייה בניסיונות תקיפת סייבר עליהם מאז תחילת המלחמה; עם זאת, החברות הישראליות חוו פחות פריצות בפועל: "מה שעשוי להעיד על הערכות ורמת מוגנות גבוהות יותר לפריצות סייבר בישראל לעומת שאר העולם"
 | 
telegram

בשנת 2024, חברות ישראליות השקיעו יותר באבטחת מידע מאשר חברות בעולם. כך עולה מדו"ח של יוניקורן הסייבר פנטרה, המפתחת פלטפורמת אימות אבטחת סייבר ובדיקות חדירות אוטומטיות. החברה ערכה את הסקר בקרב 500 חברות המעסיקות 1,000 עובדים ומעלה, בארץ ובעולם (צפון אמריקה, אירופה, מזרח אסיה וישראל).

על-פי הדו"ח, חברות ישראליות חוו פחות פריצות בהשוואה לחברות בעולם כולו, מה שעשוי להעיד על הערכות ורמת מוגנות גבוהות יותר לפריצות סייבר בישראל לעומת שאר העולם. 51% מהארגונים בעולם העידו כי התמודדו עם פריצות בפועל למערכות המידע הארגוניות, לעומת 32% מהארגונים בישראל. יחד עם זאת, 44% מהארגונים בישראל העידו כי מאז אירועי ה-7 באוקטובר הם התמודדו עם עליה בתדירות ניסיונות התקיפה על מערכות המידע שלהם.

לפי הסקר, כ-44% מהארגונים בישראל חוו עליה בניסיונות תקיפת סייבר עליהם מאז תחילת המלחמה, כאשר 8% דיווחו על עלייה משמעותית. 
קרדיט: פנטרה
קרדיט: פנטרה

כותרת ראשית

- כל הכותרות


עלייה זו בתקיפות עולה בקנה אחד עם הדו"ח של הרשות הלאומית להגנת הסייבר שמצא כי מאז תחילת המלחמה, מספר מתקפות הסייבר שישראל חוותה היה גבוה פי 2.5 מאשר בשנים קודמות. בעוד ש-44% ממנהלי אבטחת המידע דיווחו על עלייה בתדירות התקיפות מאז תחילת המלחמה, רק 2% מהמשיבים דיווחו על פריצה מאז 7 באוקטובר 2023.
 

הישראלים משקיעים יותר בהגנת סייבר וחווים פחות פריצות בפעול

למרות העלייה בניסיונות התקיפה, מהדוח עולה כי רק 32% מהארגונים הישראליים שנבדקו דיווחו כי חוו פריצה כתוצאה מתקיפות סייבר במהלך 24 החודשים האחרונים, נמוך מהממוצע העולמי שעומד על 51%. 94% ממנהלי אבטחת המידע שדיווחו על פריצה ציינו כי הייתה השפעה על סודיות, שלמות ו/או זמינות סביבות ה-IT שלהם, בעוד שרק 6% דיווחו כי לא הייתה השפעה משמעותית כתוצאה מהפריצה.
קרדיט: פנטרה
קרדיט: פנטרה

פער בולט בין ישראל לשאר העולם נרשם בגובה ההשקעה בהגנות סייבר. בעוד ארגונים בישראל מטמיעים בממוצע 65 פתרונות אבטחה, הממוצע העולמי עומד על 53 כלי סייבר.

עוד עולה מהמחקר, כי למרות המגמה המדוברת של קונסולידציה בענף הסייבר וצמצום מספר ספקי הפתרונות, 64% ממנהלי אבטחת המידע הישראלים דווקא עיבו את מערך הגנת הסייבר הארגוני בכלים נוספים במהלך 2024. המגמה עומדת בהלימה לתקציבים המוקצים להגנות הסייבר ולראייה מגמת הצמצום וההקפאה של תקציבי סייבר מתונה יותר בישראל מאשר בשאר העולם: 50% מהחברות בארץ לעומת 36% מהחברות בעולם העידו שב-2024, התקציבים שלהן גדלו משמעותית.
 

ההנהלה והדירקטוריונים יותר מעורבים בארץ


עם העליה במספר אירועי הסייבר בעולם על הנזקים הכספיים והפגיעה התדמיתית שהם גרמו, ועם ההשפעה של אירועים אלה על האחריות האישית של נושאי משרה בחברות, ניתן לראות גידול גם ברמת המעורבות של ההנהלה והדירקטוריונים ברמת המוכנות של הארגונים שלהם.

על-פי המחקר של פנטרה כ-50% ממנהלי אבטחת המידע בעולם מדווחים להנהלת ודירקטוריון החברה על מצב אבטחת המידע ומוכנותה להתמודד עם תקיפות סייבר באופן שוטף. בישראל רמת המעורבות של נושאי המשרה גבוהה אף יותר: כ-60% מהדירקטורים וחברי ההנהלה מתעניינים בנתונים על מוכנות החברות להתקפות סייבר.

ההנחיה החדשה של הרשות להגנת הפרטיות תחייב את הדירקטוריון לפקח על אבטחת המידע בארגוניהם, מה שעשוי לתמוך בהמשך מגמת העליה במעורבות דירקטוריונים בתחום סיכוני הסייבר בארגונים בשנים הקרובות.

פנטרה הוקמה ב-2015. ב-2017 גייסה החברה סבב A אותו הובילה בלאקסטון כמו גם את סבב B. סבב C היה בסוף 2021 בהיקף של יוניקורן. לפני מספר חודשים שוחחנו עם רן תמיר, מנהל מוצר בפנטרהעל העלייה בניסיונות התקיפה על ארגונים ישראלים ודרכים פוטנציאליות להגנה על הארגון שלכם.

תגובות לכתבה(0):

התחבר לאתר

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
חיפוש ני"ע חיפוש כתבות