עברון: הדולר צפוי להחלש בעולם בימים הקרובים

באשר לטווח הזמן הבינוני והארוך יותר, אין שינוי בהערכתנו, ולפיה מגמת החלשות הדולר האמריקני שהחלה בשנת 2002 צפויה להתחדש, מעריך האנליסט הראשי במט"ח ובני"ע זרים מבנק לאומי
רפי עברון |

לאור התפתחות המסחר בשבוע החולף, נראה כי מהלך החלשות הדולר צפוי להימשך גם בימים הקרובים. באשר לטווח הזמן הבינוני והארוך יותר, אין שינוי בהערכתנו, ולפיה מגמת החלשות הדולר האמריקני שהחלה בשנת 2002 צפויה להתחדש בעיקר על רקע:

גירעונות גבוהים וגדלים בחשבון השוטף במאה"ת האמריקני. כמו גם, גירעון תקציבי תופח. בנוסף לכך תכביד העבודה כי קיים עדיין סיכון גיאו-פוליטי אותו יש לייחס למטבע האמריקני, וגם עמדת משרד האוצר האמריקני כי יש להימנע מהתערבויות בשוק המט"ח תהיה לרועץ למטבע האמריקאי. האינדקס הדולרי (DXY) ננעל ביום ו' בניו יורק ברמה של 83.49 (84.57 בשבוע שעבר), המשקפת החלשות ממוצעת בשיעור 1.3% בדולר האמריקני מול סל המטבעות הכלולים בו (יורו, ין, ליש"ט, דולר קנדי, כתר שבדי ופרנק שוויצרי). מתחילת השנה ההתחזקות הממוצעת בדולר מסתכמת כעת ב-3.2%. הדולר האמריקני הפגין השבוע חולשה בולטת.

ביום המסחר האחרון פורסם כי מרכיב הליבה במדד מחרי היצרנים של חודש ינואר זינק בשיעור חודשי של 0.8%, פי ארבע מהערכות הכלכלנים והשיעור הגבוה ביותר במהלך 6 השנים האחרונות. למרות זאת, לא היה די בנתון זה, המצביע על הצורך בהמשך הייקור בריבית הדולרית, כדי לתמוך בדולר, וזה סיים את המסחר השבועי כשהוא מאבד 1.3% בממוצע מול סל המטבעות הכלול באינדקס הדולרי. הכתר הנורבגי והפר"ש רשמו השבוע את שיעורי ההתחזקות המרביים מול הדולר: 3.3% ו- 2.3%, בהתאמה.

היורו הסתפק בהתחזקות של 1.6% וננעל בניו יורק ברמה של 1.3072 דולר ליורו, קרוב לטווח ההתנגדות המשמעותי המצוי בין 1.31 ל-1.315 דולר ליורו. שבירה משכנעת של טווח ההתנגדות תסמן את החזרה למגמת ההתחזקות העיקרית שתחילתה בשנת 2002.

הליש"ט רשמה מול הדולר התחזקות בשיעור של 1.4%. מעבר לסנטימנט השלילי הכללי כלפי הדולר, מהלך זה נתמך גם בספקולציות כי הבנק המרכזי הבריטי צפוי לייקר עוד את הריבית המוניטרית (4.75%), בעקבות האצה הצפויה באינפלציה.

הין היפני לא נהנה מן הסנטימנט השלילי המחודש שהתפתח כלפי הדולר, זאת בעקבות דיווח שהפתיע את שחקני המט"ח ולפיו התברר כי טכנית יפן גלשה למיתון ברביע האחרון של שנת 2004, לאחר שהתמ"ג רשם ברביע זה התכווצות בשיעור של 0.5% בגילום שנתי. בסיכום שבועי הין רשם יציבות במסחר מול הדולר האמריקני.

כל הכותרות

מבין האינדיקטורים העיקריים שפורסמו באחרונה בארה"ב יצוינו: אומדן מדד אמון הצרכנים של אוניברסיטת מישיגן לחודש פברואר (U. of Michigan Confidence) ירד במפתיע ל- 94.2 , לעומת 95.5 לפי הערכת הכלכלנים.

תביעות האבטלה הראשוניות (Initial Jobless Claims) רשמו בשבוע שהסתיים ב- 13 בפברואר ירידה מפתיעה לרמה של 302 אלפי תביעות, לעומת 315 אלפי תביעות על פי ציפיות הכלכלנים.

מדד האינדיקטורים הכלכליים המובילים ((Leading Indicators רשם בחודש ינואר ירידה חדה מהצפוי בשיעור 0.3%, לעומת שחיקה של 0.2% לה ציפו הכלכלנים. ניצולת כושר הייצור (Capacity Utilization) בחודש ינואר הייתה נמוכה מהצפוי: 79.0%, לעומת 79.3% על פי הערכת הכלכלנים.

התחלות הבנייה (Housing Starts) בחודש ינואר רשמו עלייה מפתיעה לרמה של 2.2 מיליון יחידות בגילום שנתי, לעומת 1.9 מיליון לפי הערכת הכלכלנים. מדד מחירי היצרני (PPi) רשם בחודש ינואר עלייה צפויה בשיעור 0.3%, אך מרכיבי הליבה מנוכים מרכיבי האנרגיה והמזון, זינקו ב- 0.8% לעומת 0.2% השיעור לו ציפו הכלכלנים.

הגב לכתבה

השדות המסומנים ב-* הם שדות חובה