רפורמת "מה שטוב לאירופה טוב לישראל" יוצאת לדרך
לקראת כניסתה של רפורמת היבוא – ״מה שטוב לאירופה טוב לישראל״ בשבוע הבא: ועדת הכלכלה של הכנסת אישרה את הרשימה המלאה של 42 האסדרות האירופאיות שכוללות את כל התקנים הרשמיים הישראלים והמוצרים אליהם הם מתייחסים.
רפורמת "מה שטוב לאירופה טוב לישראל" נועדה להפחית את יוקר המחיה על ידי התאמת התקינה הישראלית לסטנדרטים האירופיים. הרפורמה תאפשר ליבואנים להסתמך על תקנים מוכרים באירופה, במקום לעמוד בדרישות ייחודיות לישראל, ובכך צפויה להוזיל עלויות ולהגדיל את היצע המוצרים בשוק המקומי.
הרפורמה מתמקדת בביטול דרישות כפולות, כמו בדיקות יקרות ועיכובים רגולטוריים, כדי להקל על היבוא ולפתוח את השוק לתחרות. המהלך צפוי להקל גם על עסקים מקומיים, שייהנו מגישה זולה ומהירה יותר למוצרים ולחומרי גלם, ולספק לצרכן הישראלי מגוון רחב יותר של מוצרים במחירים נגישים.
שר הכלכלה והתעשייה, ניר ברקת: "ועדת הכלכלה אישרה היום את רשימת האסדרות המלאה ,כולל כל התוספות והשינויים המתבקשים לאור המיפוי שביצענו. בעוד כשבוע אנו מוציאים לפועל רפורמה שמשנה סדרי עולם בתהליך הייבוא, ומביאה בשורה אמיתית לצרכנים ולעסקים בישראל. מה שטוב באירופה יהיה טוב גם לנו – יותר מגוון, יותר בטיחות, יותר יבואנים, וכמובן הפחתת יוקר המחיה. השוק הישראלי הופך לתחרותי, חדשני ונגיש יותר לכל אזרח. זהו צעד נוסף בהפיכת הכלכלה הישראלית לכלכלה פתוחה ומתקדמת".
- משרד הכלכלה ומנהלת תקומה אישרו מענקים ב-112 מיליון שקל
- בעקבות גרירת הרגלים הממשלתית: בוטלה הקפאת המיזוגים בענף המזון
כזכור, בסיומה של עבודת מיפוי מקצועית יסודית ומקיפה, והפעלתו של מרכז ידע ייעודי וייחודי, אותרו 42 אסדרות אירופיות רלוונטיות, שיאומצו במסגרת הרפורמה. הרשימה המלאה הוגשה היום לאישור ועדת הכלכלה, לצורך אישורה, לקראת כניסתה לתוקף ב- 1.1.25.
אסדרות אלו מכסות את כל 444 התקנים הישראליים הרלוונטיים לרפורמה ביבוא. בין האסדרות האירופיות המאומצות שנוספו כעת וייכנסו לתוקף באופן מדורג, ניתן למנות את האסדרות הנוגעות לציוד הרפואי, מכשור וחומרי חבישה, מוצרי טקסטיל, חיתולים, ציוד לגילוי ולכיבוי אש, דלקים, התקני בטיחות לרכב (לתינוק), תנורי הסקה המופעלים בפחם, צנרת למים ולביוב ועוד. מדובר בעשרות אלפי מוצרים, שניתן יהיה לייבא, ליצר ולשווק בהתאם להוראות האסדרה האירופית, מה שיגדיל את מגוון המוצרים ויפחית את יוקר המחיה.
תוספת זו מהווה אבן דרך חשובה ביותר לרפורמה "מה שטוב באירופה" ונוספת לרשימה ארוכה של מצרכים שכבר נכנסו לרפורמה כגון:
- ישראל בדרך להתאוששות: כלכלני בנק אוף אמריקה אופטימיים
- שחקן פוקר חשוד בהעלמת הכנסות של 1.5 מיליון שקל; השתמש במטבעות קריפטו
- תוכן שיווקי כמה מצבים בהם עו"ד ירושות וצוואות הוא הכתובת עבורכם
✔ מגוון מוצרי חשמל למשק הבית כגון –מקררים, מכונות כביסה, מדיחי כלים, תנורי בישול, מיקרוגל, מגהצים, מייבש לשיער, מחליק לשיער, מכשירי צלייה, מנורות, נורות LED ועוד
✔ מגוון מוצרי אלקטרוניקה - ציוד שמע/חוזי, ציוד טכנולוגיות מידע וציוד תקשורת
✔ מוצרים המשווקים במכלי לחץ מסוג אירוסול כגון – מטהרי אוויר ותרסיסי ניקוי.
✔ מוצרים הבאים במגע עם מזון, הן כלים קרמיים להגשה, והן מוצרי פלסטיק שונים
✔ מוצרי פנאי צרכניים – קסדות מגן לרוכבי אופניים, משקפי שמש, אופני הרים/עיר
✔ מגוון מוצרים לילדים מעל גיל 3– צעצועים, לולים ומיטות, עריסות, מזרנים, עגלות ילדים, כיסאות אוכל.
✔ דירקטיבות שונות שעוסקת ברישום והערכה של כימיקלים, סיווג תיוג ואריזה של חומ"ס, וציוד להגנה אישית.
✔ מגוון מוצרי תאורה.
הוועדה קבעה כי האסדרה הנוגעת למוצרים שבאים במגע ישיר עם תינוקות וילדים, כגון: מוצצים, פטמות, כלי אוכל להזנה ומחזיקי מוצצים תיכנס לתוקף ב- 1.5.25 (במקום ב-1.2.25). כמו כן, נקבע כי קבוצת המוצרים הנוגעת לשטיחים ומזרנים תעבור לדיון בוועדת חריגים, על פי בקשת משרד הכלכלה, בשל סוגיית אופן הסימון של הימצאות מעכבי בערה במוצרים אלה. במקרה זה, המשרד מתעקש למרות לחץ מגורמים שונים, שמוצרים אלה יסומנו בצורה ברורה ויתנו אינדיקציה ברורה לצרכן - האם יש בהם מעכבי בערה או לא.
במקביל לכניסת הרפורמה לתוקף, מבוצע במקביל הליך מיפוי שנערך מול כל משרדי הממשלה לבחינת פערים בין החקיקות של המשרדים השונים ובין הוראות האסדרה האירופית, בכל הנוגע למצרכים שחל עליהם תקן רשמי ובמקביל לרפורמה דומה בתחומי המזון, התמרוקים והתקשורת.