כתר פלסטיק תקים "מרכז חדשנות" ראשון מסוגו בישראל

מטרת המרכז הינה לאפשר לעילית הצעירה בישראל, בתחומי העיצוב ופיתוח המוצר, ליהנות משנתיים של עבודה יצירתית. צפויה להשקיע בפרוייקט בין 10 ל-20 מיליון שקל בשנה
דרור איטח |

חברת כתר פלסטיק הודיעה היום, על הקמת "מרכז חדשנות" ראשון מסוגו בישראל, שיתמקד בפיתוח ובעיצוב מוצרים חדשניים. יו"ר החברה, סמי סגול, שהציג את התוכנית לרגל שבוע החדשנות והעיצוב, שנפתח השבוע, אמר: "מטרת המרכז הינה לאפשר לעילית הצעירה בישראל, בתחומי העיצוב ופיתוח המוצר, ליהנות משנתיים של עבודה יצירתית, בתנאים הטובים ביותר ובהדרכתם של טובי אנשי המקצוע בתחומים האמורים".

גורמים בענף מעריכים כי היקף ההשקעה של כתר בתלמידים בפרוייקט יסתכם בין 10 ל-20 מיליון שקל בשנה ויגיע ב-5 עד 7 השנים הבאות למעל ל-100 מיליון שקל - ההשקעה כוללת מלגות לימוד, המבנה, ציוד טכנולוגי, הכשרה וכד'.

סגול ציין כי התוכנית תתבצע בהנחיית ועדת היגוי ציבורית, שבה יהיו חברים בין השאר יו"ר התאחדות התעשיינים לשעבר, עודד טירה, יו"ר איגוד המעצבים בישראל, דיויד גרוסמן, פרופ' עזרי טרזי מבצלאל, אלכס פדובה משנקר, המעצב עודד גרא וגורמים בכירים מהאקדמיה, מתחום העיצוב ומהתעשייה. מדי שנה יבחרו עשרים צעירים בולטים ולרשותם יועמדו התנאים היצירתיים הטובים ביותר, בהם יוכלו למצות ולהשביח את כישרונם.

אורך התוכנית יהיה שנתיים, כך שבסך הכל ישתתפו בתוכנית כארבעים צעירים מצטיינים ובהם בוגרי הפקולטות לעיצוב, מהנדסי פיתוח וטכנולוגיה, מפתחי מוצר ואנשי שיווק. תוכנית ההכשרה תכלול בצד מרכיבי הפיתוח והעיצוב גם הכשרה בפיתוח עסקי, פיתוח שיווקי של מוצרים ועוד.

כתר תקלוט לפרוייקט בין 10-15 אחוז מתלמידי העיצוב מרחבי הארץ (בוגרי שנקר, הטכניון, המרכז הטכנולוגי חולון ובצלאל).

התוכנית אימצה מרכיבים מתוכניות של "מרכזי חדשנות" של החברות המובילות בעולם בהן מייקרוסופט, פיליפס ועוד. התוכנית בנויה על עבודה בצוותי פיתוח והמשתתפים יקבלו הזדמנות לעצב מוצרים עבור החברות מקבוצת "כתר" בארץ ובחו"ל בהן: "כתר פלסטיק" עצמה, "חרסה", "ברבור", "אליברט", "ז'רדן" ושאר 23 חברות הקבוצה בארץ ובעולם (ל"כתר" חברות בארה"ב, צרפת, הולנד, דנמרק ובלגיה).

בראש צוות ההקמה של הפרויקט עומד פרופ' עזרי טרזי. סמי סגול ציין כי תקוות "כתר" היא ש"מרכז החדשנות" יהיה "תוכנית תלפיות" של עיצוב ופיתוח המוצר הישראלי וכי בוגרי התוכנית ישתלבו בחברות המובילות במשק ויתרמו להעלאת הרמה בתחומים אלו. "ההון האמיתי של ישראל הוא בתחום האנושי, וקפיצת מדרגה, בתחומי עיצוב ופיתוח המוצר, עשויים לשפר ברמה ניכרת את כושר התחרות שלנו בשווקים הבינלאומיים ולסייע ליצוא ולמעמדה של מדינת ישראל". המרכז החדש ימוקם באתר שנשכר לצורך זה על חוף ימה של הרצליה.

הגב לכתבה

השדות המסומנים ב-* הם שדות חובה