מסלול הפיצויים למשרתי מילואים עצמאיים יוארך; מה צפוי בתכנית?

הארכת הפיצוי תעניק זכאות מוגדלת על ירידה במחזורים, עם אפשרות להגשת בקשות רטרואקטיבית באתר רשות המיסים
 | 
telegram

משרד האוצר, צה”ל ורשות המיסים מודיעים על הארכת מסלול מחזורים למשרתי המילואים העצמאיים שנקראו לשירות בצו 8, במסגרת מלחמת “חרבות ברזל”. ההארכה תאפשר את המשך מתן הפיצוי על ירידה במחזור כתוצאה משירות המילואים.

ע״פ מתווה ההארכה, כל יום מילואים בפועל יזכה בתקופת זכאות של יום וחצי נוספים מתום תקופת השירות.

לדוגמה, משרת מילואים שביצע 30 ימי מילואים, יהיה זכאי לפיצוי במסלול מחזורים עבור 75 ימים – 30 ימים בגין שירות בפועל ועוד 45 ימים נוספים בהתאם למתווה החדש, ועד לתקרה של שלשה חודשים מתום תקופת השירות.

כותרת ראשית

- כל הכותרות

פתיחת המסלול המעודכן צפויה בשבועות הקרובים, הבקשות יוגשו דרך אתר רשות המיסים ותינתן אפשרות להגיש בקשה לפיצוי גם רטרואקטיבית.

שר האוצר, בצלאל סמוטריץ’: משרתי המילואים הם חוד החנית של החברה הישראלית, וזו חובתנו להבטיח כי הם לא יישאו לבדם בנטל הכלכלי שנגרם להם עקב שירותם. הארכת מסלול המחזורים למשרתי המילואים העצמאיים היא צעד נוסף במחויבות שלנו להבטיח שמי שמגן על המדינה בחזית, יקבל גיבוי מלא גם בעורף. פעלתי לא מעט כדי לתת מענה מקיף וגדול למילואמניקים ומשפחותיהם ואנחנו משפרים את המתווה כל הזמן. מתווה המילואים הוא אבן הראשה של תקציבי המדינה. אני רואה במעטפת המילואים ומשפחותיהם חובה מוסרית וערכית ראשונה במעלה, ותקציב המדינה נבנה בידיעה שהם בראש סדר העדיפויות הלאומי".

שר הביטחון ישראל כ"ץ: "משרתי המילואים היקרים הם עמוד השדרה של הביטחון הלאומי שלנו, שמקריבים לא רק מזמנם אלא גם מפרנסתם. הארכת מסלול המחזורים למילואימניקים העצמאיים היא צעד הכרחי שמבטא את ההכרה שלנו בתרומתם האדירה לביטחון המדינה ומבטיח שיקבלו את הגיבוי הראוי להם. נפעל ביחד כדי להבטיח שמי שנקרא להגן על המדינה יזכה לתמיכה כלכלית מלאה. נמשיך לעשות כל שביכולתנו כדי להקל על משרתי המילואים ומשפחותיהם - זאת מחויבותינו המוסרית".

חיילי המילואים בישראל מקבלים שכר בהתאם להכנסתם האזרחית, אך מודל זה יוצר פערים משמעותיים בין משרתי המילואים בחזית לעומת אלה שבעורף. בעוד חיילי מילואים בעורף יכולים להמשיך בעבודתם או להרוויח יותר משכרם הרגיל, משרתי החזית, שמסכנים את חייהם ונעדרים מביתם למשך שבועות ארוכים, אינם מקבלים פיצוי ראוי נוסף. מצב זה מעורר ביקורת על חלוקת התקציבים וההטבות, במיוחד כשעסקים פרטיים של חיילים רבים נפגעים קשות במהלך שירות ממושך.

-סיוע למשפחות: מענקים שנתיים למשקי בית בסך 1,250 ש"ח, מימון בייביסיטר עד 3,500 ש"ח בחודש, וסיוע ייעודי להורים לילדים עם צרכים מיוחדים.

-תמיכה רגשית וחינוכית: שוברי טיפול נפשי בסך 1,500 ש"ח, מימון מלא לשכר לימוד לסטודנטים ששירתו מעל 60 יום, והנחה של 30% למשרתים אחרים.

-חופשות ומשק בית: מימון חופשה משפחתית בשווי 4,500 ש"ח וסבסוד תיקונים ביתיים כגון שירותי מנעולן, שרברב ושירותים דומים.

בנוסף, המדינה מפעילה תוכנית ייעודית בשם "ממדים לתעסוקה", המספקת מעטפת שירותים מותאמת אישית לשילוב המילואימניקים בשוק העבודה לאחר השירות. התוכנית כוללת הכוונה מקצועית, מפגשי ייעוץ עם יועצי קריירה, סדנאות לחיזוק מיומנויות כמו הכנה לראיונות עבודה ושימוש בלינקדאין, מימון כמעט מלא לקורסים מקצועיים והכשרות להסבה מקצועית. כמו כן, נשים בני ובנות זוג של מילואימניקים זכאים לתשלום עבור ימי היעדרות מהעבודה.

היקף התמיכה חסר התקדים נועד להתמודד עם הפגיעות הכלכליות שנגרמו למילואימניקים ומשפחותיהם, ולסייע להם לחזור לשגרה במהירות האפשרית. עם זאת, יש הטוענים שהמענקים וההטבות אינם מספקים פתרון כלכלי ישיר ומיידי למי שספגו את הנזקים הכבדים ביותר, כמו משרתי החזית או עצמאים שנפגעו משמעותית בעסקיהם.

תגובות לכתבה(0):

התחבר לאתר

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
חיפוש ני"ע חיפוש כתבות