לא כדאי להיות חייבים למס הכנסה

הכותב מפרט את הריבית וההצמדה בגין חובות למס הכנסה וקובע כי תשלום החובות באמצעות אשראי בנקאי משתלם יותר. מאת: ג'ק בלנגה, עו"ד רואה חשבון ומוסמך למינהל עסקים.
עו"ד לילך דניאל |

כידוע, חובות לרשויות המס נושאים מטבעם ריבית והפרשי הצמדה.

הריבית השנתית בגין חובות המס מסתכמת בשיעור של 4%, אליה מתווספים הפרשי ההצמדה של הקרן בשיעור עליית מדד המחירים לצרכן.

חוב מס של 100 שקלים לדוגמא יכול לצבור בשנה ריבית צמודה והצמדה (בהנחת אינפלציה של 3%) בסכום של כ- 7 שקלים. אולם סכום זה אינו מוכר כהוצאה ולכן העלות האפקטיבית נטו היא 7 שקלים.

לעומת זאת, עלותו האפקטיבית של אשראי בנקאי נטו, אשר ישמש לתשלום החוב למס הכנסה, הינה נמוכה משמעותית מנטילת האשראי מרשויות המס.

ברוב המקרים שיעור הריבית על הלוואות בחשבונות העסקיים נע סביב הפריים או הפריים פלוס 1, דהיינו ריבית שנתית בשיעור של 5.2%.

ברוב המקרים הריבית המשולמת לבנק אינה מזוהה אחת לאחת עם תשלום חובות המס ולכן הוצאות הריבית בגינה נרשמים במסגרת ההוצאות השוטפות.

לכן, יודגש כי כאשר הוצאות ריבית בשיעור הפריים נתבעים כהוצאה, העלות האפקטיבית נטו בניכוי מגן המס מסתכמת בידי חברה בשנת 2005 ב-3.432%; ואילו בידי יחיד ב-2.652%. לכן, בכל מקרה העלות נטו של האשראי הבנקאי זולה יותר מאשר העלות נטו של האשראי ממס הכנסה.

בנוסף, יש לשים לב שאם חובות המס בגין שנת 2004 משולמים עד סוף חודש ינואר 2005, חובות אלו יהיו פטורים מהפרשי הצמדה וריבית. יש לזכור כי אם משולמים תשלומים על חשבון המס ביתר, אזי ההחזרים נושאים הפרשי הצמדה וריבית שאף הם פטורים ממס הכנסה, כך שבמקרים רבים תשואות אלה הינן גבוהות אף מעבר לחיסכון הבנקאי.

לסיכום, תשלום חובות המס באמצעות אשראי בנקאי הוא תמיד זולה משמעותית מהאשראי של רשויות המס!

הגב לכתבה

השדות המסומנים ב-* הם שדות חובה