לקראת השבעת טראמפ: סין מאותתת נכונות לשיקום היחסים עם ארה"ב
על רקע המתחים הגוברים בין ארה"ב וסין, שתי הכלכלות הגדולות בעולם, נשיא סין, שי ג'ינפינג, שיגר השבוע מסר ברור המביע נכונות לעבוד עם הממשל החדש של דונלד טראמפ כדי לנסות ולפתור סכסוכי סחר. במכתב למועצת העסקים של ארה"ב-סין, נשיא סין הדגיש את הצורך בדיאלוג ושיתוף פעולה במקום עימות, תוך שהוא מביע התחייבות להמשך פתיחת השוק הסיני לחברות זרות, כולל חברות אמריקניות.
נאומו השבוע בפני ראשי ארגונים כלכליים בינלאומיים חיזק את המסר, כאשר הדגיש כי "אין מנצחים במלחמות מכסים, סחר או טכנולוגיה". לדבריו, על הצדדים לשמור על דיאלוג ולנהל את חילוקי הדעות.
המהלכים של סין לשיקום היחסים נתפסים על ידי פרשנים כסימן לתחושת חרדה מצד בייג'ינג, שמודעת לאיומים הפוטנציאליים של המדיניות שהבטיח טראמפ.
בין הסלמה לשיחות
מדיניות הסחר של טראמפ מציבה איום משמעותי בפני סין, שעדיין מנסה לשקם את כלכלתה המדשדשת. טראמפ הבטיח להטיל מכסים נוספים בשיעור של 10% על יבוא סיני ואף איים במהלך הקמפיין על מכסים גבוהים בהרבה. במקביל, ממשל ביידן הותיר אחריו מגבלות מחמירות על ייצוא שבבים וטכנולוגיות מתקדמות לסין, מה שהוביל לתגובה סינית בדמות הגבלות על ייצוא חומרים נדירים המשמשים בייצור שבבים.המסר של בייג'ינג ברור: למרות נכונותה לשיתוף פעולה, סין לא תירתע מלחצים אמריקניים. רגולטורים סיניים פתחו לאחרונה בחקירת הגבלים עסקיים נגד ענקית השבבים האמריקנית אנבידיה, בעוד שהחברה כבר מתמודדת עם איסור ייצוא של שבבים מתקדמים לסין.
למרות המתחים, ההערכות הן ששני הצדדים יעדיפו לפתור את חילוקי הדעות באמצעות שיחות ולא באמצעים דרסטיים כמו הטלת מכסים כבדים. אמנם ייתכנו צעדים מתואמים בהטלת מכסים, אך הם צפויים להיות מוגבלים כדי להימנע מזעזועים משמעותיים לשוק.
מאמצים לחדש את שיתוף הפעולה
על רקע המתיחות, הוזמן נשיא סין, שי ג'ינפינג להשתתף בהשבעת טראמפ, מהלך שאינו נפוץ ביחסי שתי המדינות. לדברי פרשנים, הזמנה זו נועדה להראות נכונות מצד סין לשמור על קשרים חיוביים, מבלי לשדר ויתור על עמדותיה המרכזיות.
בייג'ינג הצהירה כי היא מעוניינת להמשיך לתקשר עם הממשל החדש, אך לא צפויה להציע ויתורים משמעותיים שיתאימו לדרישות טראמפ, כמו פיקוח הדוק יותר על סחר בפנטניל. סין עשויה להשתמש במסרים הנוכחיים להראות לעולם שהיא פעלה לקראת שיתוף פעולה, במקרה שוושינגטון תבחר להחריף את העימותים.
למרות האיתותים החיוביים מצד סין, הדרך לשיקום היחסים בין שתי המדינות רצופה אתגרים. בעוד שסין מדגישה את נכונותה לדיאלוג, החששות מעימות כלכלי, במיוחד לאור מדיניות הסחר המוצהרת של טראמפ, מעמידים את היחסים בנקודת מבחן חדשה.
תודה.
לתגובה חדשה
חזור לתגובה
-
1.ציר הרשעפוטין 13/12/2024 17:36הגב לתגובה זו2 0סין היא נעמצת רעל מסוכנת. אי אפשר להאמין לשום מחווה שלה. מטרת העל שלה היא להפיל את המערב כלכלית פוליטית וצבאית.סגור
-
שני הצירים נוגסים במה שנדרשסווינגר 13/12/2024 19:40הגב לתגובה זו0 0כולם אינטרסנטים. הסינים יודעים, שכדאי להיות פחות אגרסיביים ל-4 שנים עד שטראמפ יתחלף.להם אין מגבלת זמן, למערב יש.סגור