גיפט: מוקדם לראות את שינוי המגמה באירו-דולר

סמנכ"ל גיפט, לאונור טרקלטאוב: כאשר ה-FED FUNDS יגיעו לרמות של 3.5%, בעוד שהנתונים הכלכליים בארה"ב יאפשרו לבנק המרכזי האמריקני להמשיך עם מדיניות זו, דולר "יתחיל" ליהנות מה-CARRY
שי פאוזנר |

השאלה, האם מגמת הארו החזק ימשך או יותר נכון האם מגמת הדולר החלש ימשך? ממשיכה להעסיק את השוק ואת כלכלני בית ההשקעות גיפט.

לפי סמנכ"ל גיפט, לאונור טרקלטאוב - מוקדם לראות את שינוי המגמה, על בסיס שבועי המגמה לא השתנתה, על בסיס יומי תמיכה חשובה מאוד ברמות של 1.2880. לדבריה, השוק נראה מעט - OVERSOLD והיא סבורה, כי ניתן להמר על טווח מסחר שימשיך לשמור על רמות של 1.2980 עד 1.34 ברבעון הקרוב.

ומה הלאה? שואלים בגיפט ומתנבאים - כי כאשר ה-FED FUNDS יגיעו לרמות של 3.5%, בעוד שהנתונים הכלכליים בארה"ב יאפשרו לבנק המרכזי האמריקני להמשיך עם מדיניות זו, הרי שדולר "יתחיל" ליהנות מה-CARRY שלו עד אז יש למצוא מטבעות מענינות יותר להשקעה.

על המטבע היפני אומרים בגיפט, כי ברור שהתחזקותו אינה מועילה לביצועי הכלכלה ביפן, וכי ולממשלה היפנית "לא נוח" עם המצב הזה. הבעיה העיקרית לדברי טרקלטאוב, היא בירידה של הביקוש למוצרים היפנים (אלקטרוניקה בעיקר). היא אומרת, כי הרבה שמועות היו על כך שהאוצר יפעל אם השינויים במטבע יהיו חדים. ההערכות כעת הן שה-BOJ יתערב בשוק רק במידה שהין יסחר ברמות מתחת ל-100, וכי אם כל הלחץ הקיים כעת על סין זה לא רחוק במיוחד.

לאונור טרקלטאוב אומרת, כי השלטונות ביפן יודעים כי התערבות "עובדת" רק לטווח קצר, ולכן במידה שיחליפו את מטבע התשלום של חלק ניכר מהיצוא שלהם (סין וארה"ב) ליינים, הדבר יבטל את הצורך להתערבות דרך הדולר/יין. היא מעריכה - כי שהיין יסחר בטווח מסחר בשנת 2005 של 96.50 עד 111. יש לדבריה לשים לב לכך, שככל שהרביות בארה"ב יעלו - היין יסחר ברמות הנמוכות שלו 111, וזאת שוב עקב פערי הריבית ו ה-CARRY החיובי למטבע האמריקני.

היא סבורה כי כדאי להיזהר מפני שאנחנו עדיין לא שם. קודם לכן, היא מעריכה, נבקר ברמות של 96. עסקה מענינת לדעת אנשי גיפט היא, ללכת לבצע SHORT על האירו ו-SHORT על ה-CHF כנגד היין. עכשיו היא אומרת - הגיע תור השקל.

*הערה: אין לראות בכתבה המלצה לפעולה כלשהיא.

הגב לכתבה

השדות המסומנים ב-* הם שדות חובה