רגע לפני העלאת המיסים: האוצר נהנה מהכנסות מסים של מיליארדים
בעוד האוצר נהנה מזינוק בהכנסות ממסים בשל הקדמת עסקאות לסוף 2024, המשפחה הישראלית צפויה לספוג פגיעה של עד 1,000 שקל בחודש מהתייקרויות והעלאות מסים
הכלכלה הישראלית נכנסת לשנת 2025 עם שורת שינויים משמעותיים שצפויים להשפיע על כיסם של מיליוני אזרחים. כולנו הולכים ללשלם הרבה בשנה הבאה: על פי חישוב שעשינו וקיבל לאחר מכן גושפנקא ממשרד האוצר, משפחה ממוצעת תשלם 10 אלף שקל בשנה על הגזרות.
הגזרות האלו מביאות למהלכים של השבועות האחרונים שמטרתם הקלה במסים, עוד לפני ששנת 2025 נכנסת וזה מגדיל את ההכנסות של המדינה ממסים בחודש דצמבר. מדובר במספרים מאוד גדולים שעשויים להשפיע מאוד לטובה על הגירעון בדצמבר.
העלאת מע"מ , העלאת מס קנייה והעלת מס יסף - יעזרו לתקציב 2024
העלאת המע"מ ל-18% מ-1 בינואר הובילה צרכנים ועסקים רבים להקדים רכישות ועסקאות לדצמבר, מה שצפוי לתרום תוספת משמעותית לקופת המדינה.גם ברכישת דירה ורכבים יש מע"מ ואנשים מעדיפים להקדים את הקניות כדי לא לשלם את התוספת הזו.
במקביל, ההודעה על התייקרות מס הקנייה על רכבים, במיוחד על רכבים חשמליים שיעלו מ-35% ל-45%, הובילה לגל רכישות בענף הרכב בשבועות האחרונים. יבואני הרכב מדווחים על עלייה חדה בביקושים מצד לקוחות המבקשים להשלים את העסקאות לפני כניסת המיסוי החדש לתוקף.
אולם הזינוק המשמעותי ביותר צפוי להגיע מבעלי ההון, שממהרים למשוך דיבידנדים בהיקפים גדולים לפני העלאת מס היסף ב-2% בשנה הבאה (מ-3% ל-5%). על פי ההערכות, שלושת הגורמים האלו יחד צפויים להניב תוספת הכנסות של כ-5 מיליארד שקל מעל התחזיות המקוריות, מה שעשוי לסייע בהקטנת הגירעון הצפוי ב-2024.
נזכיר כי בעוד שמס היסףיעלה ב-2%, ומגביר את המוטיבציה לחלק דיבידנדים עוד השנה במס נמוך יותר, באוצר מתדיינים עדיין מול רואי החשבון ועורכי הדין בנוגע למס על רווחים כלואים ועל פניו תשלום של 5%-6% מהרווחים הראויים לחלוקה בשנה אחת יפטור ממס על רווחים כלואים. כלומר, כדאי לכאורה לדחות את התשלום ל-2025 כדי לקבל פטור מהמס של 2% על הרווחים הכלואים.
בימים הקרובים התקנות בנוגע למס על הרווחים הכלואים יסגרו ותהיה תמונה ברורה של המיסוי, אבל בינתיים יש יותר שאלות מתשובות כאשר מה שברור שרואי החשבון ועורכי הדין הצליחו מאוד לרכך את המכה הקשה של המס. בסופו של דבר המס הזה לא יהיה מאוד מהותי, וההכנסות למדינה יגיעו דרך הקלות בפירוק חברות ארנק.
- ביקורת פתע: בכירי משרד השיכון הגיעו למוקדי השירות
- ארץ נהדרת שומרת על הפסגה בפריים טיים, הישרדות אחריה
- תוכן שיווקי כמה מצבים בהם עו"ד ירושות וצוואות הוא הכתובת עבורכם
מה צפוי לנו?
ניתוח מעמיק של הצעדים הכלכליים החדשים מגלה כי משפחה ממוצעת צפויה לראות בשנה הבאה ירידה של עד 12,000 שקלים בהכנסה השנתית שלה.בעוד המשק הישראלי מתמודד עם אתגרי המלחמה, האוצר מיישם מדיניות פיסקלית מרסנת שמטרתה לגייס מקורות מימון נוספים. הצעדים כוללים העלאות מיסים ישירות ועקיפות, לצד קיצוץ בהטבות סוציאליות. אחד השינויים המשמעותיים ביותר הוא העלאת המע"מ לשיעור של 18%. צעד זה לבדו צפוי להגדיל את הוצאות משק הבית בכ-2,400 שקלים בשנה, כאשר ההשפעה תהיה משמעותית במיוחד ברכישות גדולות כמו דירות ורכבים.
