אינטל פיתחה הלייזר רציף מסיליקון סטנדרטי
אינטל הודיעה היום על פריצת דרך מדעית חשובה, העושה שימוש בתהליכי ייצור של סיליקון סטנדרטי ליצירת הלייזר הראשון בעולם העשוי מסיליקון. החידוש עשוי להוביל לשימוש שגרתי בלייזרים זולים ואיכותיים ובהתקנים אופטיים במחשוב, תקשורת וביישומים רפואיים. לפריצת הדרך הזו שותף צוות פיתוח במפעל אינטל בירושלים, השוקד מזה כמה שנים על פיתוח טכנולוגיות המשלבות רכיבים אופטיים על מצע סיליקון.
כפי שדיווח היום כתב העת Nature, חוקרי אינטל גילו דרך להשתמש באפקט הקרוי "אפקט ראמאן" ובמבנה הגבישי של הסיליקון, כדי להגביר את עוצמת האור העובר דרכו. כאשר הוא מוצף באור הנובע ממקור חיצוני, השבב הניסיוני מפיק קרן לייזר רציפה באיכות גבוהה. למרות שהתגלית רחוקה עדיין מלהיות מוצר מסחרי, עצם היכולת לבנות לייזר מסיליקון סטנדרטי עשויה להוביל לייצור התקנים אופטיים לא יקרים, המעבירים נתונים בתוך ובין מחשבים במהירות האור - ולפתוח בכך הזדמנות ליישומים חדשים הדורשים מחשוב במהירות גבוהה.
לדברי עמית בכיר באינטל ומנהל מעבדת טכנולוגיית התקשורת, קווין קאהן: "יש לנו תוכניות מחקר ארוכות טווח לגילוי דרכים חדשות ליישום מומחיותנו בסיליקון כדי לשפר את חיי המין האנושי". הוסיף, "לדוגמה, אנו מפתחים רשתות חיישנים אלחוטיות שיוכלו לאתר כשלים בציוד בספינות עוד לפני התרחשותם או יביאו לשיפור בשירותי הבריאות לקשישים. מטרת 'הסיליקוניזציה' של הפוטוניקה היא להשתמש בטכניקות ייצור סיליקון כדי לייצר התקנים אופטיים זולים בייצור המוני, כך שהיתרונות של פוטוניקה עתירת רוחב פס יעמדו לרשות ענפי המחשוב והתקשורת".