רואי חשבון ללקוחות - "לחלק דיבידנדים עוד השנה - ב-2025 יעלה מס היסף ב-2%"

מה זה מס היסף, למה מכנים אותו מס לעשירים? תכנוני מס במס היסף, איך הוא קשור למס על רווחים כלואים, ומה מציעים לכם רואי החשבון לעשות לקראת סוף השנה?
 | 
telegram
(4)

רואי החשבון מעדכנים בימים האחרונים את הלקוחות בפעולות שעליהם לעשות עד סוף השנה כדי לחסוך במסים באופן לגיטימי. יש את הפעולות הרגילות והידועות - הקדמת הוצאות אם יש יתרת רווח, בחינת מימושים של ניירות ערך שעליהם יש הפסדים, ניצול הטבות המס בהפרשות להשתלמות ולחסכונות לטווח ארוך ועוד. אבל הפעם נוספה סוגיה חשובה על רקע העדכונים במס הצפויים בשנה הבאה.
 

תכנון המס לעשירים

<

לקוחות של משרדי רואי חשבון מקבלים הודעה בסגנון הבא: "שלום חברים, העברנו בחודש האחרון עדכונים על פעולות שכדאי לבחון לקראת סוף השנה כדי להפחית את המסים. אנחנו מעדכנים כי במסגרת חוק ההסדרים יועלה שיעור מס היסף על ב-2% מ-3% ל-5% וזאת על הכנסות מעל 721 אלף שקל. לכן, מומלץ לבחון חלוקת דיבידנדים בשנת 2024". 

זה לא נוסח גנרי, כל משרד והעדכונים שלו, וזו הודעה חלקית. אבל המשמעות שלה היא ברורה - רואי החשבון, ובצדק מבחינתם, פונים ללקוחות לבחון אם כדאי להם לחלק דיבידנדים השנה ולשלם פחות מס יסף כי החל מהשנה הבאה המס יעלה ב-2%. 

כותרת ראשית

- כל הכותרות

מס יסף מכונה גם "מס לעשירים". המס הזה יעלה ל-5% כשבמקביל ההכנסה החייבת לצורך חישוב מס היסף תכלול גם רווח ממכירת דירה אם מדובר על דירה שאינה יחידה ושוויה מעל 5 מיליון שקל. בהתחלה דובר על כל מכירת דירה, כעת הוסכם על דירות מעל סכום מסוים בלבד. 

 

רציונל להאיץ חלוקות דיבידנדים ולממש מניות ונכסים - האם גביית המס בדצמבר תעלה?

<

כאשר מחלקים דיבידנים ואותו נישום מקבל הכנסה מדיבידנד השנה במקום שנה הבאה, או שהוא ממש מניות ברווח השנה במקום בשנה הבאה, או ממש אופציות שניתנו לו בעבודה  השנה. זו הקדמת הכנסה וזה בהחלט אפשרי ולגיטימי בתכנון מסים.

להרחבה: מה זה מס יסף, האם הוא יחול גם על מעמד הביניים?; רווחים בבורסה ורווחים ממניות ואופציות שניתנו לעובדים בהייטק ודיבידנדים נחשבים להכנסה לצורך חישוב המס - כל מה שצריך לדעת על "מס לעשירים"
 

<

יש לאפשרות של חלוקות דיבידנד ומימושים רבים שתי משמעותיות - בהיבט המאקרו, יכול להיות שבשבועיים הקרובים עד לסוף השנה יהיו פעולות רבות של חלוקות דיבידנדים ומימושים של מניות ונכסים כדי  לדווח השנה על הכנסה גבוהה ובהתאם לשלם השנה מס ולא שנה הבאה, כלומר - יהיה גידול בתשלומי המסים ב-2024.

ברמת המיקרו - זה אומר שהמחוקק יכול לנבוח כמה שהוא רוצה, להטיל מסים, בסוף ייצאו הפרצות להקטין את המסים. זה בולט מאוד במס על הרווחים הכלואים שהתחיל בקול תרועה רמה במטרה למסות את אלו שמתחמקים ממיסוי בזכות מבנים משפטיים, דבר היוצר עיוות בהגדרה בין שכירים "רגילים" שמשלמים מס של עד 50%, לעומת רואי חשבון, עורכי דין, רופאים, יועצים ועוד שעובדים תחת חברה או שותפות ומשלמים מס מופחת.
 

המס על רווחים כלואים - יהיו כאלו שיעדיפו לדחות את חלוקת הדיבידנדים לשנה הבאה

<

ההתחלה של האוצר היתה באמת מרשימה, אבל זה עומד להיסגר בקול ענות חלשה. האוצר נכנע לתכתיבים של המגזר העסקי, רואי החשבון ועורכי הדין. האוצר יאפשר כמה מסלולים כשאחד מהם הוא אפשרות לחלק שיעור קטן 6%-7% מהרווחים הראויים לחלוקה מדי שנה ולקבל פטור מהמס. אחרת, יהיה מס של 2%, על יתרת הרווחים הראויים לחלוקה.

מעבר לכך, יש הקלות ב"מסלול המקורי" - המס יהיה רק על רווחיות שהיא מעל ל-25%, ורק מעל 500 אלף שקל ובנטרול נכסים שמשמשים את העסק. האם מישהו יילך לאחור ויבחן מתי החברה יתה ברווחיות של מעל 25% או לא, איך בוחנים נכסים של עסק או נכסים שלא של העסק, יהיו בחוק הזה המון פרצות מס. זאת תהיה מסננת ענקית, כשהגבייה בסוף תהיה לא קטנה, אבל לא כמו שחושבים באוצר.

עם זאת, המס על הרווחים הכלואים בעצם יביא במקרים מסוימים את הנישומים שחשבו לחלק השנה דיבידנדים לחכות ל-2025 וכך להימנע ממס ב-2025. זה סותר את הכדאיות בחלוקת דיבידנד כבר ב-2024 להימנע ממס יסף. ולכן רואי החשבון אומרים במילים אחרות - "בואו לבדיקה".

תגובות לכתבה(4):

התחבר לאתר

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
  • 4.
    מי משלם מסים?
    סימה 17/12/2024 16:19
    הגב לתגובה זו
    10 2
    הכל הולך לחרדים ולמתנחלים הארורים
    סגור
  • 3.
    "המחוקק יכול לנבוח כמה שהוא רוצה, להטיל מסים"
    התבטאות מכוערת 17/12/2024 14:15
    הגב לתגובה זו
    1 3
    המיסים הולכים לחיזוק צה"ל
    סגור
  • 2.
    אבל הרף של 5% הוא רק על רווח הון ולא משכורת
    שאלה לרו"ח 17/12/2024 09:20
    הגב לתגובה זו
    2 4
    לפי הדוגמא שנתתם מי קבע שהסכום שמעל 721 אלף זה רווח הון. אני קודם שם את רווח ההון שלא עובר את הסכום של 721 אלף ואחכ מוסיף את המשכורת לכן הסכום שעובר את 721 אלף ישלם מס יסף של 3%. לא ככה?
    סגור
  • 1.
    הזוי
    ZZ 17/12/2024 09:12
    הגב לתגובה זו
    2 0
    שאתם לא מבחינים בין חברות ארנק קלסי להרבה חברות השקעה ופעילות עם הון במקביל ליגיעת כפיים שהחוק שורף אותם...
    סגור
חיפוש ני"ע חיפוש כתבות