בתחום שוק העבודה, ההחלטה להקפיא את מדרגות מס ההכנסה תוביל לכך שעובדים ישלמו מס גבוה יותר על הכנסתם. משפחה ממוצעת צפויה לאבד כ-1,000 שקלים בשנה רק מצעד זה. המגזר הציבורי יספוג פגיעה כפולה. לא רק שהעובדים יחוו דחייה בתוספות השכר המובטחות, אלא שההפסד המצטבר לכל עובד מוערך בכ-2,230 שקלים עד להחזר המלא בסוף 2026.
שוק הדיור צפוי להיות מושפע משמעותית מההחלטה להשאיר את מס הרכישה למשקיעים על 8% במקום להורידו ל-5%. מהלך זה עלול להוביל לירידה בהיצע הדירות להשכרה ולעלייה במחירי השכירות. משק האנרגיה לא נותר מאחור, עם התייקרות צפויה של 3% בתעריפי החשמל. משפחה שמשלמת כ-500 שקלים בחודש על חשמל תראה עלייה של כ-180 שקלים בחשבון השנתי.
גם בתחום המים צפויה התייקרות של 2%, שתוביל לתוספת הוצאה של כ-50 שקלים בשנה למשק בית ממוצע. אם כל זה לא הספיק, ההורים בישראל יושפעו מהקפאת קצבאות הילדים. משפחה עם שלושה ילדים תפסיד כ-252 שקלים בשנה, סכום שאמנם נראה קטן יחסית אך מצטרף לשאר הפגיעות בהכנסה.
בנוסף, הרשויות המקומיות קיבלו אישור להעלות את הארנונה בשיעור של עד 5.29%. משפחה המשלמת כיום 6,000 שקלים בשנה תצטרך להוסיף כ-300 שקלים לתשלום השנתי. מחירי המזון והמוצרים הבסיסיים צפויים לעלות בין 3% ל-15%, כאשר חברות רבות כבר הודיעו על התייקרויות צפויות. משפחה ממוצעת עשויה לראות עלייה של 100-300 שקלים בהוצאות החודשיות על מוצרים אלו.
בגזרת הרכבים, המס על רכבים חשמליים יעלה מ-35% ל-45%. התייקרות זו צפויה להשפיע על מחירי הרכבים החשמליים בעשרות אלפי שקלים.
הנתון המדאיג ביותר הוא שכבר כיום כשני מיליון ישראלים חיים מתחת לקו העוני, והצעדים החדשים עלולים להגדיל מספר זה משמעותית בשנה הקרובה. אם עד היום היה יקר מדי לחיות בישראל, השנה הבאה צפויה להוכיח לנו שתמיד אפשר יותר יקר.
- 6.אפק 25/12/2024 10:54הגב לתגובה זוביוקר המחייה והעם הטיפש יאמין כרגיל. לא משנה שכל בחירות הבטיח לעם שיוריד את יוקר המחייה, בפועל כל ה 18 שנה שביבי ראש הממשלה יוקר המחייה עלה עקבית והיום אנחנו המדינה הכי יקרה בעולם. הנתונים הם מהלשכה הסטטיסטית הממשלתית ולא המצאה של ימין או שמאל. אלו העובדות.
- 5.סבטלנה 25/12/2024 10:41הגב לתגובה זוהכל הולך לממן את החרדים הפרזיטים וההתנחלויות
- 4.100שקלים גג בחודש........ (ל"ת)רמת אמינות בנט...... 25/12/2024 08:53הגב לתגובה זו
- 3.משה 25/12/2024 08:52הגב לתגובה זועבדו עלינו בעיניים!
- 2.תודה לגראנדמייר 25/12/2024 08:40הגב לתגובה זותמשיך לפנק את המשתמטים
- 1.אברהם 25/12/2024 08:25הגב לתגובה זולהקפיא הכנסות ולייקר הוצאות יגרום למצב בלתי אפשרי שממנו הבנקים יתעשרו עוד עם מתן הלוואות נוספות ברבית גבוהה. כל זה כדי שנמשיך לחיות במצב כלכלי בלתי אפשרי שהמדינה מאפשרת לו לקרות