200 מ' ש' - ההשקעה במהלך המיתוג של שופרסל
ראש הממשלה שרון קבל בכנסת בשבוע שעבר על ההתדרדרות במצבה של השפה העברית. עוד עדות לחדירת השפעות האנגלית על הדרך שבה תופסות החברות המסחריות את השיח הציבורי, מגיעה עם פרסום השקת החלטות המיתוג החדשות של רשת הקמעונאות שופרסל. במסגרת התכנית האסטרטגית, מוסרת ההנהלת הרשת כי הוחלט לערוך מהלך של מיתוג מחדש לכל אחת מהרשתות הבנות. ערכי המותג החדש מבוססים על: אמינות, שירות, מובילות, ישראליות, איכות וטריות.
היקף ההשקעה במיתוג מגיע לכ-200 מיליון שקל ויתפרס על פני השנים 2005-2006, אז יתבצע המהלך. את ההשקעה ממנים בשופרסל מתזרים המזומנים השוטף. ברשת צופים, כי המהלך יחל להניב תוצאות (כספיות כמובן) החל מתחילת ביצועו ב-2005. הלקוחות, נציין, ייתקלו לראשונה בשינוי בפסח הקרוב. יו"ר הרשת, אברהם ביגר שמח לספר, כי נוחי דנקנר מקבוצת אי.די.בי, היא בעלת השליטה בשופרסל, דרך דסק"ש, מגבה באופן מוחלט וטוטאלי את המהלך. לא חשבנו אחרת.
הרשת עומדת לכנס את רוב המותגים שלה תחת השם שופרסל, תוך הצמדת כינוי נוסף לסוגו של כל סניף (בדרך כלל במילה באנגלית).
במסגרת התכנית האסטרטגית, בנתה קבוצת שופרסל קונספטים קמעונאים חדשים שמתאימים לצורכי הלקוחות ולמגמות השוק. קבוצת שופרסל הודיעה היום על מיתוג מחדש של הקונספטים הקמעונאים:
שופרסל דיל תהיה רשת חנויות "Heavy Discount", לדברי ההנהלה, הרשת תיצור רשת חנויות ארצית המובילה ב-HD במדינת ישראל בפריסה ארצית ובהתייחסות אזורית - 27 חנויות.
הרשת תהיה פתוחה לכלל הלקוחות, ללא כרטיס מועדון וללא תשלום תקופתי קבוע. הרשת תיתן מענה לצרכן בנושאי שליטה וקניה חכמה ויעילה. עם פתיחת רשת זו יוחזר לכל חבר מועדון יוניברס החלק היחסי בתשלום דמי החבר במזומן.
אפי רוזנהויז אמר בנושא, כי "קבוצת שופרסל הגדירה מדיניות אסטרטגית לפיה, היא תהיה הרשת הזולה ביותר בישראל בתחום הרשתות הזולות במדינה".
שופרסל שלי תשמש כרשת חנויות שכונתיות: הרשת תכלול 94 חנויות ותעניק מענה לצרכן בנושאי: נוחות וזמינות, טריות, שירות ויחס אישי. החנויות של רשת זו ימוקמו בשכונות ומרכזי הערים. עד סוף שנת 2005 יוסבו כ- 35 חנויות. תהליך הסבת החנויות יסתיים בתקופת הקניות שלקראת ראש השנה 2006.
ושופרסל ביג תהיה רשת חנויות היפרמרקט One Stop Shop: הרשת תכלול 29 חנויות ותעניק מענה לצרכן בנושאי: חווית קניה, מגוון רחב של מזון ולא מזון, טריות, שירות, מחלקות מתמחות ו-Value for money. מיקומן של חנויות אלו יקבע על בסיס אזורי ועד סוף שנת 2005 מתעתדת הרשת להסב כ-10 חנויות. סיום תהליך ההסבה יערך טרום ראש השנה 2006.
האסטרטגיה שהיוותה את הבסיס למיתוג מחדש היא: חזון אחד, שם אחד, מסר אחד, כרטיס מועדון אחד ומותג פרטי אחד. זאת בניגוד לרשתות בנות ללא קשר ישיר לרשת האם עד כה.
אפי רוזנהויז ציין כי, "הוחלט לבחור בשם שופרסל כמותג הרשת בשל העובדה ששופרסל מובילה את קמעונאות המזון בישראל משנת 1958, מאז פתיחת סניף הסופרמרקט הראשון בישראל, ברח' בן יהודה בת"א. שופרסל הוא מותג שגדלנו עליו, חלק מההוויה הישראלית ואנו מאמינים שמותג עם נכסי עבר כל כך חזקים ומושרשים יוכל להמשיך להוביל את שוק קמעונאות המזון בישראל בשנים הבאות".
לצד חשיפת המיתוג, התייחס יו"ר הקבוצה, אברהם ביגר לתוצאות הרשת, אמנם לאלו עד לרבעון השלישי של השנה, אשר פורסמו זה מכבר, אך בכל זאת, איתות כלשהו לתוצאות 2004 כולה. ביגר סיפר על שיפור מתמשך ברווח הגולמי ועל שיפור של כ-100 מיליון שקל ברווח התפעולי - שניהם, בעיקר כתוצאה משיפור במכירות החנויות הפתוחות למעלה משנה. בנוסף, הרשת עברה לרווח נקי מהפסד נקי שנה קודם לכן, כך, כאמור, עלה מדו"חות הרבעון השלישי ולא נראה, כי התמונה עומדת להשתנות. המעבר לרווח נעזר בקיטון בהוצאות האחרות, בקיטון במספר העובדים והמנהלים, בהקטנת הפחת ועוד.