גידול של 11.3% בשימוש של משקי הבית בכרטיסי אשראי
בשנת 2004 גדל היקף הרכישות של משקי בית בכרטיסי אשראי ב11.3%, במחירים קבועים, לעומת שנת 2003, כך עולה מנתונים שמפרסמת היום הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה. הענפים בהם נרשם הגידול הרב ביותר ברכישות בכרטיסי אשראי הם שירותי עירייה וממשלה, מחשבים ותוכנה, וציוד ושירותי תקשורת.מ הענפים בהם נרשם הגידול המועט ביותר הם דלק חשמל וגז, מזון ומשקאות וציוד משרדי ופרסום.
בחודש דצמבר 2004 גדל היקף הרכישות של משקי בית בכרטיסי אשראי ב- 12.5%, במחירים קבועים, לעומת התקופה המקבילה אשתקד. בשנת 2004 גדל היקף הרכישות ב-11.3%.
בלמ"ס אומרים, כי יתכן, והעלייה הגבוהה במיוחד שנרשמה ברבע הראשון של השנה (לעומת התקופה המקבילה אשתקד) חלה בשל העובדה כי חודש מרס השנה כלל בין היתר קניות לחג הפסח (שחל בתחילת אפריל השנה, ואילו בשנת 2003 חל באמצע אפריל) בנוסף לעובדה שנרשם גידול במספר היוצאים לחו"ל בחודש זה (לעומת ירידה במספר היציאות לחו"ל במרס 2003, עקב המלחמה בעירק) שהביא מן הסתם לרכישה מסיבית יותר של כרטיסי טיסה.
יצוין, כי מדד רכישות משקי הבית בכרטיסי אשראי משמש כאינדיקטור נוסף לצריכה הפרטית והגידול בהיקף הרכישות בכרטיסי אשראי נובע בו זמנית הן מעלייה בצריכה הפרטית של הציבור והן משינוי הרגלי התשלום שלו.
הנתונים על רכישות של צרכנים פרטיים בכרטיסי אשראי התקבלו מכל חברות כרטיסי האשראי הפועלות בישראל. הנתונים מוצגים כמדדים, בהשוואה לתקופה המקבילה אשתקד, במחירים קבועים. ההוצאות בכרטיסי אשראי מדווחות לפי סכום הקנייה הכולל של הלקוח בבית העסק, ומתייחס לקניות של ישראלים בארץ בלבד. סדרה זו של מדדים מחושבת על בסיס 2002, ולכן לא ניתן לערוך ניכוי עונתיות בשלב זה (לצורך כך נחוצים נתונים ל-5 שנים לפחות). זאת, למרות שקיים מאפיין עונתי בסעיפים השונים המשפיע על השינויים, עובדה הגורמת לעיוות מסוים בהשוואת נתונים תקופתיים (בעיקר חודשיים) לנתונים שנתיים.