פישמן: גדלה הסבירות לחזרה לעליות בבורסות העולם

השבוע שעבר התאפיין בבלימת המומנטום החיובי שאפיין את השבוע לפניו. המדדים המרכזיים נראים עדיין חיוביים, ועקב הימצאותם קרוב לרמות התמיכה - הסבירות לעליות גדלה

המדדים בעולם בהובלת מדד ה-S&P 500 לא הצליחו להמשיך בשבוע האחרון את המומנטום החיובי של השבוע לפניו, אולם מנגד לא שברו את רמות התמיכה של התחזית. המדדים נראים עדיין חיוביים, ועקב הימצאותם קרוב לרמות התמיכה הסבירות לעליות גדלה. במידה והמדדים ישברו את רמות התמיכה של התחזית הם יוגדרו כשליליים לטווח הקצר. פריצת רמות ההתנגדות תעביר את המדדים לחיוביים לטווח הבינוני ותאפשר למדדים לבצע מהלכים מרשימים של עליות.

בשבוע הקרוב - ה-S&P 500 צפוי לנוע סביב 1180-1245 נק'. הנאסד"ק 100 צפוי להסחר ברמות של 1500-1580 נק', הניקיי 225 ינוע לפי הצפי לפחות - סביב 11700-12300 נק' והדאו ג'ונס 50 האירופי סביב 2870-3000 נק'.

בסיכום השבוע שעבר - המומנטום החיובי נעצר כאמור, וזאת בעקבות המשך עליית מחירי הנפט לשיאים חדשים. שוק האג"ח האמריקאי התאפיין בירידות חדות והעיב על האווירה בשוקי המניות. השוק היפאני הוא היחיד ששומר על המגמה החיובית עם עליה שישית בשבעת השבועות האחרונים.

ביפן ? המומנטום החיובי נמשך גם בשבוע שעבר, כשמדד הניקיי רושם עלייה של 0.43% לרמה של 11,923.89 נק'. מגזר הבנקים בלט לטובה כשנומורה, חברת הברוקרים הגדולה ביפן רושמת עלייה של 7.2% לאחר שדיווחה כי היא צופה גידול של 50% במספר הרכישות והמיזוגים בשנה הקרובה. יום המסחר הראשון השבוע התאפיין בירידות של 0.6% לניקיי.

באירופה - שבוע מסחר האחרון היה שבוע של ירידות שערים. למעשה מדד הדאו ג'ונס 50 אירופי רשם את הירידה החדה ביותר מזה 7 חודשים. המגזרים שבלטו בירידות הם האנרגיה והשירותים הציבוריים, אחת הסיבות לירידה במגזרים אלה היא שתשואת הדיבידנד הגבוהה בשני המגזרים נהיית פחות אטרקטיבית שהתשואות על האג"ח עולות, הזינוק בתשואות בשבוע החולף שלח את שני המגזרים מטה. מניות הנפט היו תנודתיות במיוחד השבוע לאור השינויים החדים במחירי הנפט השבוע ו"נגיעה" ברמות השיא של מחירי הנפט.

מאת: אורי פישמן - אינווסטק קרנות נאמנות.

הגב לכתבה

השדות המסומנים ב-* הם שדות חובה