האקרים סיניים תקפו רשתות טלקום אמריקאיות: מה קרה ואיך הגיבו החברות?
החברות AT&T AT&T INC ו-וריזון VERIZON , שתי חברות הטלקום הגדולות בארה"ב, חשפו כי היו מטרות להתקפות סייבר מצד קבוצת האקרים בשם "Salt Typhoon", המזוהה עם ממשלת סין. על פי החברות, למרות שזוהו מקרים שבהם נגנב מידע, הן הצליחו להתמודד עם ההתקפות ולהבטיח את המערכות שלהן. עם זאת, עדיין יש שאלות רבות לגבי היקף הנזק והצעדים שיינקטו כדי למנוע התקפות נוספות.
ההתקפות שביצעה קבוצת ההאקרים "Salt Typhoon" היו ממומנות ומאורגנות היטב. בשלב הראשון, AT&T ו-וריזון לא זיהו את ההתקפות, אך לאחר זמן מה הצליחו לאתר את הבעיות. AT&T הודיעה כי זוהו מקרים מעטים שבהם המידע נגנב, והחברה פועלת כדי למנוע כל נזק נוסף. וריזון, גם כן דיווחה כי הצליחה לסגור את הפרצות ולמנוע את המשך הפגיעות.
לפי הדיווחים, ההאקרים הצליחו להשיג גישה לרשתות של החברות ולגנוב מידע רגיש, כולל הקלטות שיחות טלפון ונתונים על מיקומם של מיליוני אנשים. למרות שנראה כי הפגיעות היו ממוקדות רק בכמה אנשים ספציפיים, התוקפים הסיניים הצליחו לשלוט במערכות באופן נרחב יותר מכפי שחשבו בתחילה.
ההתמודדות עם האיום והצעדים המיידיים
לאחר שהחברות זיהו את ההתקפות, הן שיתפו פעולה עם גורמים ממשלתיים וגורמי אכיפת החוק כדי להבין את היקף הנזק ולהגיב בהתאם. AT&T דיווחה כי לא זוהתה פעילות מסוכנת ברשת שלה, בעוד שוריזון הצליחה למנוע התקפות נוספות על ידי תיקון הפרצות. בנוסף, החברות האמריקאיות שעובדות עם סין, כמו לומן LUMEN TECHNOLOGIES , גם דיווחו על גניבת מידע ומדברות על הצורך לשדרג את האבטחה.- מתקפת סייבר סודנית השפיעה על פעילות שב״א הבוקר
- זינוק של 500% בתשלום כופר למרות ירידה בכמות מתקפות הסייבר
הסוכנות האמריקאית לביטחון סייבר (CISA) הדגישה בפני הממשל האמריקאי לעבור לשירותי תקשורת מאובטחים יותר, אך עדיין יש חשש שמתקפות כאלו יפגעו במערכת התקשורת הציבורית.
ההתקפות הללו יצרו דאגה רבה בכל הקשור לפרטיות ולביטחון של אזרחים אמריקאיים. האקרים לא רק גנבו מידע אישי, אלא גם הצליחו לגשת למידע רגיש שיכול לשמש למטרות ריגול פוליטי וביטחוני. בין המטרות שהותקפו היו אנשים המעורבים בקמפיינים פוליטיים, כולל אנשי צוות של קמאלה האריס ודונלד טראמפ.
סנאטור בארה"ב ציין כי מדובר בהתקפת הסייבר הגדולה ביותר בהיסטוריה של ארצות הברית. הוא הדגיש את הצורך להאיץ את הצעדים למניעת פגיעות עתידיות במערכת התקשורת, ולהשקיע בשיפור האבטחה של רשתות התקשורת.
מנגד, משרד החוץ הסיני הכחיש את ההאשמות ואמר כי מדובר במידע שקרי. הסינים טוענים שהם פועלים למנוע התקפות סייבר וגונבים מידע בכל צורה שהיא. עם זאת, ישנם מומחים מערביים המאמינים כי מדובר בהתקפות שנעשו ממניעים פוליטיים כדי להשיג מידע רגיש, במיוחד על מדינאים אמריקאיים.