התמ"ג של בריטניה ירד ב-0.1% – הלירה שטרלינג נחלשת

הצמיחה בבריטניה תהיה השנה בין 1% ל-1.25%, בשנה הבאה - 1.5%
 | 
telegram

התמ"ג של בריטניה רשם ירידה מפתיעה של 0.1% בחודש אוקטובר, זאת בניגוד לתחזיות שצפו עלייה של 0.1%. הנתון המתסכל מצטרף לשרשרת אתגרים כלכליים המכבידים על המדינה, שקשורות להשפעות ממושכות של מגפת הקורונה והשלכות הברקזיט. בעקבות הפרסום, הלירה שטרלינג נחלשה ב-0.3% מול הדולר ונסחרת כעת בשער של 1.26 דולר ללירה.

תגובות ותחזיות

שרת האוצר, רייצ'ל ריבס, התייחסה לנתונים באכזבה, אך הביעה אופטימיות באשר להשפעת המדיניות הכלכלית שהוצגה. "הצעדים שאנו נוקטים היום יובילו לצמיחה יציבה וחזקה יותר בטווח הארוך," אמרה.

במקביל, הבנק המרכזי באנגליה פרסם עדכון לתחזית הצמיחה השנתית, שהופחתה מ-1.25% ל-1%. לשנת 2025, הבנק צופה צמיחה של 1.5%. התחזיות הללו משקפות את האתגר של שיקום כלכלת בריטניה לאחר שנים של חוסר ודאות.

 הכלכלנים מציינים מספר גורמים עיקריים לנתון התמ"ג החלש: ראשית, צריכה פרטית נמוכה: עליית יוקר המחיה והאינפלציה הגבוהה פגעו ביכולתם של משקי הבית להוציא כספים.

כותרת ראשית

- כל הכותרות

מעבר לכך, הם מציינים את השפעות הברקזיט. מגבלות הסחר והרגולציה ממשיכות להכביד על הייצוא הבריטי ועל השקעות זרות. כמו כן, הם מזכירים שאנחנו בהאטה גלובלית. היחלשות בצמיחה במדינות אחרות משפיעה על הביקושים לסחורות ושירותים מבריטניה.

שוק המט"ח ומבט קדימה

התגובה המיידית לנתוני התמ"ג הייתה ירידה בערך הלירה שטרלינג. הירידה בלירה עשויה לספק יתרון קל ליצואנים הבריטים, אך עלולה להכביד על יבוא הסחורות ועל מחירי האנרגיה, במיוחד עם המשך התלות בגז ובנפט מיובאים.

עם זאת, ישנם סימנים מעודדים בטווח הארוך. תמריצים ממשלתיים חדשים בתחום האנרגיה הירוקה, לצד השקעות מתוכננות בתשתיות, עשויים לתרום ליציבות. שרת האוצר ריבס ציינה כי הממשלה פועלת לחיזוק סקטורים מבטיחים ולהפחתת רגולציה על עסקים קטנים.

כלכלת בריטניה אינה יחידה בהתמודדות עם קשיים. מדינות רבות באירופה, כולל גרמניה ואיטליה, נאבקות בצמיחה איטית, אך בריטניה מתמודדת גם עם אתגרי הברקזיט. בעוד כלכלת גוש האירו רושמת צמיחה מתונה, בריטניה מתקשה לשמור על יציבות ברקע אינפלציה שממשיכה להעיב על הפעילות הכלכלית.
 

שאלות ותשובות בנושא כלכלת בריטניה


מדוע התמ"ג ירד למרות הציפיות לעלייה?
הירידה נובעת משילוב של צריכה פרטית נמוכה, האטה גלובלית וקשיים מבניים בכלכלה הבריטית, כולל השפעות הברקזיט.

מה המשמעות של ירידת הלירה שטרלינג?
ירידת הלירה תומכת ביצואנים, אך מייקרת את היבוא ועלולה להגביר לחצים אינפלציוניים.
האם יש צפי לשיפור בטווח הארוך?
כן, הממשלה ובנק אנגליה צופים צמיחה מתונה בשנים הקרובות, בתנאי שתוכניות ההשקעה והתמריצים הכלכליים יישאו פרי.

איך משווים את מצבה של בריטניה למדינות אחרות?
בריטניה חווה קשיים ייחודיים בשל הברקזיט, אך ההתמודדות עם אינפלציה ואתגרי צמיחה קיימת גם במדינות אחרות באירופה.
מהן התחזיות לשנים הבאות?
תחזית בנק אנגליה לשנת 2025 עומדת על צמיחה של 1.5%, אך הנתונים תלויים בהשגת יציבות גלובלית ושיפור בתנאים המקומיים

תגובות לכתבה(0):

התחבר לאתר

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
חיפוש ני"ע חיפוש כתבות