מיטב: הישראליות בנאסד"ק רשמו תשואה עודפת על המדד

שעה שהניבו תשואה של משוקללת של 10.4%, לעומת מדד הנאסד"ק שטיפס 8.4%. כוכבת השנה - אלדין שהניבה 177.2%, והמאכזבת- טאואר ארש נפלה 71.4%. במיטב מודים במיוחד לרבעון הרביעי ש"סידר" למניות את השנה - כהגדרתם
אמיר כהן |

לאחר התשואה הפנומנלית שהשיגו בשנת 2003, המשיכו המניות הישראליות בניו-יורק את המגמה החיובית גם בשנת 2004, אם כי באופן מתון הרבה יותר,כך מוסריפם אנשי בית ההשקעות, מיטב. בשורה התחתונה, טוענים אנשי בית ההשקעות, יכולות הישראליות בניו-יורק לסכם עוד שנה חיובית, בה השיגו תשואה דו ספרתית קלה, כשהן מכות את תשואת מדד היחס שלהן, הנאסד"ק. בדומה לשוק המניות התל-אביבי, גם המניות הישראליות בניו-יורק עשו את המהלך החד ש"סידר" להן את השנה ברבעון הרביעי והאחרון של 2004.

תחילת השנה, טוענים במיטב, נראתה כמו המשך ישיר ל- 2003. בחודש ינואר רשם מדד הישראליות את העלייה החודשית החדה ביותר שלו מבין כל חודשי השנה, כשהמגמה החיובית נמשכת לתוך חודש פברואר ונעצרת רק לקראת סוף הרבעון הראשון, על רקע מימושי רווחים שבאו לאחר עלייה מצטברת של יותר מ- 30% ב-4 חודשים .

השבוע האחרון של חודש אפריל סימן, טוענים במיטב, את תחילת שינוי המגמה לעומת תחילת השנה. האווירה השלילית ששררה בשוק המניות האמריקאי על רקע החשש מהעלאת הריבית בארה"ב (שאכן התממש בסופו של דבר), בעקבות הצמיחה החדה מהצפוי, וכפועל יוצא מכך - עלייה באטרקטיביות האפיקים האלטרנטיביים לשוק המניות, כפי שהדבר בא לידי ביטוי, בין היתר, בעליית התשואות באג"ח הארוכות ל- 10 שנים, סחפה אחריה גם את המניות הישראליות. בהמשך, החלה נסיקה במחירי הנפט ושאר חומרי גלם, שגררו התייקרות בעלויות הייצור, והעלו חששות באשר לאינפלציה, לריבית ולהאטת הצמיחה.

בחודש יוני נרשמה התאוששות קלה בשוקי המניות אך אז הגיע "יולי השחור", כבהגדרת אנשי מיטב, ומדד מיטב למניות הישראליות בניו-יורק רשם את ירידתו החודשית החדה ביותר (15.2%) מאז חודש ספטמבר 2002. הירידה החדה בחודש זה הייתה ביטוי לאכזבת השוק מהתחזיות שסיפקו מרבית החברות לרבעונים הבאים, לאחר פרסום תוצאות מצויינות לסיכום המחצית הראשונה של השנה. "יולי השחור" היווה רק את יריית הפתיחה לרבעון השלישי, שהתגלה כאחד מהגרועים ביותר ששחוו המניות הישראליות זה זמן רב. הסיבות העיקריות להמשך גל הירידות החד לתוך אוגוסט, מצביעים בבית ההשקעות, היה הזינוק המחודש במחירי הנפט שהגיעו לשיא חדש והחשש מהשלכת התייקרות מחירי האנרגיה על כלכלת ארה"ב ושיעור הצמיחה, שגם כך התמתן ברבעון השני לעומת הרבעון הראשון.

הרבעון הרביעי, היה חוזרים במיטב, המוצלח ביותר למניות הישראליות, ובמהלכו השיג מדד מיטב למניות הישראליות בניו-יורק תשואה של 20.2%, אשר מחקה את הירידות שנרשמו בו מתחילת השנה, ואף החזירה אותו אל הטריטוריה החיובית. המגמה החיובית ברבעון הנועל של השנה הושפעה, מסבירים אנשי בית ההשקעות, מהאווירה החיובית בעקבות בחירתו של ג'ורג' בוש, שהיה המועמד המועדף על השווקים הפיננסיים, לקדנציית נשיאות נוספת, ובעקבות הירידה החדה במחירי הנפט והאנרגיה ששיחרר לחץ כבד מעל השווקים. מהלך העלאת הריבית של נגיד הבנק הפדרלי, אלן גרינספאן, מרמה של 1.0% בתחילת השנה ל- 2.25% בסוף השנה, תאם את ציפיות השוק, והשפעתו ניכרה רק בתחילת השנה, כאשר סביב המהלך הייתה עדיין רמה גבוהה של אי וודאות.

לאחר שבשנת 2003 כיכבו המניות הקטנות יותר אשר השאירו את הגדולות הרחק מאחור (במונחי תשואה), שבו הישראליות הבכירות לרשום תשואות מרשימות לעומת מדדי היחס ב- 2004, כך נמסר ממיטב. מבין המניות בעלות שווי שוק גבוה בלטה ב- 2004 בעלייה צ'ק פוינט: 46.0%. זאת, על רקע עקיפה מרשימה של תחזיות השוק בשלושת הרבעונים הראשונים של השנה, תחזיות מעודדות לעתיד, רכישת Zone Labs, וגם בהשפעת עסקת הענק במסגרתה רכשה ג'וניפר את נטסקרין, ממתחרותיה העיקריות של צ'ק פוינט בענף, במחיר הגבוה משמעותית ממחיר השוק. קומברס בלטה גם היא מבין הגדולות בעלייה נאה של 39.0%.

בסה"כ בסיכום שנתי הניבו כ-44% מהמניות הישראליות תשואה דו ספרתית, וכ-45% מניות - תשואה שלילית (כולל אלה השייכות למדד "מיטב ניו-יורק 40").

הגב לכתבה

השדות המסומנים ב-* הם שדות חובה